דוד מנחם מענדל שאער

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הרב דוד מנחם מענדל שאער (יליד שנת תשמ"ב), הינו ממקימי ישיבת חנוך לנער בצפת ומשמש כמשפיע בישיבה, ממייסדי קהילת מעיין מנחם בצפת ומשפיע הקהילה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בי"א ניסן תשמ"ב לאביו הרב ראובן ולאמו מרת שרונה שאער.

בבחרותו, למד הרב שאער בישיבה הגדולה בצפת, לקראת שנת הלימודים תשס"ב נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה'. בשנת תשס"ג ברור מהרבי מלך המשיח באגרות הקודש הצטרף הרב שאער להקמת המסגרת החדשה.

בשנת תשס"ד, השתדך הרב הרב דוד שאער עם רעייתו מרת אביטל חנה (בת הרב חיים ג'ובני מקהיל חב"ד בצפת). לאחר הפסקה עקב חתונתו, נקרא הרב שאער לשמש כמשפיע בישיבת חנוך לנער, תפקיד בו הוא משמש עד היום.

עם הקמת בית הכנסת מעיין מנחם בצפת, נתמנה הרב דוד שאער לשמש כמשפיע הקהילה וכגבאי בית הכנסת, במסגרת פעילותו פעיל הרב שאער גם עם תלמידי התיכון הסמוך לבית הכנסת, בהנחות תפילין, מסירת שיעורי חסידות, התוועדויות ועוד.

השפעתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

תלמידיו הרבים של הרב שאער קשורים אליו בקשר נפשי עמוק. דרכו של הרב שאער בשיעוריו ובשיחותיו עם התלמידים היא להשקיע באופן מיוחד ובולט בהנהגתם החסידית של התלמידים, להחדיר בהם יראת שמיים ולחנכם לקיום מצוות מעשיות. תלמידיו מעידים כי מחזה נפוץ הוא לראות את הרב שאער מחלק דפים של ברכות השחר לתלמידים בתחילת שיעור חסידות בוקר, או לראותו מזכיר בנועם לבחור ששכח ליטול ידיו קודם האכילה בטיול.

הרב שאער מסור לתלמידיו למעלה ממדידה והגבלה, ולעיתים ניתן לראותו מגיע לחדרי התלמידים בשעות הלילה המאוחרות בהסבר ש"בדיוק חזר מחתונה, ובא לראות כיצד ישנים ה'תמימים'". מסירותו הרבה מורגשת בקרב התלמידים, שמחזירים לו אהבה ומספרים בגעגוע על שיעוריו והתוועדויותיו גם שנים רבות לאחר שסיימו את לימודיהם בישיבה. בשיעוריו ובהתוועדויותיו מחבר הוא את השומעים אל ספר התניא והנהגות החסידות, ומכניס בהם רגש של יראת שמיים והתקשרות לרבי מלך המשיח שליט"א.

פשטותו ונועם הליכותיו מחד, ותביעתו הבלתי מתפשרת להתקדמות והתקשרות מאידך, יחד עם היותו דוגמה אישית של חסיד חי, מביאים רבים מתלמידיו למנותו כעשה לך רב אישי שלהם, ורבים מהם נשארים מושפעיו למשך שנים הלאה.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]