הכנסת: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
תגיות: שחזור ידני עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה מתקדמת מהנייד
 
(46 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הַכְּנֶסֶת (המכונה גם "כְּנֶסֶת יִשְׂרָאֵל") היא הרשות המחוקקת ובית הנבחרים של מדינת ישראל. מקום מושבה הוא משכן הכנסת שבקריית הממשלה בירושלים. בהיות ישראל דמוקרטיה פרלמנטרית, בוחרים אזרחי המדינה את נציגיהם בכנסת והם אלה שממנים את הממשלה, הזקוקה לאמונם. שיטת הבחירות היא ארצית-יחסית, והאזרחים בוחרים ברשימות של המפלגות השונות.
[[קובץ:כנסת.png|שמאל|ממוזער|כנסת ישראל]]
'''הַכְּנֶסֶת''' (מכונה גם "כְּנֶסֶת יִשְׂרָאֵל") היא הרשות המחוקקת ובית הנבחרים של מדינת ישראל. מקום מושבה הוא משכן הכנסת שבקריית הממשלה בירושלים. בהיות ישראל דמוקרטיה פרלמנטרית, בוחרים אזרחי המדינה את נציגיהם בכנסת והם אלה שממנים את הממשלה, הזקוקה לאמונם. שיטת הבחירות היא ארצית-יחסית, והאזרחים בוחרים ברשימות של המפלגות השונות. בכנסת אירועים שונים שבהם מוקירים את חב"ד והרבי.


==תפקיד הכנסת==
במערכת האיזונים שבין רשויות השלטון, הרשות המבצעת, הממשלה, יונקת את כוחה ואת סמכויותיה מהכנסת, וזו מפקחת עליה באופן שוטף. הרשות השופטת, הכוללת את מערכת בתי המשפט, מקבלת את מעמדה וסמכויותיה מחוק יסוד: השפיטה שחוקקה הכנסת, ופועלת לפי החוקים שמחוקקת הכנסת, ובסמכותה לפרשם. לעיתים, מפעילה הרשות השופטת ביקורת שיפוטית על חוקי הכנסת.
תפקידיה העיקריים של הכנסת הם קביעת הנורמות הנוהגות במדינה באמצעות חוקים ופיקוח על הממשלה באמצעים שונים העומדים לרשותה, ובהם אישור חקיקת משנה, הצעות אי אמון, שאילתות, דיונים ועוד. הדיונים השונים נערכים במליאה ובוועדות הכנסת, המחולקות לפי נושאים. עבודת הכנסת נעשית לפי חוקים שונים, תקנון הכנסת, או "הנוהג והנוהל המקובלים". לשם ביצוע תפקידיהם, נעזרים חברי הכנסת במחלקות ובבעלי תפקידים שונים הפועלים בכנסת, כדוגמת מרכז המחקר והמידע, היועץ המשפטי ובעבר נציבות הדורות הבאים.
==חב"ד בכנסת==
==חב"ד בכנסת==
[[קובץ:אמיר אוחנה ב770.jpeg|שמאל|ממוזער|ח"כ אמיר אוחנה מבקר בגן עדן התחתון עם הרב [[מנחם מענדל קוטלרסקי|מענדי קוטלרסקי]] (קרדיט: חב"ד און ליין)]]
[[קובץ:אבלסקי עם שר התיירות.jpg|שמאל|ממוזער|שר התיירות ח"כ עוזי לנדאו נפגש עם השליח הרב [[יוסף יצחק  אבלסקי]]]]
[[קובץ:ח"כ כץ.jpeg|שמאל|ממוזער|שר החוץ הישראלי ח"כ ישראל כץ ביקר בבית חב״ד בראשות השליח הרב [[שמואל רסקין]]]]
ב[[ו' תשרי]] [[תשל"ו]], היתה [[יחידות]] עבור דיפלומטים וחברי כנסת הארץ למשך כחודש שעות. נכנסו: שכנא רותם — סמנכ”ל משרד הפנים. בנימין שחור — חבר כנסת מטעם המפד”ל. יצחק רפאל — חבר כנסת מטעם המפד”ל. אהרן בקר — חבר כנסת מטעם המערך.
בשנת [[תש"נ]] במסגרת [[התרגיל המסריח]],הגיעו הרב [[שלום דובער וולף]] ובנו הרב זלמן ב[[ערב פסח]] ללשכת יו"ר הכנסת דב שילנסקי והחברי כנסת, כדי לחלק [[מצה|מצה שמורה]], החכי"ם קיבלו אותם במאור פנים.


בו' תשרי תשל"ו, היתה [[יחידות]] עבור דיפלומטים וחברי כנסת הארץ למשך כחודש שעות. נכנסו: שכנא רותם — סמנכ”ל משרד הפנים. בנימין שחור — חבר כנסת מטעם המפד”ל. יצחק רפאל — חבר כנסת מטעם המפד”ל. אהרן בקר — חבר כנסת מטעם המערך.
לקראת [[יו"ד שבט]] [[תש"נ]], ארגנו הרב [[לייבל קפלן]] והרב שלום דובער וולף אלבום ברכות מאת חברי ממשלת וכנסת ישראל ובנוסף אלבום תמונות מפעילות חב"ד בארץ הקודש. בליל [[י' שבט]] עמדו בפתח חדרו הקדוש של הרבי והגישו לרבי את המתנה המיוחדת. באופן מפתיע החל הרבי באמירת שיחה קצרה כשעיניו הק' עצומות.  


====יום ההוקרה לחב"ד בכנסת====
{{ערך מורחב|יום ההוקרה לחב"ד בכנסת}}
[[קובץ:10-07-2023-17-24-28-WhatsApp-Image-2023-07-10-at-6.11.29-PM-3-768x512.jpeg|שמאל|ממוזער|250px|ח"כ בני גנץ ביום ההוקרה לחב"ד בכנסת.]]
[[קובץ:בן ארי .jpg|שמאל|ממוזער|250px|ח"כ לשעבר, מיכאל בן ארי בהתוועדות [[י"ט כסלו]] ב[[כפר חב"ד]]]]
יום ההוקרה ל[[חב"ד]] בכנסת הוא יום שמתקיים אחת לכמה שנים בכנסת כדי להוקיר את פעילות חב"ד בארץ ובעולם.


בשנת תש"נ במסגרת [[התרגיל המסריח]], הרב שלום דובער וולף ובנו הרב זלמן, הגיעו בערב פסח ללשכת יו"ר הכנסת דב שילנסקי והחברי כנסת, כדי לחלק מצה שמורה. החכי"ם קיבלו אותם במאור פנים.
עשרות שרים וחברי כנסת משלל המפלגות, עולים ונושאים דברים על דמותו של [[הרבי]]. לאורך היום, בו נערכים מושבים בוועדות השונות בכנסת, לצד אירוע יוקרתי, במושבים ובאירוע משתתפים [[שלוחי הרבי]], לצד [[רבני חב"ד]] ועסקניה.


לקראת יו"ד שבט תש"נ ארגנו הרב לייבל קפלן והרב ברקה וולף אלבום ברכות מאת חברי ממשלת וכנסת ישראל ובנוסף אלבום תמונות מפעילות חב"ד בארץ הקודש. בליל י' שבט עמדו בפתח חדרו הקדוש של הרבי והגישו לרבי את המתנה המיוחדת. באופן מפתיע החל הרבי באמירת שיחה קצרה כשעיניו הק' עצומות.  
===כינוסים ושיעורים בכנסת===
כל שבוע, מוסר הרב [[שניאור אשכנזי]] שיעור בכנסת.


===נאומים והתוועדויות בכנסת===
לקראת [[יושבט]] [[תשע"א]], הת' יצחק-מאיר מיידנצ'יק, נכדו של הרב [[שלמה מיידנצ'יק]]  נשא נאום במסגרת חגיגות 62 שנים לכנסת. במליאה נכחו ראש-הממשלה [[בנימין נתניהו]], שרי הממשלה, חברי-כנסת ואורחים נכבדים. התמים יצחק מאיר הפנה שאלה לשר האוצר יובל שטייניץ, כשקודם לכן נזכר יו"ר הכנסת רובי ריבלין בסבו של הנער. {{ציטוטון|סבא שלך היה מבאי הכנסת}}, אמר. בהמשך נאמו נערים נוספים מרחבי הארץ.
====יום ההוקרה לחבבכנסת====
 
{{ערך מורחב|יום ההוקרה לחבבכנסת}}
ב[[א' תמוז]] [[תשע"ה]] הצדיעה הכנסת לפעילות שלוחי חבברחבי תבל.
 
כמו כן ב[[כ"ו חשון]] [[תשע"ה]], נציגי הכנסת והממשלה בירכו את השלוחים לקראת [[כינוס השלוחים]]. ב[[שבועון בית משיח]] התפרסמו מודעות ברכה של חברי כנסת ומטעם משרדי הממשלה, בהם שיבחו את הפעולות האדירות של השלוחים.


יום ההוקרה לחב"ד בכנסת הוא יום שמתקיים אחת לכמה שנים בכנסת כדי להוקיר את פעילות חב"ד בארץ ובעולם.


עשרות שרים וחברי כנסת משלל המפלגות, עולים ונושאיםו דברים על דמותו של [[הרבי]]. לאורך היום, בו נערכים מושבים בוועדות השונות בכנסת, לצד אירוע יוקרתי, במושבים ובאירוע משתתפים [[שלוחי הרבי]], לצד [[רבני חב"ד]] ועסקניה.
ב[[י' תמוז]] [[תשע"א]], ציינו בכנסת את חג הגאולה י"ב תמוז. ח"כ מיכאל בן-ארי מהאיחוד הלאומי בחר לפתוח את נאומו בכנסת בציטוט מהספר "פדה בשלום" - שלדעתו הוא אקטואלי לאור האווירה העכורה נגד הרבנים והחקירות שהיו באותה שנה.


כמו כן ב[[י"ז סיון]] [[תשע"ח]] הגיעה משלחת רישמית של כנסת ישראל ל[[אוהל אדמו"ר הריי"צ|אוהל]]. המשלחת מנתה חמישה חברי כנסת ואנשי קשרי החוץ של כנסת ישראל. בין היתר הגיעו: יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם רפאלי, יו"ר סיעת המחנה הציוני ח"כ יואל חסון, סגנית יו"ר הכנסת לשעבר ח"כ נורית קורן (ליכוד), ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו). מוקדם יותר הגיעה שרת התרבות והספורט הגב' מירי רגב (ליכוד).


===כינוסים והתוועדויות בכנסת===
לקראת [[יו"ד שבט]] [[תשע"א]], הת' יצחק-מאיר מיידנצ'יק, נכדו של הרב [[שלמה מיידנצ'יק]]  נשא נאום במסגרת חגיגות 62 שנים לכנסת. במליאה נכחו ראש-הממשלה בנימין נתניהו, שרי הממשלה, חברי-כנסת ואורחים נכבדים. התמים יצחק מאיר הפנה שאלה לשר האוצר יובל שטייניץ, כשקודם לכן נזכר יו"ר הכנסת רובי ריבלין בסבו של הנער. {{ציטוטון|סבא שלך היה מבאי הכנסת}}, אמר. בהמשך נאמו נערים נוספים מרחבי הארץ.
בא' תמוז תשע"ה הצדיעה הכנסת לפעילות שלוחי חב"ד ברחבי תבל.


כמו כן בכחשון תשע"ה נציגי הכנסת והממשלה בירכו את השלוחים לקראת כינוס השלוחים. בשבועון בית משיח התפרסמו מודעות ברכה של חברי כנסת ומטעם משרדי הממשלה, בהם שיבחו את הפעולות האדירות של השלוחים.
ב[[ככסלו]] [[תשע"ט]] התקיים בכנסת יום הצדעה לארגוני הנוער בישראל בהשתתפות שר החינוך נפתלי בנט, ח"כ מירב בן ארי, יו"ר וועדת החינוך יעקב מרגי. במהלך היום הועלה על נס פעילותו של ארגון נוער חב"ד הפועל בכל חלקי הארץ.


===ביקורים של חברי כנסת אצל רבני חב"ד===
במהלך השנים ביקרו חברי כנסת אצל הרבי ועם חב"ד בכינוסים ועוד.


בי' תמוז תשע"א, ציינו בכנסת את חג הגאולה י"ב תמוז. ח"כ מיכאל בן-ארי מהאיחוד הלאומי בחר לפתוח את נאומו בכנסת בציטוט מהספר "פדה בשלום" - שלדעתו הוא אקטואלי לאור האווירה העכורה נגד הרבנים והחקירות שהיו באותה שנה.
סגן יו"ר הכנסת תמך בגיוס ל[[גן ישראל|צבא חיילי הרבי]], ובמעמד איחוד מחנה הקיץ גן-ישראל חיילי הרבי הגיע חבר-הכנסת יוני שטבון מהבית היהודי. שטבון היה חבר-הכנסת היחיד בקואליציה שהצביע נגד חוק גיוס בני הישיבות.
כמו כן ביז סיון תשע"ח הגיעה משלחת רישמית של כנסת ישראל לאוהל. המשלחת מנתה חמישה חברי כנסת ואנשי קשרי החוץ של כנסת ישראל. בין היתר הגיעו: יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם רפאלי, יו"ר סיעת המחנה הציוני ח"כ יואל חסון, סגנית יו"ר הכנסת לשעבר ח"כ נורית קורן (ליכוד), ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו). מוקדם יותר הגיעה שרת התרבות והספורט הגב' מירי רגב (ליכוד).


ב[[י"ג תשרי]] [[תשע"ה]], הגיעה משלחת מכובדת של חסידי חב"ד למשכנו של חבר הכנסת [[ראובן ריבלין]] לקראת חג הסוכות. במפגש השתתפו התעשיין הנגיד הרב מאיר זיילר, הרב יעקב גלויברמן יושב ראש ארגון החסד יד ביד, איש חב"ד בכנסת ר׳ [[זלמן וולף]], העסקן החב"די ר׳ [[אשר לוי יצחק אדרעי|לוי אדרעי]], ר׳ בצלאל גלויברמן ו[[מני וולף]].
ריבלין קיבל את חברי המשלחת בחום רב ובשמחה והודה לחברים שטרחו והגיעו ללשכתו על מנת לכבד ולהעניק את ארבעת המינים והאתרוג היפה מפרדסי [[כפר חב"ד]] ארוז בקופסת ׳רובר׳ מהודרת{{הערה|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=84246 משלחת חב"ד העניקה [[ארבעת המינים]] לח"כ ריבלין] {{אינפו}}}}.


בכ"ו כסלו תשע"ט התקיים בכנסת יום הצדעה לארגוני הנוער בישראל בהשתתפות שר החינוך נפתלי בנט, ח"כ מירב בן ארי, יו"ר וועדת החינוך יעקב מרגי. במהלך היום הועלה על נס פעילותו של ארגון נוער חב"ד הפועל בכל חלקי הארץ.
==לקריאה נוספת==
*מאיר סגל, '''שיעור ללא אופוזיציה''', שבועון כפר חב"ד גליון 1993 עמוד 71.


===ביקורים של חברי כנסת עם חב"ד===
*זלמן צרפתי, [https://drive.google.com/file/d/1wKh3cL3c5WSmoTjGTVFxZTUIzSxEPYX7/view?usp=drivesdk '''נכנסנו לכנסת בזכות הרבי'''] [[שבועון בית משיח]] גיליון 972 עמוד 40.
סגן יו"ר הכנסת תמך בגיוס לצבא חיילי הרבי,
ובמעמד איחוד מחנה הקיץ גן-ישראל חיילי הרבי הגיע חבר-הכנסת יוני שטבון מהבית היהודי. שטבון היה חבר-הכנסת היחיד בקואליציה שהצביע נגד חוק גיוס בני הישיבות.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [https://col.org.il/news/119362 חברי כנסת כותבים על הרבי] {{חב"ד און ליין}}
* [https://col.org.il/news/119362 חברי כנסת כותבים על הרבי] {{חב"ד און ליין}}
* [https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/3528303 הכירו את חבר הכנסת שנולד בזכות ברכתו של הרבי]
* [https://col.org.il/news/146508 הכנסת הצדיעה לחב"ד] {{חב"ד און ליין}}
* [http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=84550 יומן מי' שבט תשל"ו: החכי"ם מגיעים] {{אינפו}}
* [http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=83741המגזין עולמות מחבר בין חב"ד לחברי כנסת] {{אינפו}}


* [https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/3528303 הכירו את חבר הכנסת שנולד בזכות ברכתו של הרבי]
* [https://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=80924  יריב לוין: אנחנו חבים חוב גדול לחב"ד] {{אינפו}}
 
* [https://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=83619 המודל של פייגלין לאור דברי הרבי] {{וידאו}} {{אינפו}}
 
*[https://chabad.info/special/1097046/ השר וסרלאוף: "אני רואה את הרבי מול העיניים" • ראיון בלעדי] {{אינפו}}


* [https://col.org.il/news/146508 הכנסת הצדיעה לחב"ד] {{חב"ד און ליין}}
{{הערות שוליים}}


* [יומן מי' שבט תשל"ו: החכי"ם מגיעים http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=84550] {{אינפו}}
[[קטגוריה:מדינת ישראל והמוסד הציוני]]

גרסה אחרונה מ־23:16, 2 ביולי 2024

כנסת ישראל

הַכְּנֶסֶת (מכונה גם "כְּנֶסֶת יִשְׂרָאֵל") היא הרשות המחוקקת ובית הנבחרים של מדינת ישראל. מקום מושבה הוא משכן הכנסת שבקריית הממשלה בירושלים. בהיות ישראל דמוקרטיה פרלמנטרית, בוחרים אזרחי המדינה את נציגיהם בכנסת והם אלה שממנים את הממשלה, הזקוקה לאמונם. שיטת הבחירות היא ארצית-יחסית, והאזרחים בוחרים ברשימות של המפלגות השונות. בכנסת אירועים שונים שבהם מוקירים את חב"ד והרבי.

תפקיד הכנסת[עריכה | עריכת קוד מקור]

במערכת האיזונים שבין רשויות השלטון, הרשות המבצעת, הממשלה, יונקת את כוחה ואת סמכויותיה מהכנסת, וזו מפקחת עליה באופן שוטף. הרשות השופטת, הכוללת את מערכת בתי המשפט, מקבלת את מעמדה וסמכויותיה מחוק יסוד: השפיטה שחוקקה הכנסת, ופועלת לפי החוקים שמחוקקת הכנסת, ובסמכותה לפרשם. לעיתים, מפעילה הרשות השופטת ביקורת שיפוטית על חוקי הכנסת.

תפקידיה העיקריים של הכנסת הם קביעת הנורמות הנוהגות במדינה באמצעות חוקים ופיקוח על הממשלה באמצעים שונים העומדים לרשותה, ובהם אישור חקיקת משנה, הצעות אי אמון, שאילתות, דיונים ועוד. הדיונים השונים נערכים במליאה ובוועדות הכנסת, המחולקות לפי נושאים. עבודת הכנסת נעשית לפי חוקים שונים, תקנון הכנסת, או "הנוהג והנוהל המקובלים". לשם ביצוע תפקידיהם, נעזרים חברי הכנסת במחלקות ובבעלי תפקידים שונים הפועלים בכנסת, כדוגמת מרכז המחקר והמידע, היועץ המשפטי ובעבר נציבות הדורות הבאים.

חב"ד בכנסת[עריכה | עריכת קוד מקור]

ח"כ אמיר אוחנה מבקר בגן עדן התחתון עם הרב מענדי קוטלרסקי (קרדיט: חב"ד און ליין)
שר התיירות ח"כ עוזי לנדאו נפגש עם השליח הרב יוסף יצחק  אבלסקי
שר החוץ הישראלי ח"כ ישראל כץ ביקר בבית חב״ד בראשות השליח הרב שמואל רסקין

בו' תשרי תשל"ו, היתה יחידות עבור דיפלומטים וחברי כנסת הארץ למשך כחודש שעות. נכנסו: שכנא רותם — סמנכ”ל משרד הפנים. בנימין שחור — חבר כנסת מטעם המפד”ל. יצחק רפאל — חבר כנסת מטעם המפד”ל. אהרן בקר — חבר כנסת מטעם המערך.

בשנת תש"נ במסגרת התרגיל המסריח,הגיעו הרב שלום דובער וולף ובנו הרב זלמן בערב פסח ללשכת יו"ר הכנסת דב שילנסקי והחברי כנסת, כדי לחלק מצה שמורה, החכי"ם קיבלו אותם במאור פנים.

לקראת יו"ד שבט תש"נ, ארגנו הרב לייבל קפלן והרב שלום דובער וולף אלבום ברכות מאת חברי ממשלת וכנסת ישראל ובנוסף אלבום תמונות מפעילות חב"ד בארץ הקודש. בליל י' שבט עמדו בפתח חדרו הקדוש של הרבי והגישו לרבי את המתנה המיוחדת. באופן מפתיע החל הרבי באמירת שיחה קצרה כשעיניו הק' עצומות.

יום ההוקרה לחב"ד בכנסת[עריכה | עריכת קוד מקור]

ערך מורחב – יום ההוקרה לחב"ד בכנסת
ח"כ בני גנץ ביום ההוקרה לחב"ד בכנסת.
ח"כ לשעבר, מיכאל בן ארי בהתוועדות י"ט כסלו בכפר חב"ד

יום ההוקרה לחב"ד בכנסת הוא יום שמתקיים אחת לכמה שנים בכנסת כדי להוקיר את פעילות חב"ד בארץ ובעולם.

עשרות שרים וחברי כנסת משלל המפלגות, עולים ונושאים דברים על דמותו של הרבי. לאורך היום, בו נערכים מושבים בוועדות השונות בכנסת, לצד אירוע יוקרתי, במושבים ובאירוע משתתפים שלוחי הרבי, לצד רבני חב"ד ועסקניה.

כינוסים ושיעורים בכנסת[עריכה | עריכת קוד מקור]

כל שבוע, מוסר הרב שניאור אשכנזי שיעור בכנסת.

לקראת יו"ד שבט תשע"א, הת' יצחק-מאיר מיידנצ'יק, נכדו של הרב שלמה מיידנצ'יק נשא נאום במסגרת חגיגות 62 שנים לכנסת. במליאה נכחו ראש-הממשלה בנימין נתניהו, שרי הממשלה, חברי-כנסת ואורחים נכבדים. התמים יצחק מאיר הפנה שאלה לשר האוצר יובל שטייניץ, כשקודם לכן נזכר יו"ר הכנסת רובי ריבלין בסבו של הנער. "סבא שלך היה מבאי הכנסת", אמר. בהמשך נאמו נערים נוספים מרחבי הארץ.

בא' תמוז תשע"ה הצדיעה הכנסת לפעילות שלוחי חב"ד ברחבי תבל.

כמו כן בכ"ו חשון תשע"ה, נציגי הכנסת והממשלה בירכו את השלוחים לקראת כינוס השלוחים. בשבועון בית משיח התפרסמו מודעות ברכה של חברי כנסת ומטעם משרדי הממשלה, בהם שיבחו את הפעולות האדירות של השלוחים.


בי' תמוז תשע"א, ציינו בכנסת את חג הגאולה י"ב תמוז. ח"כ מיכאל בן-ארי מהאיחוד הלאומי בחר לפתוח את נאומו בכנסת בציטוט מהספר "פדה בשלום" - שלדעתו הוא אקטואלי לאור האווירה העכורה נגד הרבנים והחקירות שהיו באותה שנה.

כמו כן בי"ז סיון תשע"ח הגיעה משלחת רישמית של כנסת ישראל לאוהל. המשלחת מנתה חמישה חברי כנסת ואנשי קשרי החוץ של כנסת ישראל. בין היתר הגיעו: יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם רפאלי, יו"ר סיעת המחנה הציוני ח"כ יואל חסון, סגנית יו"ר הכנסת לשעבר ח"כ נורית קורן (ליכוד), ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו). מוקדם יותר הגיעה שרת התרבות והספורט הגב' מירי רגב (ליכוד).


בכ"ו כסלו תשע"ט התקיים בכנסת יום הצדעה לארגוני הנוער בישראל בהשתתפות שר החינוך נפתלי בנט, ח"כ מירב בן ארי, יו"ר וועדת החינוך יעקב מרגי. במהלך היום הועלה על נס פעילותו של ארגון נוער חב"ד הפועל בכל חלקי הארץ.

ביקורים של חברי כנסת אצל רבני חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

במהלך השנים ביקרו חברי כנסת אצל הרבי ועם חב"ד בכינוסים ועוד.

סגן יו"ר הכנסת תמך בגיוס לצבא חיילי הרבי, ובמעמד איחוד מחנה הקיץ גן-ישראל חיילי הרבי הגיע חבר-הכנסת יוני שטבון מהבית היהודי. שטבון היה חבר-הכנסת היחיד בקואליציה שהצביע נגד חוק גיוס בני הישיבות.

בי"ג תשרי תשע"ה, הגיעה משלחת מכובדת של חסידי חב"ד למשכנו של חבר הכנסת ראובן ריבלין לקראת חג הסוכות. במפגש השתתפו התעשיין הנגיד הרב מאיר זיילר, הרב יעקב גלויברמן יושב ראש ארגון החסד יד ביד, איש חב"ד בכנסת ר׳ זלמן וולף, העסקן החב"די ר׳ לוי אדרעי, ר׳ בצלאל גלויברמן ומני וולף. ריבלין קיבל את חברי המשלחת בחום רב ובשמחה והודה לחברים שטרחו והגיעו ללשכתו על מנת לכבד ולהעניק את ארבעת המינים והאתרוג היפה מפרדסי כפר חב"ד ארוז בקופסת ׳רובר׳ מהודרת[1].

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • מאיר סגל, שיעור ללא אופוזיציה, שבועון כפר חב"ד גליון 1993 עמוד 71.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים