שניאור זלמן קעניג (אופקים): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(קלארקייט העביר את הדף שניאור זלמן קעניג לשם שניאור זלמן קניג תוך דריסת הפניה)
תגית: הפניה חדשה
 
(הסרת ההפניה לדף שניאור זלמן קניג)
תגית: הסרת הפניה
שורה 1: שורה 1:
#הפניה [[שניאור זלמן קניג]]
 
[[קובץ:20-04-2018-14-26-56-IMG-20180420-WA0019-768x466.jpg|ממוזער|הרב '''שניאור קעניג''' במעמד הענקת התואר יקיר - אופקים ]]
הרב '''שניאור זלמן קעניג''' (יליד שנת [[תשמ"ב]], 1982) הינו מנהל בית חב"ד המרכזי - [[אופקים]] ומנהל בית תבשיל לנזקקים באופקים. כמו כן, נושא בתואר יקיר העיר אופקים.
== תולדות חיים ==
נולד ב[[כסלו]] [[תשמ"ב]] לאביו הרב יעקב שמואל ולאמו מרת בתיה.
 
למד בישיבה קטנת ב[[תומכי תמימים לוד]] ובישיבה גדולה [[תומכי תמימים כפר חב"ד]] ובשנת [[תשס"ב]] נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] בחצר הרבי, במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'.
 
בהגיעו לגיל נישואים נשא את רעייתו מרת טובה יפה, בת הרב [[ישראל הרשקוביץ]] שליח הרבי ורב הקהילה ב[[אופקים]].
 
לאחר נישואיו קבע את מושבו באופקים.
 
== פעילותו באופקים ==
מיד עם הגיעו החל לפעול במרץ בשליחות באופקים. כעבור מספר שנים הקים ביחד עם חמיו את בית התבשיל לנזקקים הפועל ללא לאות בקרב כלל האוכלוסייה באופקים{{הערה|[https://col.org.il/news/141329 בית התבשיל-חב"ד אופקים חילק חבילות מזון ל-500 משפחות]}}.
 
בתוקף תפקידו כמנהל בית חב"ד המרכזי באופקים פועל במרץ רב ברחבי העיר. בין הפעילויות הרבות שיוצאות תחת ידו ניתן למנות את תהלוכת ל"ג בעומר הענקית שמתקיימת מידי שנה עם כאלף ילדים תחת חסותו{{הערה|[https://chabad.info/news/794393/ תהלוכת ענק שטרם נראתה באופקים]}}, וכן את מסיבת חנוכה המתקיימת מידי שנה במרכז העיר עם כ600 משתתפים כמו גם את שמחת בית השואבה הענקית{{הערה|[https://chabad.info/news/847627/ למעלה מ-1,000 תושבים בשמחת בית השואבה באופקים]}} ועוד כהנה וכהנה.
 
בנוסף מטעם בית חב"ד המרכזי מארגן התוועדויות גדולות בכל יומא דפגרא שהמיוחדות שבהם ניתן למנות את התוועדות [[י"ט כסלו]] המיוחדת המתקיימת בתוככי הקהילה הליטאית שבעיר.
 
כמו כן עוסק לאורך השנים במרץ רב בבנייתו של הבית חב"ד המרכזי באופקים דמויי [[770 - מרכז חב"ד העולמי]],  שאט אט בימים אלה נשלמת בנייתו{{הערה|ראה [https://chabad.info/news/813200/ 770 באופקים: ארון קודש מיוחד בגובה 4 מטר הולך ונשלם]}}.
 
בשנת [[תשע"ח]] קיבל הרב קעניג באירוע מרשים במיוחד את אות יקיר העיר כהוקרה על פעילותו של בית התבשיל בניהולו, הדואג למצב שבו לא תהיה משפחה בעיר שלא יהיה לה מזון כצורכה{{הערה|[https://chabad.info/news/358423/ השליח באופקים קיבל אות 'יקיר העיר']}}.
 
בשנת [[תשפ"א]] לאחר מאמצים התקבלה בקשתו לקריאת הרחוב סמוך למבנה בית חב"ד המרכזי בשם דרך חסידות חב"ד{{הערה|ראה [https://chabad.info/news/668291/ לחסידות חב"ד באופקים יש דרך!]}}.
 
== משפחתו ==
 
 
 
== קישורים חיצוניים ==
* [https://col.org.il/news/130466 בבית העלמין באופקים הניחו תפילין לעילוי נשמת החללים] {{חב"ד און ליין}}
* [https://chabad.info/news/309010/ ראש העיר אופקים מוכן לחג הסוכות] {{אינפו}}
* [https://chabad.info/news/722439/ שמחה כפולה באופקים: שמחת בית השואבה בת"ת החדש] {{אינפו}}
{{הערות שוליים}}

גרסה מ־14:01, 9 במרץ 2023

הרב שניאור קעניג במעמד הענקת התואר יקיר - אופקים

הרב שניאור זלמן קעניג (יליד שנת תשמ"ב, 1982) הינו מנהל בית חב"ד המרכזי - אופקים ומנהל בית תבשיל לנזקקים באופקים. כמו כן, נושא בתואר יקיר העיר אופקים.

תולדות חיים

נולד בכסלו תשמ"ב לאביו הרב יעקב שמואל ולאמו מרת בתיה.

למד בישיבה קטנת בתומכי תמימים לוד ובישיבה גדולה תומכי תמימים כפר חב"ד ובשנת תשס"ב נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 בחצר הרבי, במסגרת שנת ה'קבוצה'.

בהגיעו לגיל נישואים נשא את רעייתו מרת טובה יפה, בת הרב ישראל הרשקוביץ שליח הרבי ורב הקהילה באופקים.

לאחר נישואיו קבע את מושבו באופקים.

פעילותו באופקים

מיד עם הגיעו החל לפעול במרץ בשליחות באופקים. כעבור מספר שנים הקים ביחד עם חמיו את בית התבשיל לנזקקים הפועל ללא לאות בקרב כלל האוכלוסייה באופקים[1].

בתוקף תפקידו כמנהל בית חב"ד המרכזי באופקים פועל במרץ רב ברחבי העיר. בין הפעילויות הרבות שיוצאות תחת ידו ניתן למנות את תהלוכת ל"ג בעומר הענקית שמתקיימת מידי שנה עם כאלף ילדים תחת חסותו[2], וכן את מסיבת חנוכה המתקיימת מידי שנה במרכז העיר עם כ600 משתתפים כמו גם את שמחת בית השואבה הענקית[3] ועוד כהנה וכהנה.

בנוסף מטעם בית חב"ד המרכזי מארגן התוועדויות גדולות בכל יומא דפגרא שהמיוחדות שבהם ניתן למנות את התוועדות י"ט כסלו המיוחדת המתקיימת בתוככי הקהילה הליטאית שבעיר.

כמו כן עוסק לאורך השנים במרץ רב בבנייתו של הבית חב"ד המרכזי באופקים דמויי 770 - מרכז חב"ד העולמי, שאט אט בימים אלה נשלמת בנייתו[4].

בשנת תשע"ח קיבל הרב קעניג באירוע מרשים במיוחד את אות יקיר העיר כהוקרה על פעילותו של בית התבשיל בניהולו, הדואג למצב שבו לא תהיה משפחה בעיר שלא יהיה לה מזון כצורכה[5].

בשנת תשפ"א לאחר מאמצים התקבלה בקשתו לקריאת הרחוב סמוך למבנה בית חב"ד המרכזי בשם דרך חסידות חב"ד[6].

משפחתו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים