הדרנים על הרמב"ם והש"ס: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(19 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הספר "תורת מנחם - הדרנים על הרמב"ם והש"ס" מהעשור התשיעי (משנת השמונים עד שנת התשעים) יצא לאור בתאריך י"א ניסן תשנ"ב על ידי ועד הנחות בלה"ק. הוצאה שניה תש"ס.
הספר '''תורת מנחם - הדרנים על הרמב"ם והש"ס''' כולל את כל ההדרנים שאמר [[הרבי]] על ספר [[משנה תורה]] להרמב, וכן כמה הדרנים על הש"ס שלא נדפסו בסדרת הלקוטי שיחות, בעיקר מהעשור התשיעי (משנת השמונים עד שנת התשעים) תשמ"ב - תשנ"ב.
 
אל הספר לוקטו כל ההדרנים שאמר הרבי על הרמבוכמה הדרנים על הש"ס שלא נדפסו בסדרת הלקוטי שיחות בעשור התשיעי (משנת השמונים עד שנת התשעים) תשמ"ב - תשנ"ב.


==תוכן הספר==  
==תוכן הספר==  
כפתיחה מופיע הדרן על [[הרמב"ם]] ו[[מסכת תענית]]. הדרן זה לוקט משיחות [[י"א ניסן]] (והתוועדויות שלאחרי זה) [[תשד"מ]], י"א [[ניסן]] [[תשמ"ב]], ו[[כ"ף מנחם אב]] [[תשכ"א]], [[תשל"ח]], ו[[תשל"ט]] (הדרן זה הינו היחידי בספר זה שהוא [[בלתי מוגה]]{{הערה|לאחר הוצאת הספר, יצא לאור באישור הרבי כ"הדרן" בפני עצמו בשנת [[תשנ"ג]]}}).


כפתיחה מופיע הדרן על [[הרמב"ם]] ו[[מסכת תענית]]. הדרן זה לוקט משיחות [[י"א ניסן]] (והתוועדויות שלאחרי זה) [[תשד"מ]]. י"א [[ניסן]] [[תשמ"ב]] ([[שנת השמונים]]). ו[[כ"ף מנחם אב]] [[תשכ"א]]. [[תשל"ח]]. ו[[תשל"ט]]. הדרן זה הינו היחידי בספר זה שהוא [[בלתי מוגה]].
לאחר מכן מופיע שער [[הרמב"ם]], הפותח בהדרן הראשון שנאמר ב[[י"ט כסלו]] [[תשל"ה]] (ויצא לאור בשנת [[תשמ"ה]] לרגל [[סיום הרמב"ם]] הראשון). לאחר מכן מופיעים על הסדר ההדרנים מהשנים [[תשמ"ה]] והלאה עד לשנת [[תשנ"ב]].


לאחר מכן מופיע שער [[הרמב"ם]] ובו ההדרנים מההדרן הראשון שנאמר ב[[י"ט כסלו]] [[תשל"ה]] ויצא לאור בשנת [[תשמ]] לרגל [[סיום הרמב"ם]] הראשון. לאחר מכן מופיעים על הסדר ההדרנים מהשנים [[תשמ"ה]] והלאה עד לשנת [[תשנ"ב]].
לאחר מכן מופיעים כהוספה שיחת [[הרבי]] אודות לימוד [[הרמב"ם]] (משנת [[תשד"מ]], ביאור בלימוד הספר על פי שיטת ה[[אדמו"ר הזקן]], שיחה על פסיקת ההלכה בשינויי הנוסחאות שברמב"ם, שיחה על הוצאת ספר ה[[מראי מקומות לספר משנה תורה|מראי מקומות לרמב"ם]], על הדפסת חידושי תורה על [[הרמב"ם]] ושיחה על חגיגות [[סיום הרמב"ם]].


לאחר מכן מופיעים כהוספה שיחת [[הרבי]] אודות לימוד [[הרמב"ם]] (משנת [[תשד"מ]], ביאור בלימוד הספר על פי שיטת ה[[אדמו"ר הזקן]], שיחה על שינויי הנוסחאות שברמב"ם, שיחה על הוצאת ה[[מראי מקומות לספר משנה תורה|מראי מקומות לרמב"ם]], על הדפסת חידושי תורה על [[הרמב"ם]] ושיחה על חגיגות [[סיום הרמב"ם]].
בשער הש"ס באו שבעה הדרנים:  
 
*הדרן על מסכתות [[מסכת ברכות|ברכות]] ו[[מועד קטן]] - יצא לאור לרגל [[כ"ב שבט]] [[תשנ"ב]].
בשער הש"ס מופיעים שבעה הדרנים:  
*הדרן על מסכתות [[מסכת ברכות|ברכות]] ו[[מועד קטן]] - יצא לאור לרגל [[כ"ב שבט]] [[תשנ"ב]].  
*הדרן על [[מסכתות בני"ך]] - יצא לאור לרגל י"א [[ניסן]] [[תנש"א]].  
*הדרן על [[מסכתות בני"ך]] - יצא לאור לרגל י"א [[ניסן]] [[תנש"א]].  
*הדרן על פרק כ"ד ד[[כלים]] ופרק ז' ד[[מקוואות]] - [[סדר הלימוד ליארצייט]] - יצא לאור לרגל כ"ב שבט [[תש"נ]].  
*הדרן על פרק כ"ד ד[[כלים]] ופרק ז' ד[[מקוואות]] - [[סדר הלימוד ליארצייט]] - יצא לאור לרגל כ"ב שבט [[תש"נ]].  
*הדרן על הש"ס (בו ביאר [[הרבי]] את ה"[[לשיטתייהו]]" של [[בית שמאי]] ו[[בית הלל]] בכל ה[[ש"ס]]) - יצא לאור ל[[כ"א אדר]] סיום השלושים [[תשמ"ח]].  
*הדרן על הש"ס (בו ביאר [[הרבי]] את ה"[[לשיטתייהו]]" של [[בית שמאי]] ו[[בית הלל]] בכמה וכמה מקומות ב[[ש"ס]]) - יצא לאור ל[[כ"א אדר]] סיום השלושים [[תשמ"ח]].  
*הדרן על הש"ס (כולל [[משנה]] ו[[גמרא]], וגם בשייכות ל[[תנ"ך|מקרא]] - יצא לאור לרגל כ"ב שבט [[תשמ"ט]].
*הדרן על הש"ס (כולל [[משנה]] ו[[גמרא]], וגם בשייכות ל[[תנ"ך|מקרא]]) - יצא לאור לרגל כ"ב שבט [[תשמ"ט]].
*הדרן על [[הרמב"ם]] ו[[מסכת כתובות]] (שנדפס ב[[לקוטי שיחות]] חלק כ"ז).
*הדרן על [[הרמב"ם]] ו[[מסכת כתובות]] - נדפס ב[[לקוטי שיחות]] חלק כ"ז{{הערה|שיחה א ל[[פרשת בחקותי]].}}.
 
כהוספה לכך, באה שיחה על דבר [[חלוקת הש"ס]] ב[[י"ט כסלו]] - יצאה לאור לרגל [[י"ט כסלו - חג הגאולה|י"ט כסלו]] [[תשנ"ב]].
 
==הוצאה לאור==
הספר יצא לאור ב[[י"א ניסן]] [[תשנ"ב]] על ידי [[ועד הנחות בלה"ק]], ומאז הופיע בהוצאות מחודשות ומתוקנות בשנים [[תש"ס]] ו[[תשע"ז]].
 
==קישורים חיצוניים==
*[https://hebrewbooks.org/58863 הספר באתר היברו-בוקס]
*הרב [[מרדכי מנשה לאופר]], [http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=7979&CategoryID=1541 'הדרן' מופלא על הרמב"ם] - סיפורו של הדרן תשמ"ו
*הרב שלום דובער וולף, '''[https://chabad.info/wp-content/uploads/2021/06/09-06-2021-12-05-34-%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99-%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%A1%D7%A4%D7%A8-%D7%94%D7%A2%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%9Dpdf.pdf החוט המקשר של ההדרנים על הרמב"ם]''', שערי ישיבה תשפ"א עמוד 649


וכהוספה נוספה שיחה על דבר [[חלוקת הש"ס]] ב[[י"ט כסלו]] - יצאה לאור לרגל [[י"ט כסלו - חג הגאולה|י"ט כסליו]] [[תשנ"ב]].
==ראו גם==
*[[הדרנים על הש"ס]]


{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ספרי רבותינו בתורת הנגלה]]
[[קטגוריה:ספרי רבותינו בתורת הנגלה]]

גרסה אחרונה מ־23:40, 4 ביוני 2024

הספר תורת מנחם - הדרנים על הרמב"ם והש"ס כולל את כל ההדרנים שאמר הרבי על ספר משנה תורה להרמב"ם, וכן כמה הדרנים על הש"ס שלא נדפסו בסדרת הלקוטי שיחות, בעיקר מהעשור התשיעי (משנת השמונים עד שנת התשעים) תשמ"ב - תשנ"ב.

תוכן הספר[עריכה | עריכת קוד מקור]

כפתיחה מופיע הדרן על הרמב"ם ומסכת תענית. הדרן זה לוקט משיחות י"א ניסן (והתוועדויות שלאחרי זה) תשד"מ, י"א ניסן תשמ"ב, וכ"ף מנחם אב תשכ"א, תשל"ח, ותשל"ט (הדרן זה הינו היחידי בספר זה שהוא בלתי מוגה[1]).

לאחר מכן מופיע שער הרמב"ם, הפותח בהדרן הראשון שנאמר בי"ט כסלו תשל"ה (ויצא לאור בשנת תשמ"ה לרגל סיום הרמב"ם הראשון). לאחר מכן מופיעים על הסדר ההדרנים מהשנים תשמ"ה והלאה עד לשנת תשנ"ב.

לאחר מכן מופיעים כהוספה שיחת הרבי אודות לימוד הרמב"ם (משנת תשד"מ, ביאור בלימוד הספר על פי שיטת האדמו"ר הזקן, שיחה על פסיקת ההלכה בשינויי הנוסחאות שברמב"ם, שיחה על הוצאת ספר המראי מקומות לרמב"ם, על הדפסת חידושי תורה על הרמב"ם ושיחה על חגיגות סיום הרמב"ם.

בשער הש"ס באו שבעה הדרנים:

כהוספה לכך, באה שיחה על דבר חלוקת הש"ס בי"ט כסלו - יצאה לאור לרגל י"ט כסלו תשנ"ב.

הוצאה לאור[עריכה | עריכת קוד מקור]

הספר יצא לאור בי"א ניסן תשנ"ב על ידי ועד הנחות בלה"ק, ומאז הופיע בהוצאות מחודשות ומתוקנות בשנים תש"ס ותשע"ז.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. לאחר הוצאת הספר, יצא לאור באישור הרבי כ"הדרן" בפני עצמו בשנת תשנ"ג
  2. שיחה א לפרשת בחקותי.