חב"דפדיה:הידעת?/ארכיון 3

גרסה מ־07:20, 10 במאי 2017 מאת להתראות (שיחה | תרומות) (הוספת דף ארכיון הידעת 201-300)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
הידעת?
ארכיון 1 ארכיון 2 ארכיון 3 ארכיון 4 ארכיון 5 ארכיון 6 ארכיון 7 ארכיון 8 ארכיון 9 ארכיון 10
כל תבניות "הידעת?"
201 תבנית:הידעת?/201 עריכה - תבנית - שיחה
202
חסידי חב"ד במבצע תפילין בכותל המערבי עם שחרורו
חסידי חב"ד במבצע תפילין בכותל המערבי עם שחרורו

בחודש אייר תשכ"ז, לאחר מלחמת ששת הימים ושחרור הכותל המערבי - החלו חסידי חב"ד להניח תפילין עם באי הכותל, כחלק ממבצע תפילין שעליו הכריז הרבי לקראת פרוץ המלחמה. בכ"א סיוון נשלח לצעירי אגודת חב"ד מברק ממזכירות הרבי, ובו הוראה מהרבי להעמיד דוכן תפילין קבוע ברחבת הכותל, באישור המשרדים המתאימים. שבוע לאחר מכן שלח הרבי מברק בו ביקש דיווח מדוייק אודות השתתפות החסידים בפעילות; בעקבות המברק, הקימו צעירי חב"ד בירושלים 'מטה מבצע תפילין' להפעלת הדוכן. בחודש תשרי תשכ"ח דיבר הרבי בשבחו של הרב טוביה בלוי, מפעילי הדוכן, והתבטא שרבבות כבר הניחו תפילין בדוכן.

דוכן זה פועל ברצף עד היום, ומשמש כבית חב"ד לכל דבר.

עריכה - תבנית - שיחה
203 תבנית:הידעת?/203 עריכה - תבנית - שיחה
204
רבי לוי יצחק שניאורסון, על פי התמונה הראשונה
רבי לוי יצחק שניאורסון, על פי התמונה השנייה

כשהוציאו בשנת תש"ל את ספרי הרב לוי יצחק שנאורסון "ליקוטי לוי יצחק" על הזוהר והתניא, נדפסה בהם תמונת הרב לוי יצחק - כנראה בגלותו בצ'ילי. כשהביאו לפני הרבי את התמונה, כתב הרבי בשוליה האחוריים "אאז"ל? [אדוני אבי ז"ל?]" - כתיבה זו בטאה את קושי הרבי לזהות את תמונת אביו אחרי הייסורים הקשים שעבר בצ'יאלי. כששלח הרבי בשנת תנש"א משלחת לרוסיה לגאולת הספרים של הרב לוי יצחק, הצליחו חברי המשלחת להשיג את תיק החקירה של ר' לוי יצחק - ובו שני תמונות מזוויות שונות מעת מאסרו בשנת תרצ"ט. חברי המשלחת מיהרו לשלוח צילום מתמונות אלו לרבי, ואף עליה הגיב הרבי (בעל פה):"קוקט אויס ניט געזונט [=הוא נראה לא-בריא]". חלק מתמונות אלו נדפסו ב"תורת מנחם - תפארת לוי יצחק" על חלק שמות.

עריכה - תבנית - שיחה
205 תבנית:הידעת?/205 עריכה - תבנית - שיחה
206 תבנית:הידעת?/206 עריכה - תבנית - שיחה
207 תבנית:הידעת?/207 עריכה - תבנית - שיחה
208 בערב חג השבועות תש"ט נפטר הרב מיכאל דבורקין והרבי דאג אישית לקבורתו טרם החג. הרב יהודה לייב גרונר סיפר ש"הרופאים תבעו לנתח את גופתו טרם מענק תעודת הפטירה - דבר שהיה מעכב את הקבורה, ולבסוף, בהוראת הרבי דאגתי למצוא רופא אשר יעניק את תעודת הפטירה לפני כניסת החג". עריכה - תבנית - שיחה
209 תבנית:הידעת?/209 עריכה - תבנית - שיחה
210 תבנית:הידעת?/210 עריכה - תבנית - שיחה
211 תבנית:הידעת?/211 עריכה - תבנית - שיחה
212 בשנת תשנ"ב, כשבא הרב עמנואל שוחט ל'תהלוכה' בבית כנסת מסוים, החל הגבאי המקומי לעשות ליצנות מכל הענין של משיח. הרבי התבטא עליו בחריפות בשיחת דבר מלכות במדברבלתי מוגה), ולבסוף בירכו: שבניו יזכו ללמוד את פנימיות התורה, או שכבר עוסקים בה ויעמידוהו על טעותו. עריכה - תבנית - שיחה
213 תבנית:הידעת?/213 עריכה - תבנית - שיחה
214 בי"ד תשרי תשמ"ט בעת אמירת "אשרי" שאחר חזרת הש"ץ הביט כ"ק אדמו"ר שליט"א מלך המשיח לרצפה וראה ניירות, ר' מאיר הארליג ניגש ואמר שזה לא שמות, ואמר כ"ק אדמו"ר שליט"א מלך המשיח לו ולריל"ג ש"זהו בית כנסת" ואמר עוד דברים וביניהם "מתגלגל, זה סיפור [של] שבועות רצופים שאני רואה זאת, ולאף אחד זה לא מפריע". כשהריל"ג הרים חלק מהניירות אמר כ"ק אדמו"ר שליט"א מלך המשיח שיש עוד, הנ"ל הרים והרבי הוסיף, "[פעם] נהגו להסתובב עם הזקן לנקות את ביהכנ"ס, עם הזקן שלו עצמו", כשכנראה כוונתו הק' להמסופר אודות אביו של רש"י. עריכה - תבנית - שיחה
215 ביום ראשון, כ"ז תמוז תשמ"ט, בעת חלוקת הדולרים, עבר הת' בנימין שיחי' פינטל ואמר לרבי שליט"א מלך המשיח, שהרבי הוא המשיח, הרבי ענה על כך ב"אמן".

בא' מנחם אב תשמ"ט לאחר שיחה בה אמר הרבי ש"מיד ישנו את ה'מנחם שמו', שזה הרי קאי על משיח צדקנו, ישנו מיד 'מראה באצבעו ואומר זה': הנה מנחם משיח צדקנו", חילק הרבי דולרים. וכשעבר הת' הנ"ל בחלוקה, הוא אמר להרבי:"מראה באצבעו ואומר זה, הנה מנחם משיח צדקנו" והרבי ענה שוב ב"אמן".

בשבת חזון, ד' מנחם אב תשמ"ט, בהתוועדות, הרבי התבטא ש"נשיא דורנו שהוא גואל דורנו" וכשהזכיר אודות חלוקת המשקה המשיך ואיחל שלפני סיום ההתוועדות שנלך לאה"ק ונמשיך שם בהתוועדות והמתוועד יהיה משיח צדקנו, בחלוקת המשקה עבר הת' הנ"ל (לקבל בקבוק שנתן בערב שבת בשביל ההתוועדות בירושלים, והריל"ג לא קלט במה מדובר) ובחיל וברעדה החל לומר: "בשם כל ישראל, זה משיח צדקנו", תוך כדי שמצביע על הרבי (הקהל כולו רחש אך פני הרבי נראו כרגילות והביט בו) והמשיך: "וההתוועדות תהיה מיד בירושלים" (הנ"ל עשה זאת בתמימות בהמשך לדברי הרבי בימים האחרונים ש"משיח מנחם שמו", שכל זה נתן לו ביטחון להכריז זאת).

עריכה - תבנית - שיחה
216 החל משנת תשל"ח נוהג כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א לבקר את האורחים שמגיעים בחודש החגים בסוכה הגדולה הסמוכה ל770, המכונה 'סוכת האורחים'. בשנים הראשונות נערך הביקור ביום טוב השני של חג הסוכות, והחל משנת תשמ"ב הביקור נערך בלילה הראשון של חג הסוכות.

בשנים הראשונות בהם ר' משה ירוסלבסקי ניהל את ארגון אש"ל הכנסת אורחים, הרבי היה יוצא מחדרו ומורה לר' משה להורות לו את הדרך לסוכת האורחים, כאשר הוא הולך לפני כ"ק אד"ש מה"מ; ר' משה הי' אוחז באבנטו הק' של כ"ק אד"ש מה"מ, בדרכו לסוכת האורחים.

כשהגיע כ"ק אד"ש מה"מ לסוכה, הי' צועד עד הכותל הדרומי, עולה ע"ג ארגז או ספסל ונושא שיחה קצרה. בהמשך השנים סידרו בימה קטנה עם מדרגות שעמדה בסוכה, ועל גבה סטנדר; החל משנת תש"נ נושא כ"ק אד"ש מה"מ את השיחה מהכניסה לסוכה.

עריכה - תבנית - שיחה
217 הפרשייה החלה בליל שבת חול המועד סוכות, אז התוועד הרבי ואמר מאמר דיבור המתחיל "הללו את ה' כל גויים", ובשיחה לאחר מכן הסביר הרבי בנוגע לסוכות, כי היות שבחג הסוכות מקריבים ע' פרים כנגד ע' אומות, ובחג הסוכות באותה שנה התקיים כינוס באו"ם, על כן אמר שכשם שהגויים עשו כינוס, צריך להיות "זה לעומת זה" - שהיהודים צריכים לעשות כינוס להראות שהם הבעלי-בתים על העולם.

לאור דברים אלו של הרבי, החליטו שבכינוס השנתי של צעירי חב"ד המתקיים בחול המועד, ידברו לפחות אחד מכל מדינה ויקבע איך צריכה להיות ההנהגה, וכך אכן היה.

בהקפות של ליל שמיני עצרת, לפני הקפה הרביעית, הקים הרבי "או"ם" משלו, בו הפקיד נציג על כל מדינה, שהוא יהיה ה"בעל הבית" של אותה מדינה על-פי תורה.

בסעודת החג של ליל שמחת תורה בבית אדמו"ר הריי"צ התבטא הרבי (תוכן) שלו הייתה זאת "בדיחה" - לא היה מטריח את הקהל ומוציא לשם כך את ספרי התורה!

עריכה - תבנית - שיחה
218 בקרב תלמידי רבי אברהם מקאליסק שהנהיג בין תלמידיו וחסידיו סדר עבודה אשר עיקרו הוא ביטול היש העצמי, ולכך היו נוהגים לבזות ולהשפיל את עצמם בראשי חוצות על מנת להשים את עצמם ללעג וקלס במכוון. חסידים אלו נהגו להסתובב ברחובות העיר ולעשות "קולע" גם לתוך שלולית בוץ. המגיד ממעזריטש, רבו של ר' אברהם מקאליסק לא היה מרוצה משיטת ההנהגה והקפיד עליו, עד כדי שהורחק מחצרו של המגיד עד שאדמו"ר הזקן התחנן בעדו אצל המגיד עריכה - תבנית - שיחה
219 בשלושת הדורות הראשונים של חסידות חב"ד (אצל חסידי אדמו"ר הזקן אדמו"ר האמצעי ואדמו"ר הצמח צדק) היה נהוג שכל מי שזכה להיכנס לרבי ליחידות, חבריו החסידים היו רוקדים איתו בשעת יציאתו. לריקוד זה היה ניגון מיוחד, והוא נקרא בשם "מחול היחידות" או "מחול הטהרה".

בעקבות רצונו של אדמו"ר הצמח צדק להחליש את המחלוקת בין המתנגדים לחסידים, ציווה לר' הלל מפאריטש להחליש את הענין, כדי לסייע בהשקטת המחלוקת ולא לתת להם עילה להמשיך את המחלוקת

עריכה - תבנית - שיחה
220 אחד התנאים שהתנה אדמו"ר הזקן בהסכמתו לשידוך, היה שימסרו לרשותו את חמשת אלפי שקלים הזהב שהובילו עבורו כנדוניה, ושבוע יעשה בהם כחפצו. ואמנם בשנה הראשונה לחתונתו מסר את כל הסכום, בהסכמת רעייתו, עבור משפחות שרצו להתפרנס מעבודתו האדמה. בכסף זה סייע להם לקנות שטחי אדמה, בעלי חיים לציוד חקלאי. בזכות כסף זה הוקמו ישובים גדולים של יהודים עובדי אדמה לאורך נהר הדווינה החוצה את העיר וויטבסק. אדמו"ר הזקן ביקר פעמים רבות בישובים אלו, עורר את היהודים לקבוע עיתים לתורה, והרבה לספר להם סיפורי תורה ואגדות חז"ל[ עריכה - תבנית - שיחה
221 ריקוד 'תחיית המתים' הוא מעין הצגה פנטומימית עם ניגון חסידי מיוחד הקרוי בשם זה, בה שני 'שחקנים' מציגים סיפור של חסידים השותים ביחד 'לחיים', רבים ביניהם על שאריות המשקה שנשאר בבקבוק עד שאחד מהם אחד נופל על הרצפה ללא רוח חיים, כאשר הרקדן השני מנסה להשיב את רוחו אליו. שלב זה תלוי ביצירתיות של השחקנים, ומידי פעם נוספים מוטיבים שונים להצגת-ריקוד זה, כשברקע מתנגנת מנגינה איטית. בסופו של דבר בעקבות מאמציו של בן זוגו, החסיד שנשכב על הרצפה 'מתעורר' לחיים, ואז השניים פורצים בריקוד חסידי הסוחף את כל הקהל כשהתזמורת מגבירה את קצב הנגינה. עריכה - תבנית - שיחה
222 בזמן המלחמה חיבר הרבי הריי"צ תפילה מיוחדת "לשלום המדינה" (ארצות הברית) לומר בראש השנה וביום כיפור (כן נקראה באירועים רשמיים אחרים) לאחר קריאת התורה עבור ניצחון צבאות בנות הברית. כן שלח מכתבים לנשיא ארצות הברית בשעתו בה הוא מברך אותו שינצחו במלחמה עריכה - תבנית - שיחה
223 על פי האר"י ז"ל בספרו שער הכוונות, קדושת שבת מתחילה החל מליל שישי, ולכן יש סגולה בלימוד בליל שישי לקבל את קדושת השבת. ולכן נהגו אצל חסידים לעסוק בתורה בליל שישי. היו תלמידים ששקדו על לימוד הגמרא והיו שלמדו את תורת החסידות.

על כך אמר אדמו"ר הריי"צ:

ביום רביעי מתחילים לחשוב מהיכן יקחו לשבת, הן בפשטות והן במה נעשה שבת - ברוחניות, - כל יהודי הוא הרי בשבת אחרת לגמרי - נהיה מרה שחורה. והעצה, "לכו נרננה", בטחון.

כשמגיע יום חמישי, מתקרב לשבת, ועדיין אין (כיצד לעשות את השבת), אזי זה לא נהיה "נרננה", מבינים שצריך לעשות משהו.

אזי כשיושבים בליל שישי ולומדים חסידות, אז "קולטים" ביום שישי ש"א-ל גדול גו' ומלך גדול גו'", ובזה עושה יהודי שבת [[[קטגוריה:הידעת? - אדמו"ר הריי"צ]]

עריכה - תבנית - שיחה
224 תפקידם העיקרי של הגאונים היה לענות תשובות בהלכה, באגדה, בשאלות אמונה ועוד, לכל תפוצות ישראל. ופחות בפירוש התלמוד.

הרגל תמוה לכאורה שהיה בתקופתם זה שהם כלל לא עסקו בפירוש התלמוד, הסיבה לכך שהגאונים לא עסקו בפירוש התלמוד הייתה מפני שני סיבות: הראשונה הייתה שאז זה היה מס' שנים מעטות מחתימת התלמוד והם חששו להוסיף או לגרוע דברים מהתלמוד, והסיבה השנייה הייתה בעקבות כך שבדורם לא היה נהוג לכתוב את התלמוד, אלא היה נהוג ללמוד אותו בעל-פה בשיטה של בקיאות, ורוב היהודים שידעו בתקופתם תלמוד ידעו אותו בעל-פה ועל כן לא היה צורך בכתיבת פירוש על התלמוד.

עריכה - תבנית - שיחה
225 ביום שישי ראש חודש אלול תשנ"ט אירעה תאונת דרכים טראגית בה קיפדו את חייהם שלושה מתלמידי התמימים ב-770; גיא ביטון, שלמה נחימובסקי ואור והבה.

השלושה שהו ברכב שחזר מפעילות של הפצת המעיינות מהעיר מונסי לקראון הייטס בשעות הלילה יחד עם תמים נוסף, ובאחד מהעיקולים בדרך המשיך הרכב בנסיעה ישרה, סטה מן הכביש והמשיך בנסיעה מהירה, עד שהתנגש בעוצמה רבה בעץ.

כאשר כוחות ההצלה הגיעו למקום, הם מצאו ששלושה תמימים שהיו חגורים, קיפדו את חייהם בתאונה, ועוד בחור אחד שלא היה חגור ובכך עף מהרכב וניצול מהפגיעה. הניצול נימנם בקידמת הרכב על יד מושב הנהג, וכשהתעורר מהפגיעה ברכב מצא את עצמו מוטל בצידי הדרך מחוץ לרכב בהכרה חלקית.

עריכה - תבנית - שיחה
226 באגרות קודש אדמו"ר המהר"ש מופיעות שתי אגרות אל ר' שמעון הרופא. את האגרת הראשונה כתב אדמו"ר המהר"ש בשנת תר"ט או תר"י והוא כבן חמש עשרה. מאגרת זו מובן כי ר' שמעון שהיה רופא חשוב התייעץ עם אדמו"ר מהר"ש בענייני רפואה. האגרת השנייה נכתבה כעשר שנים לאחר מכן בתרי"ט או תר"כ ובה מתבקש לכתוב את פרטי מחלתו והתרופות של חולה מסויים. מכתב זה נכתב למרות שבשנת תרט"ו עזב ר' שמעון את ענייני הרפואה כי היה זקן מאוד, בן 85 לערך.

כאמור, זכה ר' שמעון לקבל את ברכתו של אדמו"ר הזקן והוא בן ארבעים, הברכה התגשמה במילואה, ור' שמעון נפטר בשנת תרכ"ח והוא קרוב למאה שנים.

עריכה - תבנית - שיחה
227 פעם אחת אמר ר' נחמן הולצברג לשלמה קרליבך ששמע שליובאוויטש סילקו אותו , ר' שלמה ענה : "מען האט מיר ארויסגעווארפן, אבער איך האב זיך ניט ארויסגעווארפן" (חב"ד סילקו אותי, אבל אני מעולם לא הסתלקתי, כמו כן התבטא פעם כי 'ליובאוויטשער הייתי וליובאוויטשער אשאר!' עריכה - תבנית - שיחה
228 עד לשנת תשכ"ה, נהגה אמו של הרבי הרבנית חנה להיכנס לחדר הרבי אחר התפילה כדי לברך אותו בברכת שבת שלום, ולאחר מכן ליווה אותה הרבי עד הדלת, והמשיך ללוות אותה במבטו עד שנעלמה מהעין. עריכה - תבנית - שיחה
229 עוד קודם שהחל הרבי לחלק בקביעות דולרים באופן מסודר ועיקבי, שיגר הרבי מעת לעת שטרות של דולר לאנשים פרטיים, בתור סגולה לברכה והצלחה. באחת הפעמים הרבי אף הסביר שהדבר מיוסד על דברי חז"ל "כל הנוטל פרוטה מאיוב מתברך", שאפילו סכום קטן - משפיע ברכה על הכסף כולו עריכה - תבנית - שיחה
230 לאחר עלותו לנשיאות, החל הרבי להוביל מבצעים לפרסום מצוות היהדות ותורת החסידות בסיסמת "ופרצת", הלקוחה מהפסוק "ופרצת ימה וקדמה וצפונה ונגבה". במסגרתם קרא הרבי לחסידיו להשפיע בכל מקום אפשרי, לקיים את המצוות וללמוד תורה, בין היתר, על ידי יציאה למקומות ציבוריים וזיכוי הציבור במצוות אלו. כמו כן קרא הרבי לעזור כספית לאלו שאין בידם יכולת כלכלית לקנות תשמישי המצוות. עריכה - תבנית - שיחה
231 בשלושת הדורות הראשונים של חסידות חב"ד (אצל חסידי אדמו"ר הזקן אדמו"ר האמצעי ואדמו"ר הצמח צדק) היה נהוג שכל מי שזכה להיכנס לרבי ליחידות, חבריו החסידים היו רוקדים איתו בשעת יציאתו. לריקוד זה היה ניגון מיוחד, והוא נקרא בשם "מחול היחידות" או "מחול הטהרה".

בעקבות רצונו של אדמו"ר הצמח צדק להחליש את המחלוקת בין המתנגדים לחסידים, ציווה לר' הלל מפאריטש להחליש את הענין, כדי לסייע בהשקטת המחלוקת ולא לתת להם עילה להמשיך את המחלוקת

עריכה - תבנית - שיחה
232 הרב יצחק הוטנר הרבה לעסוק בתורת המהר"ל מפראג.

, בשנת תש"ל טס הרב הוטנר עם רעייתו הרבנית, בתו וחתנו, לביקור בארה"ק עם מטוס אייר פראנס, ואז נחטף המטוס על ידי מחבלים מארגון 'ספטמבר השחור'. המטוס הונחת בעל כורחו בירדן וסכנת מוות ריחפה מעל הרב הוטנר ומשפחתו בתוך שאר השבויים היהודיים.

בסמוך לאותו אירוע, בהתוועדות שבת פרשת כי תבוא ח"י אלול - יום הולדתו של בעל התניא ויום פטירתו של המהר"ל, נשא הרבי דברים ב-770 ולאחר שהזכיר את העובדה ש'בעל התניא' היה מצאצאיו של המהר"ל (בן אחר בן), וכן את הזיקה הרעיונית שבין ספר התניא לתורתו של המהר"ל - התייחס הרבי למצבו של הרב הוטנר וכה אמר (מתומצת ומתורגם): היות והיום הוא יום ההסתלקות של המהר"ל מפראג (הרבי ציין שעל מצבתו מצויין שיום פטירתו הוא ח"י אלול) שביום זה הרי "עולה כל עמלו", והרי "הימים האלה נזכרים ונעשים" - שנפעלים שוב העניינים מלמעלה, לפיכך, גדול זכות המהר"ל לסייע לכל אלה ש"רותחים" ("קאכן זיך") בתורתו של המהר"ל (והכוונה כמובן לרב הוטנר) - "שיהיה כמו שהיה אצל המהר"ל, שאם היו זקוקים לנס הרי התרחש נס, כשהיו צריכים לנס גלוי - הרי היה נס גלוי, כשהיו זקוקים נס שלמעלה מדרך הטבע - היה נס למעלה מדרך הטבע". עד כאן דברי הרבי בהתוועדות שבת כי תבא, ח"י אלול תש"ל. ואמנם, כך היה, ובניסים גלויים זכה הרב הוטנר לצאת מהמצר אל המרחב ומאפילה לאור גדול.

עריכה - תבנית - שיחה
233 מספר ימים אחר י"ב תמוז (אז דיבר על כך הרבי לראשונה ברבים על משפט הספרים) סיפר הרב יהודה לייב גרונר לרב משה בוגומילסקי כי הרבי מעוניין בפסק דין למי שייכים הספרים על פי ההלכה, מרב שאינו חב"די ועדיף שבכתב. הרב בוגומילסקי פנה לרב אפרים פישל הרשקוביץ, שאמר שמכיוון שלא שמע את טענות שתי הצדדים אינו יכול לפסוק, אולם גם אם לא נכנסים לשאלה מהו רבי, אך גם אילו הרבי העביר בירושה את הספרים לבנותיו - הרי אלו נכסי מלוג, ורק ה"גוף" - הספרים והכתי"ק - שייכים לנשים ואלו ה"פרות" - הרווח ממכירת הספרים וזכות הלימוד בהם - שייכת לבעלים (הרבי והרש"ג), וכאשר זכאי בעל ה"פרות" להם -אין זכות לבעל ה"גוף למנוע ממנו את זכותו. ומכיוון שכאן שני בעלים מתנגדים למכירת הספרים - הרי שאין לבערי גוראריה שום זכות בספרים, ולטענתו אין כל בסיס עריכה - תבנית - שיחה
234 בימי קדם היה נהוג ריקוד מיוחד שהתקיים בסיומה של כל התוועדות, שהחסידים היו מורידים את החליפות שלהם, ויוצאים בריקוד בחולצות בלבד עריכה - תבנית - שיחה
235 בהתוועדות פורים תשמ"ז עורר הרבי קאך גדול בעניין פרסום הגאולה ולהביא את המשיח, אך כפי שתיאר הרבי כמה זמן אחר כך, ש'לא נגע ולא פגע', ומה שהרבי אמר לא נשמע אצל כל החסידים, הרבי דיבר שוב שלא עושים מספיק להביא את המשיח, ואכן דברי הרבי זעזעו את החסידים עריכה - תבנית - שיחה
236 בחורף תשל"ז סיפר מנחם בגין לרבי על כוונתו לפרוש ולא לרוץ יותר לבחירות - לאחר שמונה מערכות בחירות בהן הפסיד. הרבי הפציר בו להציג מועמדות גם בבחירות המתקרבות. בגין שמע לעצת הרבי ובסופו של דבר זכה בראשות הממשלה עריכה - תבנית - שיחה
237 רובם של ריקודי החסידים הינם במעגל - כתף אל כתף או יד ביד, דבר שנתחדש בימי הבעל שם טוב. בחסידות מוסבר שהסיבה הרוחנית לכך היא מפני שהעיגול מסמל את האור המקיף שסובב את כל העולמות בשווה, וכך גם החסידים על ידי שהם רוקדים יחד בעיגול, ומשווים אחד את השני בלי חילוקי דרגות, הם ממשיכים עליהם את האור האלוקי הנעלה הזה, ומתאחדים איתו. עריכה - תבנית - שיחה
238 בילדותו התייתם יונה כסה מהוריו שנספו ברעב והוא מצא מחסה בבית הכנסת. הרבי שהיה אז כבן ח"י שנים ניגש אליו והזמין אותו לבית הוריו, שם הוא אכל, ומאז היה מתארח מפעם לפעם בבית הורי הרבי. עריכה - תבנית - שיחה
239 בילדותו התייתם יונה כסה מהוריו שנספו ברעב והוא מצא מחסה בבית הכנסת. הרבי שהיה אז כבן ח"י שנים ניגש אליו והזמין אותו לבית הוריו, שם הוא אכל, ומאז היה מתארח מפעם לפעם בבית הורי הרבי. עריכה - תבנית - שיחה
240 ביחידות הראשונה שהייתה לאשר ששונקין אצל הרבי בתשרי תשכ"ה, העניק לרבי חפיסה של סיגרים מרוסיה, והרבי הודה לו ואמר "בכלל אינני מעשן", אך למרות זאת לקח סיגר אחד מתוך החבילה, והורה לו לחלק את שאר הסיגריות בזאל למטה. עריכה - תבנית - שיחה
241 אדמו"ר הריי"צ היה שלוו בכל מהלך הפריצה לביתו ולא היה נראה עליו רגש של פחד או יאוש וביקש מאנשי הג.פ.או. שלא להרעיש ולדבר בקול רם, כדי שנכדו התינוק, שלום דובער גוראריה, לא יתעורר משנתו. מיד כשפרצו השוטרים לביתם, הרגיע אדמו"ר הריי"צ את בני ביתו ואמר: "מה שתהיה זהותם ומה שתהיה מטרת ביקורם, אני סומך בשם יתברך, מה שברצונו, זה מה שיארע".

נחמסון ולולב החלו לערוך חיפוש בבית ואדמו"ר הריי"צ אמר לו: "אם אתם מחפשים כאן מסמכים מהפכניים - תתאכזבו. אין ברשותי שום דבר שיכול להצביע על התנגדותי כביכול למשטר הנוכחי ובכלל אין לי שום עסק בפוליטיקה. פעילותי על שדה הדת ידועה לכל, אינני עושה שום דבר בלתי חוקי, לא חטאתי בשום דבר, אלא אם כן זייפתם עלילה כנגדי".

עריכה - תבנית - שיחה
242 תבנית:הידעת?/242 עריכה - תבנית - שיחה
243 תבנית:הידעת?/243 עריכה - תבנית - שיחה
244 תבנית:הידעת?/244 עריכה - תבנית - שיחה
245 תבנית:הידעת?/245 עריכה - תבנית - שיחה
246 תבנית:הידעת?/246 עריכה - תבנית - שיחה
247 תבנית:הידעת?/247 עריכה - תבנית - שיחה
248 תבנית:הידעת?/248 עריכה - תבנית - שיחה
249 תבנית:הידעת?/249 עריכה - תבנית - שיחה
250 תבנית:הידעת?/250 עריכה - תבנית - שיחה
251 תבנית:הידעת?/251 עריכה - תבנית - שיחה
252 תבנית:הידעת?/252 עריכה - תבנית - שיחה
253 תבנית:הידעת?/253 עריכה - תבנית - שיחה
254 תבנית:הידעת?/254 עריכה - תבנית - שיחה
255 תבנית:הידעת?/255 עריכה - תבנית - שיחה
256 תבנית:הידעת?/256 עריכה - תבנית - שיחה
257 תבנית:הידעת?/257 עריכה - תבנית - שיחה
258 תבנית:הידעת?/258 עריכה - תבנית - שיחה
259 תבנית:הידעת?/259 עריכה - תבנית - שיחה
260 תבנית:הידעת?/260 עריכה - תבנית - שיחה
261 תבנית:הידעת?/261 עריכה - תבנית - שיחה
262 תבנית:הידעת?/262 עריכה - תבנית - שיחה
263 תבנית:הידעת?/263 עריכה - תבנית - שיחה
264 תבנית:הידעת?/264 עריכה - תבנית - שיחה
265 תבנית:הידעת?/265 עריכה - תבנית - שיחה
266 תבנית:הידעת?/266 עריכה - תבנית - שיחה
267 תבנית:הידעת?/267 עריכה - תבנית - שיחה
268 תבנית:הידעת?/268 עריכה - תבנית - שיחה
269 תבנית:הידעת?/269 עריכה - תבנית - שיחה
270 תבנית:הידעת?/270 עריכה - תבנית - שיחה
271 תבנית:הידעת?/271 עריכה - תבנית - שיחה
272 תבנית:הידעת?/272 עריכה - תבנית - שיחה
273 תבנית:הידעת?/273 עריכה - תבנית - שיחה
274 תבנית:הידעת?/274 עריכה - תבנית - שיחה
275 תבנית:הידעת?/275 עריכה - תבנית - שיחה
276 תבנית:הידעת?/276 עריכה - תבנית - שיחה
277 תבנית:הידעת?/277 עריכה - תבנית - שיחה
278 תבנית:הידעת?/278 עריכה - תבנית - שיחה
279 תבנית:הידעת?/279 עריכה - תבנית - שיחה
280 תבנית:הידעת?/280 עריכה - תבנית - שיחה
281 תבנית:הידעת?/281 עריכה - תבנית - שיחה
282 תבנית:הידעת?/282 עריכה - תבנית - שיחה
283 תבנית:הידעת?/283 עריכה - תבנית - שיחה
284 תבנית:הידעת?/284 עריכה - תבנית - שיחה
285 תבנית:הידעת?/285 עריכה - תבנית - שיחה
286 תבנית:הידעת?/286 עריכה - תבנית - שיחה
287 תבנית:הידעת?/287 עריכה - תבנית - שיחה
288 תבנית:הידעת?/288 עריכה - תבנית - שיחה
289 תבנית:הידעת?/289 עריכה - תבנית - שיחה
290 תבנית:הידעת?/290 עריכה - תבנית - שיחה
291 תבנית:הידעת?/291 עריכה - תבנית - שיחה
292 תבנית:הידעת?/292 עריכה - תבנית - שיחה
293 תבנית:הידעת?/293 עריכה - תבנית - שיחה
294 תבנית:הידעת?/294 עריכה - תבנית - שיחה
295 תבנית:הידעת?/295 עריכה - תבנית - שיחה
296 תבנית:הידעת?/296 עריכה - תבנית - שיחה
297 תבנית:הידעת?/297 עריכה - תבנית - שיחה
298 תבנית:הידעת?/298 עריכה - תבנית - שיחה
299 תבנית:הידעת?/299 עריכה - תבנית - שיחה
300 תבנית:הידעת?/300 עריכה - תבנית - שיחה