נתניה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 35: שורה 35:
=== תלמוד תורה "דברי מנחם" ===
=== תלמוד תורה "דברי מנחם" ===


הוקם ע"י הרב [[מנחם וולפא]]. מנהלו הראשון היה הרב ברק כוכבי ולאחר מכן היה יגאל פרחאן. בשנת [[תשע"ז]] פרש מתפקידו, ובמקומו מונה המנהל הרב [[מאיר מור יוסף]] למנהל התלמוד תורה. בתלמוד תורה יש נכון לשנת [[תשפ"א]] כשתיים עשרה כיתות וכ שלוש מאות ארבעים תלמידים.
הוקם ע"י הרב [[מנחם וולפא]]. מנהלו הראשון היה הרב ברק כוכבי ולאחר מכן היה יגאל פרחאן. בשנת [[תשע"ז]] פרש מתפקידו, ובמקומו מונה המנהל הרב [[מאיר מור יוסף]] למנהל התלמוד תורה. בתלמוד תורה יש נכון לשנת [[תשפ"א]] כשתיים עשרה כיתות ולמעלה משלוש מאות ארבעים תלמידים.


===ארגון מטה משיח===
===ארגון מטה משיח===

גרסה מ־14:05, 26 באוגוסט 2021

נתניה

הרב מנחם וולפא שליח הרבי מלך המשיח שליט"א לעיר נתניה בהדלקת חנוכיה באצטדיון הכדורגל בעיר בפני אלפי צופים.
עיר נתניה
מדינה ישראל
מספר שלוחים 40
מספר בתי חב"ד למעלה מ-25
מספר משפחות בקהילה למעלה מ-450
ראו גם
אישים בקהילת חב"ד נתניה
מוסדות בקהילת חב"ד נתניה
תהלוכת ל"ג בעומר המרכזית בעיר

העיר נתניה היא העיר השמינית באוכלוסייתה בארץ ישראל, שוכנת במרכז הארץ לחוף הים התיכון. בעיר מתקיימת פעילות חב"דית ענפה המנוהלת על ידי כלמעלה מ40 שלוחים חסידי חב"ד], ופועלים בה מוסדות חב"ד מגיל הגן ועד גילאי תיכון.

חב"ד בעיר

השליחות לנתניה החלה כחלק מהמתנה של 'ע"א המוסדות' עליהם עורר הרבי מלך המשיח שליט"א בקשר ליום ההולדת השבעים בהתוועדות הגדולה של י"א ניסן תשל"ב. הוועד שהוקם לצורך כך, סימן את העיר נתניה כאחת מנקודות היעד, ולביצוע המשימה בחר ברב מנחם וולפא, אז עדיין בחור לפני החתונה, שחזר בחודש שבט תשל"ג מחצרות הרבי בניו יורק.

החל משנת תשס"ח זכתה הפעילות החב"דית בעיר לתנופה גדולה עם התרחבותם של בתי חב"ד והקמת סניפים נוספים. בשנת תשע"ד הצליחו השלוחים לשבור שיא של 15,000 משתתפים בתהלוכת ל"ג בעומר, וקיבלו את התואר "התהלוכה הגדולה בישראל"[1].

נכון להיום (תשפ"א), מונה העיר כלמעלה מ450 משפחות אנ"ש, וקיימים בה למעלה מ-25 בתי כנסת חב"ד, הפרוסים בשכונותיה המרכזיות של העיר ובהם למעלה מ-‏2000 מתפללים. בנוסף, רב העדה הבוכרית בעיר הוא הרב יהודה לויוב - חסיד חב"ד[2], וכמה בתי כנסת של העדה הבוכרית, מסונפים ושייכים לחסידי חב"ד מהעדה.

התאחדות קהילת חב"ד בעיר

בג' אייר תש"פ נרשמה היסטוריה כאשר לאחר שנים של נתק התאחדה קהילת חב"ד בעיר מחדש. אחדות זו באה בהמשך למיזם של הרב בערל לאזאר של הבאת האחדות לכרם החב"די. דבריו של הרב בערל לאזאר נאמרו בעקבות פטירתם של עשרות רבים וחשובים מאנ"ש שנפטרו בעקבות נגיף הקורונה. "והאמת והשלום אהבו"..

מוסדות חב"ד בעיר

מבנה הגנים ב'קריית חינוך' חב"ד בעיר

רשת פעילות אדירה להפצת המעיינות בכל רחבי העיר. צוות השלוחים בעיר מונה מעל לעשרים חסידי חב"ד, המפעילים בתי חב"ד ופעילות אינטנסיבית בשכונות השונות, ומרכז חסד, העוסק בפעילות נרחבת ומגוונת לציבור הרחב, במהלך כל השנה.

מוסדות חינוך

בעיר פועלים מעונות יום, גני ילדים בניהול הרב יאיר מעודה, בתי ספר יסודי לבנות בניהול הרבנית וולפא, תלמוד תורה לבנים בניהול הרב מאיר מור יוסף, בית ספר שלהבות חב"ד, ובית ספר על יסודי לבנות.

תלמוד תורה "דברי מנחם"

הוקם ע"י הרב מנחם וולפא. מנהלו הראשון היה הרב ברק כוכבי ולאחר מכן היה יגאל פרחאן. בשנת תשע"ז פרש מתפקידו, ובמקומו מונה המנהל הרב מאיר מור יוסף למנהל התלמוד תורה. בתלמוד תורה יש נכון לשנת תשפ"א כשתיים עשרה כיתות ולמעלה משלוש מאות ארבעים תלמידים.

ארגון מטה משיח

ערך מורחב – מטה משיח - נתניה

ארגון 'מטה משיח – נתניה' נוסד בחודש תשרי תשנ"ה, ופעילותו הסדירה החלה בי' שבט תשנ"ה, עם הוצאתו של חומר הסברה, עלונים, ומדבקות בנושא בשורת הגאולה על ידי קבוצת תמימים בראשותו של ר' אלעזר פרץ.

מאז המשיך המטה בפעילות עניפה שזכתה להכרה רבה בכל רחבי העיר. שרשרת רבני העיר בראשות הרב קלמן בר – הרב הראשי לנתניה, כמו גם הנהלת העיר בראשות ראש העירייה הגב' מרים פיירברג נוטלים חלק פעיל בפעולות השונות כגון: מבצע סוכות, מבצע חנוכה במימדי ענק, פעילות פורים, התוועדויות מרכזיות, תהלוכת ל"ג בעומר המרכזית לילדי הציבור התורני, ועוד.

בנוסף מפעיל הארגון מרכז חסד בו נעזרות מאות משפחות לאורך כל ימות השנה. בשנת תשע"ה פתחו המוסדות את רשת הגנים והמעונות "באתי לגני" שזכתה לתהודה רבה בעיר.

הארגון מונה חלק נכבד בקהילה - מאות משפחות ואברכים מאנ"ש בעיר נתניה. כמו כן במהלך השנים הקים הארגון מספר סניפים נוספים בשכונות בעיר; עין התכלת, קריית נורדאו, גבעת האירוסים, מרכז העיר ועוד.

ישיבת תומכי תמימים "תורת מנחם"

ערך מורחב – תומכי תמימים נתניה

ישיבת תומכי תמימים בנתניה הוקמה בהמשך להוראת הרבי שליט"א בהושענא רבא בשנת תשנ"ב להקים ישיבות תומכי תמימים בכל עיר ועיר. כאשר הודיעו לרבי על דבר פתיחת הישיבה, הרבי נתן לכך הסכמה וברכה. בראש הישיבה עומד מאז הקמתה הרב משה אורנשטיין ונכון לשנת תשפ"א היא מונה כמאה ארבעים תלמידים.

בתי חב"ד והשלוחים ברחבי העיר

תמונה קבוצתית של מנהלי בתי חב"ד בנתניה
נתניה מוכנה למשיח
  • הסניף המרכזי - הבית חב"ד המרכזי: מנהל: הרב מנחם וולפא. מנהל פעילות: הרב נח סוליש. שלוחים נוספים: הרב משה בן חיים, והרב שניאור זלמן סגל.
  • גבעת האירוסים - הרב אליסף לויוב.
  • מרכז העיר - הרב ישראל אלפנביין, והרב יוסי לויוב.
  • מרכז ממ"ש - מרכז העיר - הרב יוסי טאוב, והרב אלעזר פרץ.
  • צפון - עין התכלת - מנהל: הרב מאיר צמח, הרב שניאור זלמן ציק.
  • צפון - מנהל: הרב צבי וילהלם, הרב נחום גולדשמיד.
  • מזרח (קריית השרון) - מנהל: הרב יצחק טייכטל. שלוחים נוספים: הרב יגאל פרחן, הרב יודי בלוי, הרב רפי דבי.
  • דוברי צרפתית - מנהל: הרב יעקב מאזוז. שלוחים נוספים: הרב משה מאזוז, הרב שלום אטאל, הרב רפי דבי.
  • דוברי רוסית - הרב מנחם מענדל טייכמן.
  • עיר ימים - רמת פולג - מנהל: הרב שניאור זלמן ברוד.
  • אזור התעשיה החדש ואזור התעשיה הישן - הרב שלמה אברמסון.
  • מכללת נתניה - הרב שניאור לנדא.
  • נת 600 - הרב כתריאל אלפרוביץ.
  • גלי ים - הרב אשר רבינוביץ.
  • קריית נורדאו - הרב משיח מוריאל.
  • דורא - אזורים - הרב משה אורנשטיין.
  • אגמים - הרב רפי לויוב.
  • ניצה - הרב מאיר שלמה גליצנשטיין.
  • רמת חן - מנהל: הרב שלמה חיים דרורי, הרב לוי צבי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים