אברהם יצחק שם טוב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 32: שורה 32:
==משפחתו==
==משפחתו==
*בנו הרב [[לוי שם טוב]], יו"ר "[[ידידי ליובאוויטש האמריקאי]]".
*בנו הרב [[לוי שם טוב]], יו"ר "[[ידידי ליובאוויטש האמריקאי]]".
*בנו, הרב [[אליעזר שם טוב]], שליח הרבי באורוגוואי.


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{ערך חסר}}
{{מיון רגיל:שם טוב אברהם יצחק}}
{{מיון רגיל:שם טוב אברהם יצחק}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]

גרסה מ־18:45, 30 במאי 2016

אברהם שם טוב

הרב אברהם יצחק שם טוב (תרצ"ו) בנו של הרב בן ציון שם טוב, הינו שליח הרבי בעיר פילדלפיה שבמדינת פנסילבניה. משמש כחבר הנהלת אגודת חסידי חב"ד בארצות הברית, מכהן על פי מינוי הרבי, כיושב ראש ועד הפועל של אגו"ח.

תולדות חיים

ר' אברהם נולד לאביו ר' בן ציון ולאמו גולדה בברית המועצות בה' באדר תרצ"ו, למד בישיבות תומכי תמימים בסמרקנד ובטשקנט. לאחר מלחמת העולם השנייה הצליח לצאת יחד עם משפחתו מברית המועצות. בראשית תשי"ג הגיע ל-770; הוא עשה את דרכו באוניה יחד עם הרב שלום בער פוטרפס, והם זכו לקבל מברק מיוחד מהרבי בי"ג בתשרי.

עסקנות ציבורית

בשנת תשט"ז מונה למנהל של מחנה גן ישראל, יחד עם הרב משה לזר והרב קהת וויס. מאז ועד היום הוא משמש כיו"ר המחנה.

הרבי ביקשו לעבור להתגורר בארץ ישראל ולנהל את המוסד בית רבקה בכפר חב"ד, אך מכיוון שלא חפץ בכך התבטל הענין.

התעסק רבות ביצירת קשרים עם אנשים רבים בממשל האמריקאי, וכן התעסק בחיזוק הקשר בין הרבי לנשיאי ארצות הברית. בהקשר זה, הקים בתשל"ב את הארגון ידידי ליובאוויטש בארצות הברית. ויזם את קביעתו של יום י"א ניסן יום הולדתו של הרבי ליום החינוך בארה"ב על ידי הנשיא דאז - רונלד רייגן[1], הוא עמד בראשות משלחת רבני חב"ד לטקס זה. ומאז ועד היום המשיך בטקס זה עם כל הנשיאים שכיהנו. בתשל"ד מונה על ידי הנשיא רונלד רייגן לאחד מחמשת חברי "המועצה הלאומית לחינוך מבוגרים" בארצות הברית.

כן פעל שהקונגרס האמריקאי יעניק את מדליית הזהב של הקונגרס לרבי בשנת תשנ"ה. בטקס שנערך בבית הלבן הוא קיבל את המדליה בשם הרבי.

בשנות הלמ"דים מונה לעמוד בראש הכינוס התורני ירחי כלה - לזכר רבי לוי יצחק.

זכה להיות מהמתעסקים במשפט הספרים.

בסוף שנות המ"מים מונה לעמוד בראש מוסדות בית רבקה קראון הייטס.

בקיץ ה'תש"ע, התקיים דין תורה בעניין ניהול המל"ח הרבנים (זבל"א) פסקו כי שם טוב (וכמוהו רוב אלו שהיו חברי וועד ההנהלה) אינם חברים במל"ח.

כתב סירוב

בכ"ב אייר תשנ"ד, בעקבות עתירתו לערכאות יחד עם עוד שלשה מחברי אגו"ח, הוציאו אחד עשר רבני אנ"ש[2] מכתב בו הם כותבים שהנ"ל הם "לא צייתי דינא" ו"עליהם מוטלת האחריות הנוראה של חילול השם[3].

בשנת ה'תשנ"ה, לאחר שנמנע להופיע לקריאה לדין תורה בזבל"א וזבל"א בענין הצוואה של הרבי[4], הוציא הבד"צ דקראון הייטס מכתב בו כתוב עליו "לא צייתא לדינא". לטענת שם טוב, בבית הדין שכתב את ה'לא צייתא' לא כיהנו שלושה רבנים ולפיכך הוא לא היה מחוייב לבוא אליהם, בנוסף טען שהוא לא מגיע, בהתאם להחלטת רבני ועד רבני ליובאויטש.

בשנת ה'תש"ע פירסם הרב אברהם אזדאבא מכתב, בו הוא מבטל את כתב ה"לא צייתא לדינא"[5]. המתנגדים לכך, טענו כי למכתב אין תוקף הלכתי כיון שהוא נוגד את הפסיקה לפיה כל החלטה שתתקבל על ידי רב אחד בלבד - בטלה[6].


משפחתו

הערות שוליים