גן ישראל השלוחים הצעירים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 11: שורה 11:
בשנת [[תשפ"א]] התקיים הקעמפ במתכונת מיוחדת ב[[גרמניה]] תחת [[ארגון הפנסאים]] לכמות ילדים מצומצמת בגילאי 12–13 בלבד {{הערה|[https://col.org.il/news/132649 קעמפ ילדי השלוחים שר 'אני מאמין' בשער ברדנבורג הגרמני] {{col}}}}.
בשנת [[תשפ"א]] התקיים הקעמפ במתכונת מיוחדת ב[[גרמניה]] תחת [[ארגון הפנסאים]] לכמות ילדים מצומצמת בגילאי 12–13 בלבד {{הערה|[https://col.org.il/news/132649 קעמפ ילדי השלוחים שר 'אני מאמין' בשער ברדנבורג הגרמני] {{col}}}}.


ב[[תשפ"ב]] לקח על עצמו [[ארגון הפנסאים]] את ניהול הקעמפ{{הערה|[https://col.org.il/news/139672 התכנסו לתכנן את הקעמפ שיאחד 350 שלוחים צעירים] {{col}}}}.
לקראת הקיץ בשנת ה'[[תשפ"ב]] החל שלב חדש בקעמפ שהחל מניהולו של הר' יעקב קנייבסקי שמאחוריו כבר רזומה ארוך של ניהול תכניות ילדים ארגון ארועים וניהול ארגון הפנסאים, ממשיך אל המתחם המיוחד בית בויאר בירושלים והמשך בצורת הניהול החדשה בקעמפ.


==עניינו==
==עניינו==

גרסה מ־17:28, 2 באוגוסט 2023

תמונת מחזור, תשע"ט

גן ישראל השלוחים הצעירים (מכונה צעירי השלוחים) הוא קעמפ לילדי השלוחים בארץ הקודש, המתקיים על ידי "אגף הסניפים" של צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש.

היסטוריה

קעמפ "השלוחים הצעירים" ה'תש"ע

הקעמפ הוקם בשנת תשס"ה.

בשנותיו הראשונות צוות הקעמפ הורכב מתמימים שהגיעו מכמה ישיבות חב"ד, בשנים האחרונות רוב הצוות מגיע מישיבת תומכי תמימים מגדל העמק.

בשנת תשפ"א התקיים הקעמפ במתכונת מיוחדת בגרמניה תחת ארגון הפנסאים לכמות ילדים מצומצמת בגילאי 12–13 בלבד [1].

לקראת הקיץ בשנת ה'תשפ"ב החל שלב חדש בקעמפ שהחל מניהולו של הר' יעקב קנייבסקי שמאחוריו כבר רזומה ארוך של ניהול תכניות ילדים ארגון ארועים וניהול ארגון הפנסאים, ממשיך אל המתחם המיוחד בית בויאר בירושלים והמשך בצורת הניהול החדשה בקעמפ.

עניינו

עניינו של הקעמפ הינו לאחד את ילדי השלוחים מארץ הקודש ולחזק ולהעצים בהם את עניינם כשלוחים (כפי שהרבי היה קורא אף לילדי השלוחים בשם שלוחים). בנוסף לעניין העצמת עבודת השליחות בילדים ישנו את העעניין שחלק מילדי השלוחים גרים בכל מיני פינות ברחבי הארץ בהם אין להם כלל או חברה או שאין להם חברה חבדית והקעמפ מביא להם את חבריהם שכמותם אף הם יתכן וחיים בנפרד מקהילה חבדית. ובנוסף זה מפפגיש להם ילדים נוספים שיכירו אותם על אף שהם מקצוות שונים באארץ. הקעמפ כחלק מעניינו פעיל אף במשך כל ימות השנה וזת ע,י המדריכים המסורים הלומדים מידי שבוע שיחות של הררבי עם הילדים איתם היו בקבוצה. וכן מידי חודש נשלח אל הילדים עיתון מושקע עם תכנים חסידיים הקשורים אל הזמן הקרוב של ותו העלון.

שטח הקעמפ

הקעמפ מתקיים בכל שנה במיקום אחר ברחבי הארץ. חלק מהמקומות בהם התקיים הקעמפ:

הוצאה לאור

'שליחון' במהדורה מיוחדת לרגל חודש אדר

מפעם לפעם מערכת הקעמפ מוציאים לאור גיליון בשם שליחון[5][6]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  ערך זה הוא קצרמר בנושא מוסדות וארגונים. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.