בית חב"ד נמל התעופה JFK: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (עקשן להבאת הגאולה העביר את הדף מרכז חב"ד שדה התעופה JFK לשם בית חב"ד בנמל התעופה JFK)
 
(11 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}
[[קובץ:סמל חב''ד JFK.png|שמאל|ממוזער|200px|סמל מרכז חב"ד בJFK]]
[[קובץ:סמל חב''ד JFK.png|שמאל|ממוזער|200px|סמל מרכז חב"ד בJFK]]
'''מרכז חב"ד ליובאוויטש בנמל התעופה JFK''' הוקם בשנת [[תשל"ב]] על ידי הרב [[יקותיאל מנחם ראפ]], וכיום פועל עם העשרות ומאות היהודים שטסים ל[[ארץ ישראל]] ע"י: [[מבצע תפילין]], [[מבצע נש"ק]], [[מבצע אות בספר תורה]], ועוד.
'''מרכז חב"ד ליובאוויטש בנמל התעופה JFK''' הוקם בשנת [[תשל"ב]] ופועל עם מאות היהודים שטסים ל[[ארץ ישראל]] משדה התעופה קנדי ב[[ניו יורק]] ב[[מבצע תפילין]], [[מבצע נש"ק]], [[מבצע אות בספר תורה]], ועוד.


כמו"כ הבית חב"ד פועל במועדים מיוחדים כגון: [[סוכות]], [[חנוכה]], [[פורים]], [[פסח]].
כמו כן הבית חב"ד פועל במבצעי החגים סביב מעגל השנה.
 
הבית חב"ד הוקם על ידי הרב [[יקותיאל מנחם ראפ]], וכיום מנהל אותו בנו הרב [[יוסף יצחק ראפ]].
[[קובץ:קותי ראפ עם אריאל שרון.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב [[קותי ראפ]] ע"ה אומר לחיים ביחד עם ראש הממשלה לשעבר [[אריאל שרון]]]]
[[קובץ:קותי ראפ עם אריאל שרון.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב [[קותי ראפ]] ע"ה אומר לחיים ביחד עם ראש הממשלה לשעבר [[אריאל שרון]]]]


שורה 9: שורה 10:
מרכז חב"ד בשדה התעופה JFK הוקם בשנת [[תשל"ב]] על ידי הרב [[יקותיאל מנחם ראפ]].
מרכז חב"ד בשדה התעופה JFK הוקם בשנת [[תשל"ב]] על ידי הרב [[יקותיאל מנחם ראפ]].


במשך עשרות שנים ניהל הרב קותי ראפ את נוכחות חב"ד בשדה התעופה, ובמיוחד, בין אלו שטסטו ע"י חברת אל-על, כמוהרב ראפ פיתח קשרים חמים עם בכירי אל-על ובאמצעותם מערכת הביטחון ב[[ארץ ישראל|ישראל]]. כש[[הרבי]] רצה לשלוח [[מצות]] ל[[ארץ ישראל]], הרב ראפ סידר שזה יקרה. ו[[הרבי]] אז אמר: '''"שלח את זה דרך אונזר יקותיאל"'''. לאחר פטירתו הטרגית נטל בנו יוסי את האחריות לניהול הבית חב"ד, ומאז פעילות חב"ד בשדה התעופה מתרחבת.
במשך עשרות שנים ניהל הרב ראפ את נוכחות חב"ד בשדה התעופה, ובמיוחד, בין אלו שטסו על ידי חברת אל-על. כמו כן הרב ראפ פיתח קשרים חמים עם בכירי אל-על ובאמצעותם מערכת הביטחון ב[[ארץ ישראל|ישראל]]. כש[[הרבי]] רצה לשלוח [[מצה|מצות]] ל[[ארץ ישראל]]{{הערה|ראה ערך [[חלוקת מצות]].}}, הרב ראפ סידר שזה יקרה. ו[[הרבי]] אז אמר: '''"שלח את זה דרך אונזער יקותיאל"'''. לאחר פטירתו הטרגית בשנת [[תשע"ה]] נטל בנו הרב [[יוסי ראפ]] את האחריות לניהול הבית חב"ד, ומאז פעילות חב"ד בשדה התעופה מתרחבת ומתעצמת מידי שנה.
 
==פעילות הבית חב"ד==
[[קובץ:מרכז חב"ד שדה תעופה קנדי.jpeg|שמאל|ממוזער|300px|הרב יוסי ראפ בדוכן חב"ד בשדה התעופה קנדי]]
מדי יום, נוסעים עם הטיסות של אל-על מאות נוסעים יהודים במסלול [[ניו יורק]] - נתב"ג שב[[תל אביב]]. ובכל יום, יוצאת קבוצה של 'תמימים' בחורי ישיבה מ[[תומכי תמימים המרכזית 770]] ו[[אנ"ש]] לפתוח דוכן בית חב"ד מול הצ'ק אין לטיסה לישראל. הרב [[יוסי ראפ]] מנהל הבית חב"ד בשדה התעופה מארגן את פתיחת הדוכן ואיושו מידי יום בכל הטיסות{{הערה|בד"כ פעמיים ביום: בבוקר ובערב.}}.
 
בדוכן בשדה תעופה מניחים תפילין עם מאות הנוסעים, מחלקים [[נרות שבת קודש]], מבצע [[אות בספר תורה]], וכמובן שמחברים אותם עם חב"ד במקומותיהם{{הערה|"הרוב הם ישראלים, אבל אנשים מכל העולם הולכים לטייל בישראל, וחלקם לא מבינים שיש להם חב"ד ליד הבתים שלהם", נוהג להגיד [[יוסי ראפ]].}}.


כשמגיעים אדמו"רים עם קבוצה מיוחדת של החסידים שלהם או אישי ציבור מיוחדים משוחחים איתם הפעילים מהבית חב"ד ובד"כ בסוף מקבלים האדמו"רים בנועם רב ספרי חסידות או ליקוטים שונים של שיחות הרבי ונפרדים לשלום, כשהדבר משאיר עליהם רושם עז{{הערה| ראה למשל [https://chabad.info/news/896456/ כאן] {{אינפו}}}}.


==פעילות הבית חב"ד==
בתקופת החגים היהודיים, הפעילויות מגיעות לשיא. ב[[חנוכה]] למשל, כשהנוסעים עוברים "צ'ק-אין", הם מתקבלים בקריאת "חג שמח!" מגובה בתצוגת חנוכה מדליקה וצבעונית של סופגניות, סביבונים ומשחקים לילדים. חלקם הדליקו את המנורה בבית, אך רבים טרם עשו זאת. במהלך חג החנוכה, אלפים יפגשו את חב"ד בשדה התעופה, וההיענות עצומה. הנוסעים נרגשים להיתקל בהזדמנות לחגוג את חנוכה, וגם צוות אל על שמחים, לאחר שהתיידדו זה מכבר עם "בחורי חב"ד" שתורמים מאוד ל"נשמה" של חברת התעופה לאורך כל השנה.
מדי יום, טיסות אל-על מורידות מאות נוסעים ממסלול הנחיתה של ניו יורק לכיוון נתב"ג בישראל, ובכל יום, קבוצה של תלמידי ישיבה שם כדי להוריד אותם. מארגן הקבוצה יוסי ראפ, מנהל חב"ד שדה התעופה. יוסי ממשיך את מה שהחל אביו עוד ב- תשמ"ג.


בכל ימות השנה יוסי מוביל את הנוסעים בשדה התעופה, מניח תפילין עם מאות נוסעים ומחבר אותם עם חב"ד במקומותיהם. "רבים הם ישראלים, אבל אנשים מכל העולם הולכים לטייל בישראל, וחלקם לא מבינים שיש להם חב"ד ליד הבתים שלהם", אומר יוסי.
רוח החג הייחודית הזו מופיעה שוב ושוב במהלך השנה ב[[סוכות]], ב[[פורים]] ובעונה שלפני [[פסח]], וכמובן שם כל הזמן כדי לעזור לכמה שיותר ישראלים.


בתקופת החגים היהודיים, הפעילויות מגיעות לשיא. בחנוכה, למשל, כשהנוסעים עוברים צ'ק-אין, הם מתקבלים בקריאת "חג שמח!" מגובה בתצוגת חנוכה מדליקה וצבעונית של סופגניות, סביבונים ומשחקים לילדים. חלקם הציתו את המנורה בבית, אך רבים טרם עשו זאת. במהלך חג החנוכה, אלפים יפגשו את חב"ד בשדה התעופה, וההיענות עצומה. הנוסעים נרגשים להיתקל בהזדמנות לחגוג את חנוכה, וגם צוות אל על שמחים, לאחר שהתיידדו זה מכבר עם "בחורי חב"ד" שתורמים מאוד ל"נשמה" של חברת התעופה לאורך כל השנה.
כמו כן בכל ימות השנה הרב [[יוסי ראפ]] מבקר את כל העובדים והאחראים הישראלים של השדה ומניח איתם [[תפילין]], וכן בכל חג מארגן מסיבות מיוחדות כדי לחבר אותם ליהדות יותר.
רוח החג הייחודית הזו מופיעה שוב ושוב במהלך השנה בסוכות, בפורים ובעונת טרום פסח.


==השפעה==
==השפעה==
ב[[ז' ניסן]] בשנת [[תשפ"ד]] בשדה התעופה שבפורד לודרדייל שב[[פלורידה]] נפתח קו חדש לישראל בשיתוף חברות טיסות בינלאומיות מרחבי העולם, בטקס הפתיחה הוזמן מנהל הבית חב״ד שדה התעופה שבניו יורק – JFK השליח הרב [[יוסי ראפ]], שהתכבד לדבר על הפעילות הרחבה לקירוב יהודים מדי יום ביומו בשליחותו. במעמד זה הודיע על פתיחת עמדת תפילין חדשה למבצעים במקום שהתחיל עם עשרות הנחות תפילין לאנשי הצוות הבכיר והטייסים{{הערה|[https://chabad.info/news/1077813/ חב"ד בשדות התעופה החלו לפעול בפלורידה] {{אינפו}}}}.
במהלך חנוכה שנת [[תשע"ג]] במאמצים שלובים עם רשות שני הנמלים של [[ניו יורק]] ו[[ניו ג'רזי]], נפתח דוכן חבתחת מוסדות [[ברית אברהם]] בשדה התעופה נוארק שב[[ניו ג'רזי]] ע"י הרב [[אברהם קנלסקי (ניו ג'רזי)|אברהם קנלסקי]].
 
בניסן שנת [[תשפ"ד]] נפתח דוכן חב"ד חדש תחת השליח הרב [[יוסי ראפ]] בפורט לודרדייל שב[[פלורידה]]. כשבמקום עצמו [[אנ"ש]] מהסביבה שמתחלפים בתורם והם באים מדי פעם{{הערה|[https://chabad.info/news/1077813/ חב"ד בשדות התעופה החלו לפעול בפלורידה] {{אינפו}}}}.


==ראו גם==
==ראו גם==
שורה 27: שורה 35:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [chabadair.org לאתר הבית חב"ד]
*[https://collive.com/chabad-at-the-airport-celebrating-50-years/ חב"ד בנמל התעופה חוגגים 50 שנה] {{וידאו}} {{COLlive}} <small>'''[המקור באנגלית]'''</small>
* [https://chabad.info/tag/jfk/ תגית: JFK] באתר {{אינפו}}
* [https://chabad.info/tag/jfk/ תגית: JFK] באתר {{אינפו}}
* [https://chabad.info/news/146919/ במעמד מרשים נחנך דוכן חב"ד בשדה התעופה קנדי] {{אינפו}}
* [https://chabad.info/news/146919/ במעמד מרשים נחנך דוכן חב"ד בשדה התעופה קנדי] {{אינפו}}

גרסה אחרונה מ־19:36, 11 ביולי 2024

סמל מרכז חב"ד בJFK

מרכז חב"ד ליובאוויטש בנמל התעופה JFK הוקם בשנת תשל"ב ופועל עם מאות היהודים שטסים לארץ ישראל משדה התעופה קנדי בניו יורק במבצע תפילין, מבצע נש"ק, מבצע אות בספר תורה, ועוד.

כמו כן הבית חב"ד פועל במבצעי החגים סביב מעגל השנה.

הבית חב"ד הוקם על ידי הרב יקותיאל מנחם ראפ, וכיום מנהל אותו בנו הרב יוסף יצחק ראפ.

הרב קותי ראפ ע"ה אומר לחיים ביחד עם ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון

היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]

מרכז חב"ד בשדה התעופה JFK הוקם בשנת תשל"ב על ידי הרב יקותיאל מנחם ראפ.

במשך עשרות שנים ניהל הרב ראפ את נוכחות חב"ד בשדה התעופה, ובמיוחד, בין אלו שטסו על ידי חברת אל-על. כמו כן הרב ראפ פיתח קשרים חמים עם בכירי אל-על ובאמצעותם מערכת הביטחון בישראל. כשהרבי רצה לשלוח מצות לארץ ישראל[1], הרב ראפ סידר שזה יקרה. והרבי אז אמר: "שלח את זה דרך אונזער יקותיאל". לאחר פטירתו הטרגית בשנת תשע"ה נטל בנו הרב יוסי ראפ את האחריות לניהול הבית חב"ד, ומאז פעילות חב"ד בשדה התעופה מתרחבת ומתעצמת מידי שנה.

פעילות הבית חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב יוסי ראפ בדוכן חב"ד בשדה התעופה קנדי

מדי יום, נוסעים עם הטיסות של אל-על מאות נוסעים יהודים במסלול ניו יורק - נתב"ג שבתל אביב. ובכל יום, יוצאת קבוצה של 'תמימים' בחורי ישיבה מתומכי תמימים המרכזית 770 ואנ"ש לפתוח דוכן בית חב"ד מול הצ'ק אין לטיסה לישראל. הרב יוסי ראפ מנהל הבית חב"ד בשדה התעופה מארגן את פתיחת הדוכן ואיושו מידי יום בכל הטיסות[2].

בדוכן בשדה תעופה מניחים תפילין עם מאות הנוסעים, מחלקים נרות שבת קודש, מבצע אות בספר תורה, וכמובן שמחברים אותם עם חב"ד במקומותיהם[3].

כשמגיעים אדמו"רים עם קבוצה מיוחדת של החסידים שלהם או אישי ציבור מיוחדים משוחחים איתם הפעילים מהבית חב"ד ובד"כ בסוף מקבלים האדמו"רים בנועם רב ספרי חסידות או ליקוטים שונים של שיחות הרבי ונפרדים לשלום, כשהדבר משאיר עליהם רושם עז[4].

בתקופת החגים היהודיים, הפעילויות מגיעות לשיא. בחנוכה למשל, כשהנוסעים עוברים "צ'ק-אין", הם מתקבלים בקריאת "חג שמח!" מגובה בתצוגת חנוכה מדליקה וצבעונית של סופגניות, סביבונים ומשחקים לילדים. חלקם הדליקו את המנורה בבית, אך רבים טרם עשו זאת. במהלך חג החנוכה, אלפים יפגשו את חב"ד בשדה התעופה, וההיענות עצומה. הנוסעים נרגשים להיתקל בהזדמנות לחגוג את חנוכה, וגם צוות אל על שמחים, לאחר שהתיידדו זה מכבר עם "בחורי חב"ד" שתורמים מאוד ל"נשמה" של חברת התעופה לאורך כל השנה.

רוח החג הייחודית הזו מופיעה שוב ושוב במהלך השנה בסוכות, בפורים ובעונה שלפני פסח, וכמובן שם כל הזמן כדי לעזור לכמה שיותר ישראלים.

כמו כן בכל ימות השנה הרב יוסי ראפ מבקר את כל העובדים והאחראים הישראלים של השדה ומניח איתם תפילין, וכן בכל חג מארגן מסיבות מיוחדות כדי לחבר אותם ליהדות יותר.

השפעה[עריכה | עריכת קוד מקור]

במהלך חנוכה שנת תשע"ג במאמצים שלובים עם רשות שני הנמלים של ניו יורק וניו ג'רזי, נפתח דוכן חב"ד תחת מוסדות ברית אברהם בשדה התעופה נוארק שבניו ג'רזי ע"י הרב אברהם קנלסקי.

בניסן שנת תשפ"ד נפתח דוכן חב"ד חדש תחת השליח הרב יוסי ראפ בפורט לודרדייל שבפלורידה. כשבמקום עצמו אנ"ש מהסביבה שמתחלפים בתורם והם באים מדי פעם[5].

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

מרכז חב"ד שדה התעופה לוד (נתב"ג)

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. ראה ערך חלוקת מצות.
  2. בד"כ פעמיים ביום: בבוקר ובערב.
  3. "הרוב הם ישראלים, אבל אנשים מכל העולם הולכים לטייל בישראל, וחלקם לא מבינים שיש להם חב"ד ליד הבתים שלהם", נוהג להגיד יוסי ראפ.
  4. ראה למשל כאן
  5. חב"ד בשדות התעופה החלו לפעול בפלורידה