חיים יהודה קרינסקי

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־09:54, 25 בינואר 2012 מאת שלום (שיחה | תרומות) (שוחזר מעריכה של 69.133.56.211 (שיחה) לעריכה האחרונה של פרידבערג)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הרב חיים יהודה קרינסקי הוא מזכירו של הרבי, חבר במחנה ישראל, מרכז לעניני חינוך ומזכיר אגודת חסידי חב"ד.

ביוגרפיה

הרב קרינסקי נולד בשנת תרצ"ה בבוסטון שבארצות הברית לר' שמעיה קרינסקי. בעקבות אחיו הגדולים שעברו למוסדות חב"ד, עבר אף הוא לישיבת אחי תמימים ולאחר מכן לתומכי תמימים 770.

בשנת תשי"ד החל לשמש כנהג של הרבי. בשנת תשט"ז, לאחר רצח יד החמישה, נשלח על ידי הרבי לכפר חב"ד על מנת לעודד את התושבים. בשנת תשי"ח הוכנס לעבוד גם כמזכיר. בנוסף לכך משמש גם כדובר חב"ד בארצות הברית. בשנת תשל"ב, על פי בקשת הרב חיים מרדכי אייזיק חודקוב, מונה למזכיר אגודת חסידי חב"ד. בשנת תשמ"ז עזב בפקודת הרבי את תפקידו כמזכיר עקב בעיות שהתעוררו. כעבור שבוע ולאחר בירורים החזירו הרבי לתפקידו. בשנת תשמ"ט מונה לחבר בהנהלת מחנה ישראל ובשנת תשנ"ח, בעקבות פטירת המנכ"ל הקודם, ד"ר ניסן מינדל, מונה למנכ"ל. כמו כן, סייע במשך השנים לרבנית חיה מושקא שניאורסון, אשתו של הרבי.

בחודש אייר שנת תשנ"ד, בעקבות עתירתו לערכאות יחד עם עוד שלשה מחברי אגו"ח, הוציאו אחד עשר מרבני אנ"ש[1] מכתב בו הם כותבים שהנ"ל הם "לא צייתי דינא" ו"עליהם מוטלת האחריות הנוראה של חילול השם[2]. בחודש תמוז שנת תשנ"ה, בעקבות פרשיה נוספת בה נמנע להופיע לקריאה לדין תורה בזבל"א וזבל"א בענין הצוואה של הרבי[3], הוציא הרבנים אברהם אזדבא ויהודה קלמן מרלו מהבד"צ קראון הייטס, מכתב בו הם כותבים עליו ש"לא צייתא לדינא"[4]. בחודש ניסן שנת תש"ע פירסם הרב אברהם אזדאבא מכתב, בו הוא מודיע שמבחינתו הבית דין בקראון הייטס מבטל את כתב ה"לא צייתא לדינא"[5]. לעומתו טוענים כי על פי פסיקת בוררות בעניין הבית-דין לפיה כל החלטה שתתקבל על ידי רב אחד בלבד, בטלה[6], הרי שאין למכתבו כל תוקף הלכתי.

בחודש מנחם אב ה'תש"ע, על פי החלטת ועד רבני ליובאוויטש, הועבר הרב קרינסקי ממשרתו כיו"ר מל"ח ומעתה ישמש רק כחבר ועד הפועל[7]. בפועל הוא נשאר בתור יו"ר ע"פ הניירות הרשמיים משנת תש"נ.

בחודש ניסן שנת תשע"א התפרסם בעיתון האמריקאי "ניוזוויק" שמו של הרב קרינסקי בראש רשימת 50 היהודים המשפיעים ביותר בארצות הברית, בו הוא כונה "ממלא מקומו של הרבי מליובאוויטש"[8].

הערות שוליים