לונדון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(71 גרסאות ביניים של 12 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:חב''ד לונדון.jpg|שמאל|ממוזער|250px|לוגו מרכז חב"ד לונדון]]
{{קהילת חב"ד|
|שם=לונדון
|תמונה=[[קובץ:בית ליובאויטש.jpg|250px]]
|כתובית=מתחם [[בית ליובאוויטש לונדון|בית ליובאוויטש]] בלונדון
|עיר=[[לונדון]]
|מדינה=[[אנגליה]]
|שכונה חב"דית=
|מייסדי הקהילה=
|רב הקהילה= הרב [[לוי יצחק רסקין]]
| השליח הראשי= הרב [[ שמואל לו ]]
|משפיע הקהילה=
|מוסדות בקהילה=[[בית ליובאוויטש לונדון]], [[בית משיח לונדון]]
|שלוחים מרכזיים=
|מספר שלוחים=
|מספר בתי חב"ד=22
|מספר משפחות בקהילה=400 משפחות אנ"ש
|ראו גם='''ראו גם'''
|אישים בקהילה (קטגוריה)=[[:קטגוריה:אישים בלונדון|אישים בלונדון]]
|מוסדות בקהילה (קטגוריה)=[[:קטגוריה:מוסדות וארגונים באנגליה|מוסדות וארגונים באנגליה]]
|שלוחים בקהילה (קטגוריה)=[[:קטגוריה:שלוחים באנגליה]]
}}
 
'''לונדון''' (באנגלית: '''London''') היא עיר הבירה של [[אנגליה]] ושל הממלכה המאוחדת. מתגוררים בה למעלה מ-8 מליון תושבים מתוכם כ-200,000 (מאתיים אלף) יהודים המרוכזים בעיקר בשכונות סטמפורד היל וגולדס גרין, בעיר גם קהילה חב"דית גדולה המונה כ-400 משפחות אנ"ש. בעיר יש את מרכז העסקים השני בגודלו בעולם לאחר [[ניו יורק]].


==קהילת חב"ד בעיר==
==קהילת חב"ד בעיר==
פני השואה בקושי והיו חסידי חב"ד בלונדון, הנוכחות החב"דית בלונדון הסתכמה בבית כנסת חב"ד אחד בלבד. (היה אז עוד בית כנסת אחר שנוהל ע"י הרב בנימינסון - חסיד חב"ד, אך מתפללי הבית כנסת לא היה חב"דניקים). ובמס' מאוד קטן של חסידים.
לפני [[השואה]] היו קצת [[חסידות חב"ד|חסידי חב"ד]] ב[[לונדון]] והנוכחות החב"דית הסתכמה בבית כנסת חב"ד אחד בלבד.
 
בשנת [[תש"ט]] - מספר שנים לאחר סיום [[מלחמת העולם השנייה]] נרשמה הגירה המונית של חסידי חב"ד אל בריטניה, רובם ככולם התרכזו בלונדון, אך עדיין לא היו לקהילה מסודרת. היה להם בית הכנסת אחד אך לא את שאר המוסדות.
 
כאשר שמע על כך [[אדמו"ר הריי"צ]] הוא שלח את הרב [[בן ציון שם טוב]] לחזק את הקהילה היהודית בבריטניה, ובכלל זה את הקהילה החב"דית הטריה שנרקמה זה עתה בלונדון. הרב [[בן ציון שם טוב]] נחל הצלחה גדולה, והחל לפתוח מוסדות ומסגרות לילדים היהודים בבריטניה. כמו כן הרב שם טוב פתח [[תלמוד תורה]] זמני לקהילת חב"ד בלונדון בביתו הפרטי ברח' קרניץ, החדר נוהל על ידי אשתו ובתו. בנוסף ל'חדר' הזה הקים הרב שם טוב 'חדרים' נוספים בעוד מספר מוקדים ברחבי לונדון. את מרכז הפעילות של חב"ד בבריטניה ריכז הרב [[בן ציון שם טוב]] בשכונת סטמפורד היל.
 
בשנת [[תשי"ט]], כאשר פעילות חב"ד בבריטניה גברה, והקהילה הורחבה. הוחלט על רכישת מבנה גדול בשכונה. המבנה נרכש וניתן לו השם "[[בית ליובאוויטש לונדון|בית ליובאוויטש]]". מיד לאחר קנייתו החלו בבנין שיפוצים נרחבים כדי שיוכל להכיל בית כנסת לקהילה, משרדים, מקווה, ו'חדר'. השיפוצים הושלמו סופית בשנת [[תשכ"ט]] ולחנוכת המבנה שלח הרבי מברק מיוחד. במקביל נקנו מבנים לתלמוד תורה ולבית הספר בנות, והוקם בית הספר יסודי לבנים המיועד לתלמידים מבתים לא חב"דיים, בזמני הקיץ התקיים קעמפ מיוחד לילדי חב"ד בבריטניה. כמו כן הוקמו מספר כוללים לאברכים, הוקם ארגון [[נשי ובנות חב"ד]] אנגליה, ועוד.
 
זמן קצר לאחר פתיחת [[בית ליובאוויטש לונדון]], נפתח "מרכז ליובאוויטש לצעירים" ברחוב "סינגלטון" בעיר. הקמת מוסדות אלו סימנו את התחלתה של האמפרייה החב"דית בבריטניה.
 
בשנת תש"כ הגיע ללונדון השליח הרב [[נחמן סודק]]. הרב סודק ביסס והרחיב את פעילות הפצת היהדות והמעיינות בעיר.
 
כיום פועלים בלונדון{{הערה|[https://he.chabad.org/centers/default_cdo/city/London/country/England מספר בתי חב"ד]}} מעל ל25 בתי חב"ד הפועלים בכל רחבי העיר. נכון לשנת [[תש"פ]] מונה קהילת חב"ד בלונדון כמה מאות משפחות [[אנ"ש]]. רב קהילת חב"ד בלונדון הוא הרב [[לוי יצחק רסקין]].
 
==מוסדות חב"ד בלונדון==
*'''[[בית ליובאוויטש לונדון]]''' מהווה את מרכז חב"ד בלונדון ממקומים בו בית ספר ובית כנסת ומשדים.
*''' כולל אברכים ליובאוויטש''' - כולל אברכים בלונדון שהוקם לעילוי-נשמת הרב [[נחמן סודאק]] מראשי חב"ד ב[[אנגליה]].
*'''[[בית משיח לונדון]]''' בית חב"ד בניהול ר' [[חיים יצחק כהן]].
*'''בית הכנסת אנש - היכל מנחם''' בשכונת גולדס גרין.
*'''[[ישיבה גדולה ליובאוויטש לונדון ]]'''.
{{להשלים}}


בשנת תש"ט - מס' שנים לאחר סיום מלחמת העולם השנייה נרשמה הגירה המונית של חסידי חב"ד אל בריטניה, רובם ככולם התרכזו בלונדון, אך אז הם עוד לא היו לקהילה מסודרת. לא היה להם מוסדות, בתי כנסת (מלבד אלה שצוינו לעיל), תלמודי תורה, כוללים, וישיבות. כאשר שמע ע"כ אדמו"ר הריי"ץ הוא שלח את הרב בן ציון שם טוב כדי שיחזק את הקהילה היהודית בבריטניה, ובכלל זה את הקהילה החב"דית הטריה שנרקמה זה עתה בלונדון. הרב בן ציון שם טוב נחל הצלחה גדולה במשימה שהטיל עליו הרבי, והחל פותח שורות של מוסדות ומסגרות לילדים היהודים בבריטניה. כמו כן הרב שם טוב פתח תלמוד תורה זמני לקהילת חב"ד בלונדון בביתו הפרטי ברח' קרניץ, החדר נוהל ע"י אשתו ובתו פדרל (לימים אשתו של ר'נחמן סודק - יו"ר המוסדות של חב"ד באנגליה ומנהל בית ליובאוויטש לונדון). בנוסף ל'חדר' הזה הקים הרב שם טוב 'חדרים' נוספים בעוד מס' מוקדים ברחבי לונדון. את מרכז הפעילות של חב"ד ליובאוויטש בבריטניה ריכז הרב בן ציון שם טוב בשכונת סטמפורד היל.
==ראו גם==
*[[בית ליובאוויטש לונדון]]


בשנת תשי"ט, כאשר פעילות חב"ד בבריטניה גברה, והקהילה הורחבה. הוחלט על רכישת מבנה בשכונה היהודית בלונדון - שכונת סטמפורד-היל. המבנה נרכש וניתן לו השם "בית ליובאוויטש". (מיד לאחר קנייתו החלו בבנין שיפוצים נרחבים כדי שיוכל להכיל בית כנסת לקהילה, משרדים, מקווה, ואפילו 'חדר'.. השיפוצים הושלמו סופית בשנת תשכ"ט, - לחנוכת המבנה שלח הרבי מברק מיוחד). במקביל נקנו מבנים אף לתלמוד תורה, לבית ספר בנות, ואף הוקם בית ספר יסודי לבנים מיוחד בשביל "עמך ישראל" בלונדון, במהלך החופשים התקיים קעמפ מיוחד לילדי חב"ד בבריטניה. כמו כן הוקמו אף מס' כוללים לאברכים, הוקם ארגון נשי ובנות חב"ד אנגליה, ועוד שורת מוסדות..
==קישורים חיצוניים==
*[https://www.chabad.org.uk/ אתר הקהילה]
*[https://chabad.info/moshiach/638550/ קונגרס משיח האירופאי ה21 בלונדון] {{חב"ד אינפו}}
*[https://col.org.il/news/119227 5 שנים לפטירת השליח לאנגליה: סבב התוועדויות בלונדון {{col}}]
*[https://col.org.il/news/139839 רבני ואדמו"רי לונדון קיבלו בנועם את חברי כולל 'אור החסידות'], באתר {{COL}}


זמן קצר לאחר פתיחת בית ליובאוויטש לונדון, נפתח "מרכז ליובאוויטש לצעירים" ברחוב "סינגלטון" בעיר. (כמו כן הוקם מרכז לצעירים אף במנצ'סטר), הקמת מוסדות אלו סימנו את התחלתה של האמפרייה החב"דית בבריטניה.
{{הערות שוליים}}


כיום פועלים בלונדון[1] מעל ל25 בתי חב"ד הפועלים בכל רחבי לונדון. קהילת חב"ד בלונדון מונה נכון לשנת תש"פ כ_____ משפ' אנ"ש כ"י. חסיד של הרבי - שיחה, 20:25, כ"ב בסיוון, ה'תש"ף 20:25, 14 ביוני 2020 (IST)
[[קטגוריה:אנגליה]]

גרסה אחרונה מ־15:36, 2 ביוני 2024

לונדון

מתחם בית ליובאוויטש בלונדון
עיר לונדון
מדינה אנגליה
רב הקהילה הרב לוי יצחק רסקין
מוסדות בית ליובאוויטש לונדון, בית משיח לונדון
מספר בתי חב"ד 22
מספר משפחות בקהילה 400 משפחות אנ"ש
ראו גם
אישים בלונדון
מוסדות וארגונים באנגליה
קטגוריה:שלוחים באנגליה

לונדון (באנגלית: London) היא עיר הבירה של אנגליה ושל הממלכה המאוחדת. מתגוררים בה למעלה מ-8 מליון תושבים מתוכם כ-200,000 (מאתיים אלף) יהודים המרוכזים בעיקר בשכונות סטמפורד היל וגולדס גרין, בעיר גם קהילה חב"דית גדולה המונה כ-400 משפחות אנ"ש. בעיר יש את מרכז העסקים השני בגודלו בעולם לאחר ניו יורק.

קהילת חב"ד בעיר[עריכה | עריכת קוד מקור]

לפני השואה היו קצת חסידי חב"ד בלונדון והנוכחות החב"דית הסתכמה בבית כנסת חב"ד אחד בלבד.

בשנת תש"ט - מספר שנים לאחר סיום מלחמת העולם השנייה נרשמה הגירה המונית של חסידי חב"ד אל בריטניה, רובם ככולם התרכזו בלונדון, אך עדיין לא היו לקהילה מסודרת. היה להם בית הכנסת אחד אך לא את שאר המוסדות.

כאשר שמע על כך אדמו"ר הריי"צ הוא שלח את הרב בן ציון שם טוב לחזק את הקהילה היהודית בבריטניה, ובכלל זה את הקהילה החב"דית הטריה שנרקמה זה עתה בלונדון. הרב בן ציון שם טוב נחל הצלחה גדולה, והחל לפתוח מוסדות ומסגרות לילדים היהודים בבריטניה. כמו כן הרב שם טוב פתח תלמוד תורה זמני לקהילת חב"ד בלונדון בביתו הפרטי ברח' קרניץ, החדר נוהל על ידי אשתו ובתו. בנוסף ל'חדר' הזה הקים הרב שם טוב 'חדרים' נוספים בעוד מספר מוקדים ברחבי לונדון. את מרכז הפעילות של חב"ד בבריטניה ריכז הרב בן ציון שם טוב בשכונת סטמפורד היל.

בשנת תשי"ט, כאשר פעילות חב"ד בבריטניה גברה, והקהילה הורחבה. הוחלט על רכישת מבנה גדול בשכונה. המבנה נרכש וניתן לו השם "בית ליובאוויטש". מיד לאחר קנייתו החלו בבנין שיפוצים נרחבים כדי שיוכל להכיל בית כנסת לקהילה, משרדים, מקווה, ו'חדר'. השיפוצים הושלמו סופית בשנת תשכ"ט ולחנוכת המבנה שלח הרבי מברק מיוחד. במקביל נקנו מבנים לתלמוד תורה ולבית הספר בנות, והוקם בית הספר יסודי לבנים המיועד לתלמידים מבתים לא חב"דיים, בזמני הקיץ התקיים קעמפ מיוחד לילדי חב"ד בבריטניה. כמו כן הוקמו מספר כוללים לאברכים, הוקם ארגון נשי ובנות חב"ד אנגליה, ועוד.

זמן קצר לאחר פתיחת בית ליובאוויטש לונדון, נפתח "מרכז ליובאוויטש לצעירים" ברחוב "סינגלטון" בעיר. הקמת מוסדות אלו סימנו את התחלתה של האמפרייה החב"דית בבריטניה.

בשנת תש"כ הגיע ללונדון השליח הרב נחמן סודק. הרב סודק ביסס והרחיב את פעילות הפצת היהדות והמעיינות בעיר.

כיום פועלים בלונדון[1] מעל ל25 בתי חב"ד הפועלים בכל רחבי העיר. נכון לשנת תש"פ מונה קהילת חב"ד בלונדון כמה מאות משפחות אנ"ש. רב קהילת חב"ד בלונדון הוא הרב לוי יצחק רסקין.

מוסדות חב"ד בלונדון[עריכה | עריכת קוד מקור]

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים