כינוס השלוחים העולמי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(קידוד קישורים)
(←‏היסטוריה: עריכה)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 6: שורה 6:
==היסטוריה==
==היסטוריה==
כינוס השלוחים החל בשנת [[תשד"מ]] כהתכנסות איזורית של השלוחים ב[[ארצות הברית]]. לאחר ארבע שנים, בשנת [[תשמ"ח]] - שהייתה [[שנת הקהל]] - הפך כינוס השלוחים לעולמי, ומאז הוא הולך וגדל מידי שנה.
כינוס השלוחים החל בשנת [[תשד"מ]] כהתכנסות איזורית של השלוחים ב[[ארצות הברית]]. לאחר ארבע שנים, בשנת [[תשמ"ח]] - שהייתה [[שנת הקהל]] - הפך כינוס השלוחים לעולמי, ומאז הוא הולך וגדל מידי שנה.
כינוסי השלוחים החלו בשנות השמונים המוקדמות, כאשר בשנת ה'תש"ם (1980) התקיים כינוס השלוחים לשלוחים בארץ ישראל, בשנים שלאחר מכן התקיימו כינוסים אזוריים בהם השתתפו שלוחים ממדינות ארצות הברית בלבד. בשנת ה'תשמ"ח (1987) נערך לראשונה הכינוס במתכונת עולמית על פי בקשתו של הרבי מנחם מנדל שניאורסון יוזם מפעל השלוחים, ומאז הוא נערך מדי שנה בשבוע של לפני שבת מברכים חודש כסלו. בחייו, היה רגע השיא של הכינוס היה בהתוועדות ביום השבת, שבה היה נואם לפני קהל המשתתפים.[6] הכינוס מסתיים באירוע חגיגי ("בנקט") בו משתתפים תומכים רבים של הפעילות וכן הורי השלוחים ומשפחותיהם. בשנים האחרונות נערך הבנקט מספר פעמים באולם פייר 94 במנהטן, משטח רחב ידיים שהומר לאולם מפואר למען הכינוס. בשנת ה'תש"ע נערך באולם בשכונת קראון הייטס עצמה. הבנקט מועבר בשידור חי באינטרנט[7].
בשנת 2016 מפאת חוסר המקום הבענקט נערך במחסן מטוסים.
{{עריכה}}


==במשך השנים==
==במשך השנים==

גרסה מ־18:17, 10 באוקטובר 2021

המונח "כינוס השלוחים" מפנה לכאן. אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו כינוס השלוחים (פירושונים).

שלוחי הרבי בתמונה המסורתית

כינוס השלוחים העולמי הינו כינוס שנתי בו מתכנסים כל שלוחי הרבי מליובאוויטש מלך המשיח מרחבי העולם, על מנת לחזק את הקשר שלהם עם הרבי וכן לטכס עצה ולדון בנושאים עימם הם מתמודדים בעבודת השליחות. הכינוס מתקיים מידי שנה בשבת מברכים חודש כסלו ב-770.

היסטוריה

כינוס השלוחים החל בשנת תשד"מ כהתכנסות איזורית של השלוחים בארצות הברית. לאחר ארבע שנים, בשנת תשמ"ח - שהייתה שנת הקהל - הפך כינוס השלוחים לעולמי, ומאז הוא הולך וגדל מידי שנה. כינוסי השלוחים החלו בשנות השמונים המוקדמות, כאשר בשנת ה'תש"ם (1980) התקיים כינוס השלוחים לשלוחים בארץ ישראל, בשנים שלאחר מכן התקיימו כינוסים אזוריים בהם השתתפו שלוחים ממדינות ארצות הברית בלבד. בשנת ה'תשמ"ח (1987) נערך לראשונה הכינוס במתכונת עולמית על פי בקשתו של הרבי מנחם מנדל שניאורסון יוזם מפעל השלוחים, ומאז הוא נערך מדי שנה בשבוע של לפני שבת מברכים חודש כסלו. בחייו, היה רגע השיא של הכינוס היה בהתוועדות ביום השבת, שבה היה נואם לפני קהל המשתתפים.[6] הכינוס מסתיים באירוע חגיגי ("בנקט") בו משתתפים תומכים רבים של הפעילות וכן הורי השלוחים ומשפחותיהם. בשנים האחרונות נערך הבנקט מספר פעמים באולם פייר 94 במנהטן, משטח רחב ידיים שהומר לאולם מפואר למען הכינוס. בשנת ה'תש"ע נערך באולם בשכונת קראון הייטס עצמה. הבנקט מועבר בשידור חי באינטרנט[7].

בשנת 2016 מפאת חוסר המקום הבענקט נערך במחסן מטוסים.

ערך זה זקוק לעריכה: ייתכן שהערך סובל מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

במשך השנים

אלפי השלוחים בתמונה קבוצתית בחזית 770 במהלך הכינוס בשנת תשנ"ד

הכינוס

הכינוס מתקיים על ידי המרכז לעניני חינוך.

במהלך הכינוס מתקיימות סדנאות בנושאים שונים המסייעים לשליח בפעילויותיו השונות במקום מגוריו. כמו כן מתקיימים ירידים ומכירות של מוצרים המתאימים לשלוחים.

פתיחתו הרשמית של הכינוס היא בשבת בצהריים, אז מתחיל הכינוס בעת ההתוועדות של הרבי מלך המשיח. בדרך כלל התייחס הרבי בהתוועדות זו לתפקידם של השלוחים, וקישר זאת לפרשת השבוע.

המעמד המרכזי הוא ה'בנקט' המפואר שמתקיים ב-770 במוצאי שבת. אחד האירועים המיוחדים בבנקט הינו ה'רול-קול', בו קמים השלוחים על-פי הכרזת המנחה את מקום שליחותם, כשבסיומו של ה'רול-קול' פורצים השלוחים בשירה וריקודים.

קישורים חיצוניים