יצחק ברז: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(8 גרסאות ביניים של 6 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{אין תמונה}}
{{אין תמונה}}
מר '''יצחק ברז''' נולד ב[[רוסיה]], כל משפחתו נספת ב[[השואה|שואה]], בשנת [[תש"ז]] עלה ל[[ארץ הקודש]], ועד שנת [[תשכ"ט]] היה צלם העיתונות הבכיר ביותר בישראל, רבים מן התמונות המפורסמות ביותר הם שלו.
מר '''יצחק ברז''' נולד ב[[רוסיה]], כל משפחתו נספתה ב[[השואה|שואה]], בשנת [[תש"ז]] עלה ל[[ארץ הקודש]], ועד שנת [[תשכ"ט]] היה צלם העיתונות הבכיר ביותר בישראל, רבים מן התמונות המתעדות את ההיסטוריה של [[מדינת ישראל]] שצולמו על ידו, נצרבו בתודעה ומודפסות בספרי הלימוד וההיסטוריה הנלמדים במוסדות החינוך.


==קשריו החב"דיים==
את קשריו עם חב"ד החל כאשר היה צלמו האישי של [[שז"ר]] והיה מלווהו לכל מקום, כולל ל[[כפר חב"ד]].
את קשריו עם חב"ד החל כאשר היה צלמו האישי של [[שז"ר]] והיה מלווהו לכל מקום, כולל ל[[כפר חב"ד]].


ב[[חורף]] [[תש"ל]] נסע ל[[ארצות הברית]] והגיע ל[[התוועדות]] ב[[770]], שם צילם עשרות תמונות מ[[הרבי]], ה[[חסידים]] ששהו לידו גערו בו, אך הרבי קרא לו במהלך ההתוועדות ואמר לו: "אתה יכול לצלם אותי כמה שאתה רוצה".
בחורף [[תש"ל]] נסע ל[[ארצות הברית]]  
לקראת התוועדות [[י' שבט תש"ל]] נתן לו הרבי אישור רשמי לצלם את המעמד, והוא ניצל את ההזדמנות וצילם ללא הרף. כמה חסידים שהבחינו בו ניסו לגעור בו אך הרבי הורה להניח לו. הוא גם התייצב בהתוועדות שנערכה במוצאי שבת, ובאמצע אחד הניגונים אמר הרבי בחיוך (ומיד הקהל הפסיק בשירה): "פאר יעדר פיקטשער וואס ער וועט נעמען, וועט ער דארפן זאגן נאכאמאל לחיים. דברים שאין להם סוף, ער האלט אין איין נעמען פיקטשערס" [על כל תמונה שהוא לוקח הוא יצטרך לומר לחיים שוב. (מה)דברים שאין להם סוף, הוא לא מפסיק לקחת תמונות]. כאשר שמע הרבי כי בסך הכול צולמו כמאה עשרים תמונות הפטיר: "חשבתי שיצלם שתיים-שלוש תמונות ולא מאה עשרים..."{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=52549 יו"ד שבט הגדול - יומן מרתק] {{אינפו}}}}.


במהלך עשר שנים - עד [[תש"מ]], הוא היה [[צלם החצר]] ב[[770]], רוב התמונות בשנים ההם הם ממנו, כולל התמונות מביקוריהם של [[שז"ר]] ו[[מנחם בגין]].
במהלך עשר שנים - עד [[תש"מ]], הוא היה בין צלמי החצר ב-[[770]]{{מקור}}.
 
ברז היה גם הצלם היחיד שהורשה אז לצלם גם ביחידויות.


ברז צילם בסך הכל כחמשת אלפי תמונות, רובם עדיין בנגיטיבים.
ברז צילם בסך הכל כחמשת אלפי תמונות, רובם עדיין בנגיטיבים.


(עפ"י כתבה של [[מנחם זיגלבוים]] ב[[שבועון כפר חב"ד]], [[תשנ"ה]])
{{קצרמר|אישים}}
 
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל: ברז יצחק}}
{{מיון רגיל: ברז יצחק}}
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]
[[קטגוריה:צלמי החצר]]
[[קטגוריה:צלמי החצר]]

גרסה אחרונה מ־02:45, 9 באוקטובר 2023

מר יצחק ברז נולד ברוסיה, כל משפחתו נספתה בשואה, בשנת תש"ז עלה לארץ הקודש, ועד שנת תשכ"ט היה צלם העיתונות הבכיר ביותר בישראל, רבים מן התמונות המתעדות את ההיסטוריה של מדינת ישראל שצולמו על ידו, נצרבו בתודעה ומודפסות בספרי הלימוד וההיסטוריה הנלמדים במוסדות החינוך.

קשריו החב"דיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

את קשריו עם חב"ד החל כאשר היה צלמו האישי של שז"ר והיה מלווהו לכל מקום, כולל לכפר חב"ד.

בחורף תש"ל נסע לארצות הברית לקראת התוועדות י' שבט תש"ל נתן לו הרבי אישור רשמי לצלם את המעמד, והוא ניצל את ההזדמנות וצילם ללא הרף. כמה חסידים שהבחינו בו ניסו לגעור בו אך הרבי הורה להניח לו. הוא גם התייצב בהתוועדות שנערכה במוצאי שבת, ובאמצע אחד הניגונים אמר הרבי בחיוך (ומיד הקהל הפסיק בשירה): "פאר יעדר פיקטשער וואס ער וועט נעמען, וועט ער דארפן זאגן נאכאמאל לחיים. דברים שאין להם סוף, ער האלט אין איין נעמען פיקטשערס" [על כל תמונה שהוא לוקח הוא יצטרך לומר לחיים שוב. (מה)דברים שאין להם סוף, הוא לא מפסיק לקחת תמונות]. כאשר שמע הרבי כי בסך הכול צולמו כמאה עשרים תמונות הפטיר: "חשבתי שיצלם שתיים-שלוש תמונות ולא מאה עשרים..."[1].

במהלך עשר שנים - עד תש"מ, הוא היה בין צלמי החצר ב-770[דרוש מקור].

ברז צילם בסך הכל כחמשת אלפי תמונות, רובם עדיין בנגיטיבים.

  ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.

הערות שוליים