יוניון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
 
(3 גרסאות ביניים של 3 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:התור לד' מינים ביוניון.jpg|שמאל|ממוזער|250px|התור ל[[ברכה על ארבעת המינים של הרבי]] משתרך מרחוב יוניון צמוד לבניין הכולל הישן, אל החצר האחורית של [[770]]]]
[[קובץ:התור לד' מינים ביוניון.jpg|שמאל|ממוזער|250px|התור ל[[ברכה על ארבעת המינים של הרבי]] משתרך מרחוב יוניון צמוד לבניין הכולל הישן, אל החצר האחורית של [[770]]]]
רחוב '''יוניון''' ב[[שכונה|שכונת]] [[קראון הייטס]], הוא הרחוב המקביל לשדרה המרכזית [[איסטרן פארקווי]] ומהסמוכים ביותר ל-[[770]].
רחוב '''יוניון''' (.Union St) ב[[שכונה|שכונת]] [[קראון הייטס]], הוא הרחוב המקביל לשדרה המרכזית [[איסטרן פארקווי]] ומהסמוכים ביותר ל-[[770]].


==פרטים על הרחוב==
==פרטים על הרחוב==
שורה 49: שורה 49:
בשנים האחרונות נמכר הבניין לר' [[יהודה קרינסקי]], עד [[תשפ"א]] המבנה שימש כ'בית הכנסת אורחים' של [[ועד תלמידי התמימים]].
בשנים האחרונות נמכר הבניין לר' [[יהודה קרינסקי]], עד [[תשפ"א]] המבנה שימש כ'בית הכנסת אורחים' של [[ועד תלמידי התמימים]].


ב[[תשס"ד]] פורסם כי ר' [[שלום בער דרייזין]] נפגש עם הרב [[יהודה קרינסקי]], האחראי על הבניין מטעם [[אגודת חסידי חב"ד העולמית]], והגיעו להחלטה על [[הרחבת 770]], אך לפועל לא יצא דבר.
ב[[תשס"ד]] פורסם{{מקור}} כי ר' [[שלום בער דרייזין]] נפגש עם הרב [[יהודה קרינסקי]], האחראי על הבניין מטעם [[אגודת חסידי חב"ד העולמית]], והגיעו להחלטה על [[הרחבת 770]], אך לפועל לא יצא דבר.


[[קטגוריה:רחובות בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:רחובות בקראון הייטס]]

גרסה אחרונה מ־04:19, 29 במאי 2023

התור לברכה על ארבעת המינים של הרבי משתרך מרחוב יוניון צמוד לבניין הכולל הישן, אל החצר האחורית של 770

רחוב יוניון (.Union St) בשכונת קראון הייטס, הוא הרחוב המקביל לשדרה המרכזית איסטרן פארקווי ומהסמוכים ביותר ל-770.

פרטים על הרחוב[עריכה | עריכת קוד מקור]

רחבו של הרחוב הוא מהצרים בשכונה, ובחלקו מותרת החניה רק בצד אחד של הכביש. למרות היותו רחוב מהסמוכים ביותר ל-770 הוא אינו מיושב בכולו בחסידי חב"ד, בשונה מרחובות אחרים המרוחקים יותר.

מבריכת התשליך שבחצר האחורית של 770 יש שביל המוליך אל הרחוב ומספר פעמים זו הייתה הגישה היחידה ל-770. באירועים מיוחדים, כמו בעת הברכה על ארבעת המינים של הרבי, היה התור מתחיל מרחוב יוניון ועובר דרך השביל בסמוך לבניין הכולל הישן אל הסוכה. פעמים שהתור לחלוקת הדולרים מידי יום ראשון היה מתחיל בפינת רחוב יוניון ורחוב קינגסטון.

מאז שנבנה החדר הצדדי המיוחד בבניין הספרייה שם היה שובת הרבי יחד עם הרבנית חיה מושקא, הייתה הרבנית מגיעה פעמים רבות ברגליה דרך שביל צדדי זה, על מנת שלא לעורר עניין בהגעתה.

מוסדות ומבנים ברחוב[עריכה | עריכת קוד מקור]

כולל אברכים[עריכה | עריכת קוד מקור]

ערך מורחב – כולל אברכים (קראון הייטס)

בפינת רחוב יוניון ורחוב קינגסטון, מול מקווה יוניון והמכולת בבעלות משפחת קאהן, שוכן בניין כולל אברכים שעל ידי מזכירות הרבי (ובשמו הרשמי: 'כולל מנחם'). הוא הכולל המרכזי של חסידי חב"ד בקראון הייטס, והוא מסונף ומנוהל על ידי חברי המזכירות של הרבי. הכולל הוקם בשנת תשכ"ב בהוראתו הישירה של הרבי, ועומד בראשו הרב אברהם יוסף העלער מרבני חב"ד בשכונה.

בעבר, שכן הכולל במבנה אחר ברחוב, מאחורי בניין 770, ופונה משם בעילת שיפוצים, אך בפועל לאחר הריסת המבנה על ידי הנהלת המרכז לעניני חינוך, הוא לא נבנה מחדש, והאברכים נשארו ללמוד במקום ה'זמני' שהפך לקבוע.

מקווה יוניון[עריכה | עריכת קוד מקור]

ערך מורחב – מקווה יוניון

בפינת רחוב יוניון ורחוב קינגסטון פעל בעבר המקווה טהרה לגברים המרכזי ביותר בשכונה. מידי יום טבלו בו מעל 1000 איש כשבחודשי החגים המספר שולש.

בתחילת תשס"ה החל המקווה להיסגר ולהיפתח חליפות בשל קשיים כלכליים, עד לסגירתו הסופית בקיץ אותה שנה. מבנה המקווה נמכר ל'מרכז לעניני חינוך' והתנהלו מגעים למכירתו לטובת הרחבת בית הכנסת ובית המדרש - 770.

מקווה נשים יוניון[עריכה | עריכת קוד מקור]

ערך מורחב – מקווה נשים יוניון

במשך שנים ארוכות המקווה נשים היחיד שפעל בשכונה היה ברחוב יוניון, בפינת רחוב אולבני. באותו מקווה היה הרבי טובל לעיתים קרובות לפני שנסע ל'ציון' חמיו, אדמו"ר הריי"צ.

למעשה, הרבי הינו היחיד שנכנס מרחוב יוניון, והנשים נכנסות מהכניסה ברחוב אולבני.

בשטח הנושק למקווה, מול הכניסה הצדדית מרחוב אולבני, ישנו שטח אדמה ריק העומד שנים רבות בשיממונו, דבר יוצא דופן בנוף הבניינים הצפוף והמאוכלס של ברוקלין. בעבר, ניסו מספר פעמים להקים במקום בניין מגורים אך הדבר נכשל והבניין שעמד במקום נשרף עוד לפני שאוכלס. יש הנועצים את סיבת הדבר בכך שעל פי ההלכה הכניסה למקווה נשים צריכה להיות בצנעה, דבר העומד בסתירה להקמתו של בנין מגורים מול הכניסה למקווה.

בית הכנסת אורחים[עריכה | עריכת קוד מקור]

בבניין הצמוד למקווה יוניון לשעבר, החל לפעול בשנת תשע"א בניין הכנסת אורחים המשרת את הבאים להסתופף בחצר הרבי. הבניין מתופעל על ידי ארגון ועד תלמידי התמימים, והוא נפתח בעיקר בחודש תשרי, בכינוס השלוחים העולמי בג' תמוז, ובזמני עומס מאוכלסים בו כמאה וחמישים איש.

בשאר ימות השנה, פועל בקומה הראשונה בית כנסת לצעירים.

הרחבת 770[עריכה | עריכת קוד מקור]

ישנם תוכניות להרחבת 770 עד לרחוב יוניון, למלוא רוחבו של הבלאק. שנים רבות המבנה היחיד שהפריע להרחבה היה בבעלותו של גוי שלא הסכים למכירתו.

בשנים האחרונות נמכר הבניין לר' יהודה קרינסקי, עד תשפ"א המבנה שימש כ'בית הכנסת אורחים' של ועד תלמידי התמימים.

בתשס"ד פורסם[דרוש מקור] כי ר' שלום בער דרייזין נפגש עם הרב יהודה קרינסקי, האחראי על הבניין מטעם אגודת חסידי חב"ד העולמית, והגיעו להחלטה על הרחבת 770, אך לפועל לא יצא דבר.