לדלג לתוכן

ניגון ניצחון – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
אין תקציר עריכה
חסיד חי (שיחה | תרומות)
תיקון טעויות.
שורה 1: שורה 1:
'''ניגון ניצחון''' או '''מארש''' הינו [[ניגון]] מסוג הניגונים אותם שרים החיילים בהלכם ובשובם מהמלחמה. בין [[חסידי חב"ד]] היו שרים הרבה ניגוני נצחון אך כיון שמקורם לא היה חב"די הם לא נרשמו כ[[ניגוני חב"ד]], פרט לשני [[ניגונים]] אותם מנגנים בסיום תפילת נעילה ביום הכיפורים.
'''ניגון ניצחון''' או '''מארש''' הינו [[ניגון]] מסוג הניגונים אותם שרים החיילים בהלכם ובשובם מהמלחמה. בין [[חסידי חב"ד]] היו שרים הרבה ניגוני נצחון אך כיון שמקורם לא היה חב"די הם לא נרשמו כ[[ניגוני חב"ד]], פרט לחמישה [[ניגונים]].


ניגונים אלו הם ניגון ק"ע – [[מארש נפוליאון]], ניגון קע"א – [[פוילישער מארש]] וניגון ר"י – [[מארש ביסמרק]], ב[[ספר הניגונים]].
ניגונים אלו הם ניגון ק"ע – [[מארש נפוליאון]], ניגון קע"א – [[פוילישער מארש]], ניגון ר"י – [[מארש ביסמרק]], וניגונים [[ניגון שמ"ו|שמ"ו]]-[[ניגון שמ"ז|שמ"ז]] ב[[ספר הניגונים]].


ישנו ניגון מארש מוכר נוסף, שאינו מופיע בספר הניגונים ושמו "יפונסקע מארש".


== ראו גם ==
== ראו גם ==

גרסה מ־22:07, 30 בינואר 2024

ניגון ניצחון או מארש הינו ניגון מסוג הניגונים אותם שרים החיילים בהלכם ובשובם מהמלחמה. בין חסידי חב"ד היו שרים הרבה ניגוני נצחון אך כיון שמקורם לא היה חב"די הם לא נרשמו כניגוני חב"ד, פרט לחמישה ניגונים.

ניגונים אלו הם ניגון ק"ע – מארש נפוליאון, ניגון קע"א – פוילישער מארש, ניגון ר"י – מארש ביסמרק, וניגונים שמ"ו-שמ"ז בספר הניגונים.


ראו גם

קישורים חיצוניים

ניגון ק"ע - מארש נפוליון
ניגון ר"י - מארש ביסמרק ויש אומרים מארש נפוליון
ניגון יפונסקע מארש

בשנת תשע"ג הלחן של הניגון שימש להמנון השנתי של קעמפ אורו של משיח "על עיר קטנה קרב מאיים".