גן ישראל חדרה: הבדלים בין גרסאות בדף
שורה 13: | שורה 13: | ||
בשנת [[תשע"ט]] עמד בראש הנושא 'להכריע את הכף'{{הערה|[https://chabad.info/child/camp-gan-yisrael/512198/ מכריעים את הכף בגן ישראל חדרה]}}, אשר מיוסד על דברי [[הרמב"ם]] שמצב העולם משול לכף מאזניים שקולה, וביכולת של כל יהודי על ידי מעשה אחד קטן להכריע את העולם כולו לכף זכות, ולגרום להבאת הגאולה. מחנה הקיץ יצא למספר מוגדל של טיולים באיכות גבוהה מאוד. במהלך הנסיעות ובמשך ימי המחנה שיננו הילדים משניות ותניא בעל-פה, עליהם קיבלו 'דינרים' ודרגות הצטיינות, כשבאירוע הסיום חולקו תעודות ופרסים למצטיינים. כמות החיילים בשנה זו הגיעה לכמות של כ-95 חיילים. | בשנת [[תשע"ט]] עמד בראש הנושא 'להכריע את הכף'{{הערה|[https://chabad.info/child/camp-gan-yisrael/512198/ מכריעים את הכף בגן ישראל חדרה]}}, אשר מיוסד על דברי [[הרמב"ם]] שמצב העולם משול לכף מאזניים שקולה, וביכולת של כל יהודי על ידי מעשה אחד קטן להכריע את העולם כולו לכף זכות, ולגרום להבאת הגאולה. מחנה הקיץ יצא למספר מוגדל של טיולים באיכות גבוהה מאוד. במהלך הנסיעות ובמשך ימי המחנה שיננו הילדים משניות ותניא בעל-פה, עליהם קיבלו 'דינרים' ודרגות הצטיינות, כשבאירוע הסיום חולקו תעודות ופרסים למצטיינים. כמות החיילים בשנה זו הגיעה לכמות של כ-95 חיילים. | ||
בשנת [[תש"פ]], על אף המגבלות של [[מגפת הקורונה]] הקעמפ נפתח בפעם השלישית תחת הנהלת מענדי סוליש ומענדי בוטמן והיה אחד הקעמפים היחידים בארץ שעשו זאת במתכונת פיזית תוך שמירה על כללי [[משרד הבריאות]] ולא וירטואלית. בקעמפ השתתפו כ-35 חיילים מכיתות א'-ד'. חוברת הלימודים עסקה בתפקידם של חיילי [[צבאות השם]] שהוא להפוך את העולם ולהביא את הגאולה. במהלך הקעמפ התקיימה 'מלחמת התקשרות' בה חולק הקעמפ לשתיים 'לקשר' ו'להתקשר'. | בשנת [[תש"פ]], על אף המגבלות של [[מגפת הקורונה]] הקעמפ נפתח בפעם השלישית תחת הנהלת התמימים מענדי סוליש ומענדי בוטמן והיה אחד הקעמפים היחידים בארץ שעשו זאת במתכונת פיזית תוך שמירה על כללי [[משרד הבריאות]] ולא וירטואלית. בקעמפ השתתפו כ-35 חיילים מכיתות א'-ד'. חוברת הלימודים עסקה בתפקידם של חיילי [[צבאות השם]] שהוא להפוך את העולם ולהביא את הגאולה. במהלך הקעמפ התקיימה 'מלחמת התקשרות' בה חולק הקעמפ לשתיים 'לקשר' ו'להתקשר'. | ||
==פעולות נוספות== | ==פעולות נוספות== |
גרסה מ־12:23, 7 באפריל 2021
גן ישראל חדרה הינו מחנה קיץ הנערך לחיילי צבאות השם מהעיר חדרה והסביבה למשך כשבועיים במהלך זמן הקיץ. הדיי קעמפ פועל תחת בית חב"ד בחדרה בניהולם של הרב קלונימוס קופצ'יק, הרב יוחנן בוטמן והרב יוסי וקסלשטיין. הדיי קעמפ מתקיים בתלמוד תורה חב"ד בשיתוף פעולה של המנהל הרב מנחם מענדל סטזגובסקי.
פעילות הקעמפ ממשיכה כל השנה ודואגת להמשך הקשר עם החיילים, המדריכים מתודרכים להתקשר לחיילים לפני יום הולדתם או אפילו לשיחת רעים.
היסטוריה
דיי קעמפ חדרה הוקם בקיץ של שנת תשע"ז בצורה מצומצמת ובמתכונת של קייטנה.
בשנת תשע"ח פתח הדיי קעמפ את שעריו בתנופה מחודשת תחת הנהלה חדשה של התמימים יהונתן פישר ומנחם מענדל בוטמן. בשנה זו הכפיל הקעמפ את כמות החיילים מהשנה שקדמה לה ונכחו בו כ-60 חיילים. הוא התייחד ברמתו הרוחנית שכללה מערכת שלמה שהכינה חוברת לימודית חינוכית ופעילויות שנערכו סביב הנושא המרכזי של הקעמפ "אהבת ישראל ואהבת השם" וגם בחלק הגשמי שכלל יציאות לטיולים מאתגרים מחוץ לעיר.
בשנת תשע"ט עמד בראש הנושא 'להכריע את הכף'[1], אשר מיוסד על דברי הרמב"ם שמצב העולם משול לכף מאזניים שקולה, וביכולת של כל יהודי על ידי מעשה אחד קטן להכריע את העולם כולו לכף זכות, ולגרום להבאת הגאולה. מחנה הקיץ יצא למספר מוגדל של טיולים באיכות גבוהה מאוד. במהלך הנסיעות ובמשך ימי המחנה שיננו הילדים משניות ותניא בעל-פה, עליהם קיבלו 'דינרים' ודרגות הצטיינות, כשבאירוע הסיום חולקו תעודות ופרסים למצטיינים. כמות החיילים בשנה זו הגיעה לכמות של כ-95 חיילים.
בשנת תש"פ, על אף המגבלות של מגפת הקורונה הקעמפ נפתח בפעם השלישית תחת הנהלת התמימים מענדי סוליש ומענדי בוטמן והיה אחד הקעמפים היחידים בארץ שעשו זאת במתכונת פיזית תוך שמירה על כללי משרד הבריאות ולא וירטואלית. בקעמפ השתתפו כ-35 חיילים מכיתות א'-ד'. חוברת הלימודים עסקה בתפקידם של חיילי צבאות השם שהוא להפוך את העולם ולהביא את הגאולה. במהלך הקעמפ התקיימה 'מלחמת התקשרות' בה חולק הקעמפ לשתיים 'לקשר' ו'להתקשר'.
פעולות נוספות
- בתקופת בין הזמנים של חודש ניסן תשע"ט התקיימה במסגרת גן ישראל 'קעמפסח' שנערך אף הוא בשטח התלמוד תורה למשך כשבוע ימים שלפני חג הפסח יחד עם המדריכים. ה'קעמפסח' היה ללא יציאות מהשטח.
- בחודש שבט של שנת תש"פ נערכה שבת קעמפ במתחם התלמוד תורה שמנתה כ-80 חיילי צבאות ה'. במהלך השבת למדו החיילים יחד עם מפקדיהם מתוך חוברת הלימוד שהוכנה עבור השבת. בצאת השבת נערך באנקעט במהלכו צפו הילדים בהפקת מולטימדיה[2].
- בתקופת בין הזמנים של חודש ניסן תשפ"א התקיימה שוב במסגרת גן ישראל 'קעמפסח' שנערך לשמך שבוע והיה ה'קעמפסח' היחיד בארץ! הקעמפ ערך שישה ימים (שבוע לפני פסח ועוד יום נוסף ב'אסרו חג') ובו השתתפו כ 70 חיילים.
הוצאה לאור
מעת לעת יוצא עלון מרתק הנושא את השם "גם אני חייל" ובו תוכן עשיר וזיכרונות מהוויי הקעמפ.
בשנת תש"פ עד לתחילת מגפת הקורונה מפקדת הקעמפ הוציאה לאור מעת לעת עלון לחיילים בשם "להכריע את הכף" על שם נושא הקעמפ. העלון האחרון שיצא במאמצים רבים למרות המגיפה היה בחודש ניסן תש"פ, היה זה עלון מוגדל שצורף להגדה של פסח מהודרת עבור ליל הסדר[3].
קישורים חיצוניים
- קעמפ פסח תשע"ט
- מחנה הקיץ גן ישראל חדרה תשע"ט
- מחנה הקיץ גן ישראל חדרה תשע"ח
- הכינוס הגדול של ת"ת 'בני מנחם' חב"ד חדרה בשיתוף גן ישראל חדרה
- קעמפ פסח תשפ"א