מיכאל לסרי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
שורה 20: שורה 20:


בשנת [[תש"פ]] השתתף במיזם '[[מדרשת הגאולה]]' של ארגון '[[לכשיפוצו מעיינותיך (ארגון)|יפוצו]]'{{הערה|[http://hageula.com/news/moshiach/19698.htm ל"ג בעומר והגאולה: שידור חוזר] {{הגאולה}}}}.
בשנת [[תש"פ]] השתתף במיזם '[[מדרשת הגאולה]]' של ארגון '[[לכשיפוצו מעיינותיך (ארגון)|יפוצו]]'{{הערה|[http://hageula.com/news/moshiach/19698.htm ל"ג בעומר והגאולה: שידור חוזר] {{הגאולה}}}}.
בשנת [[תשפ"ד]] ביקר ב[[כפר חב"ד]], במהלך ביקור קיבל מהרב [[משה הורביץ]] את הספר בסוד שיח (ספר המתעד את קשריהם של הרבי וגדולי ישראל), הרב לסרי התבטא על הזכות הקיימת בביקור בכפרו של הרבי ובקיום הוראותיו{{הערה|[https://chabad.info/news/1005918/ הפצת המעיינות בכפר חב"ד לקראת ראש השנה] {{אינפו|}}}}.


== ספריו ==
== ספריו ==

גרסה מ־08:47, 14 ביוני 2024

הרב מיכאל לסרי

הרב מיכאל לסרי (יליד שנת תשכ"א, 1961) הוא דרשן העוסק בהרצאות בפני ציבור חוזרים בתשובה, הידוע בהרצאותיו הגדושות בהומור יהודי. עוסק בנושאי חינוך, זוגיות ושלום בית. מקורב לחסידות חב"ד ומכניס בהרצאותיו את רעיונותיה.

תולדות חיים

הרב לסרי נואם באירוע בבית חב"ד גילה א'

נולד בקזבלנקה שבמרוקו להוריו יוסף וימנה לסרי. בגיל 7 עלתה משפחתו לארץ וקבעה את מגוריה ברמלה.

כשהגיע לגיל ישיבה נכנס ללמוד בישיבת 'נווה ארץ' בבאר יעקב, ולאחר מכן בישיבת 'פורת יוסף' בירושלים.

לאחר חתונתו בשנת תש"מ עם רעייתו מרת עמליה קרדי, קבע את מגוריו בבני ברק ולמד בחולון בכולל אברכים בראשותו של הרב עטיה, והחל לפעול מטעם ארגון 'ערכים'.

בשנת תשמ"ח הקים בבת ים את ישיבת המיש"ר בנשיאות המקובל הרב בניהו שמואלי, וכעשור לאחר מכן, בשנת תשנ"ט הקים בבני ברק את הישיבה לצעירים "תשובה לישראל"[1].

במשך השנים עוסק כדרשן בבידור בתוך הציבור החרדי, ומוזמן רבות להופעות והרצאות אף מחוץ למגזרו. פעילויות אלו מנצל הרב להפיץ תורה ויהדות בקרב הציבור הלא דתי, ואף מכניס את רעיונות חסידות חב"ד בדבריו[2]. במסגרת עבודתו זכה להחזיר רבים בתשובה.

קשריו עם חב"ד

על אף השתייכותו לזרם הליטאי ועבודתו בארגון המשתייך לזרם זה, פירסם הרב לסרי מספר פעמים את דעתו[3] כי הרבי הוא המתאים ביותר לתיאור ההלכתי של מלך המשיח וכן בכנס 'קבלת המלכות' שהתקיים בגילה (בארגונו של השליח הרב גנני), במעמד רבנים ואישי ציבור, חיזק את הקהל באמונה שהרבי הוא מלך המשיח וחי וקיים כפשוטו וסיפר סיפורי מופתים על האגרות קודש, וכן מקיים קשרים הדוקים עם חסידי חב"ד ומוזמן לעיתים קרובות להרצאות בבתי חב"ד, בעיקר בסמיכות לחג הפורים וחודש אדר.

על פי עדותו[4], נוהג מזמן לזמן להתייעץ עם הרבי באמצעות כתיבה באגרות קודש, וזוכה לראות ניסים גלויים.

בשנת תש"פ השתתף במיזם 'מדרשת הגאולה' של ארגון 'יפוצו'[5].

בשנת תשפ"ד ביקר בכפר חב"ד, במהלך ביקור קיבל מהרב משה הורביץ את הספר בסוד שיח (ספר המתעד את קשריהם של הרבי וגדולי ישראל), הרב לסרי התבטא על הזכות הקיימת בביקור בכפרו של הרבי ובקיום הוראותיו[6].

ספריו

  • ריח הדבש, תשס"ה
  • זוגיות עם רגש, תשע"ד

לקריאה נוספת

  • דמותו המיוחדת של הרבי מתרקמת לדמותו של מלך המשיח, בראיון לשבועון בית משיח גליון ה' סיון תש"פ עמוד 28

קישורים חיצוניים

הערות שוליים