דגל משיח

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דגל משיח

דגל משיח הינו דגל שבמרכזו כתר ותחתיו הכיתוב 'משיח'. מטרתו היא לעורר את המודעות לביאת המשיח.

העסקן החבד"י מקראון הייטס ר' אלי סלאוין שם דגלון על השר אורי אריאל בעת ביקורו ב770
איור של הדגל
חסידים עם הדגלים באחד מכינוסי חב"ד

היסטוריה

הדגל המוכר כיום הודפס לראשונה בחודש אלול תשנ"ד על ידי השליח בופרצת קיבוצים הרב יעקב בן ארי המתגורר בראשון לציון. הצלחת הפעילות עם הדגל הביאה את הרב בן ארי לייצר פריטי פרסום רבים עליהם יש כתר ותחתיו הכיתוב משיח. אף רכבו וביתו של הרב בן ארי נצבעו בצבע הדגל ועליהם מופיע הכיתוב משיח.

בשנת תשנ"ג, לקראת שמיני עצרת ושמחת תורה ב-770, הודפסו דגלי משיח בהם הופיע הכיתוב "יחי המלך משיח צדקנו לעולם ועד", הדגלים הודפסו ע"י האגודה למען הגאולה.

בשנת תשנ"ה יצר הרב בן ארי את דגל המשיח הגדול בעולם שהונף לראשונה בכינוס גאולה ומשיח שנערך בנשר.

בשנת תשס"ט יצאו תלמידי ישיבת חח"ל הקטנה בנוף הגליל ובראשון לציון במבצע מיוחד לתליית דגלים על בתים ברחבי ארץ ישראל[1]. במהלך המבצע נתלו מאות דגלים המפיצים את הבשורה על בתים ובניינים בארץ. בעקבות הצלחת המבצע בארץ, יזמו התלמידים במרכז חב"ד העולמי בניו יורק מבצע דומה לתליית דגלים בבתים ועסקים בארצות הברית[2].

במלחמת חרבות ברזל חולק "פאצ'" רקום של דגל משיח בצבעי ירוק זית ואלפי חיילים ענדו למדיהם את הפאצ' שהפך ללהיט[3], כמו כן מספר טנקים תועדו בפעילות כשדגלי משיח מתנוססים על גביהם[4].

מבנה

הדגל צבוע בצהוב, במרכזו איור של כתר בצבע כחול, ומתחתיו הכיתוב משיח בצבע אדום.

בתחילה היה זה הפוך - הכתר היה בצבע אדום והמילה משיח בכחול[5] אך בהוצאה השניה של הדגל זה הוחלף למוצר המוכר כיום.

כיום ניתן לראות את הדגל בוריאציות רבות ומגוונות, ביניהם 'דגלון'[6] לדש המעיל העליון, החליפה, הסירטוק ולכובע, דגל לתליה במקום גבוה[7][8]ועוד. כמו כן משמש הדגל לאמצעי פירסום פופלארי במשחקי הספורט הישראלים[9] ובכנסים של חסידי חב"ד[10].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים