מרדכי זיו
מרדכי זיו, חסיד חב"ד בעל תשובה, מסגל הרבנים במכון אסנט צפת.
תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]
מרדכי גדל בשכונת לונג איילנד שבניו יורק למשפחה רחוקה מחיי תורה ומצוות. אביו, רואה חשבון במקצועו, הגיע ממשפחה מסורתית אך התנהג בחופשיות גמורה, ואמו, מחנכת ומורה, הגיעה ממשפחה מתבוללת. את חגי ישראל היו מציינים בסמליות בחגיגה בחברת בני משפחה וחברים תוך חילול המועד, ולעיתים היו הולכים לבית כנסת קונרבטיבי שפעל בשכונה. רק בעקבות לחץ חברתי הסכימו הוריו לערוך לו חגיגת בר מצווה.
בלימודיו באוניברסיטה[עריכה | עריכת קוד מקור]
כשבגר נסע ללמוד באוניברסיטה קטנה באפסטייטס במגמת ניהול עסקים. באוניברסיטה הייתה אווירה אנטישמית גלויה, ומרדכי עם חבריו היהודיים החליטו ללחום בה, ובשיטת "מידה כנגד מידה" הביאו למיגור התופעה.
בהמשך, בשנת תשל"ד, עבר ללמוד באוניברסיטה גדולה יותר בבאפולו, שם ראה שלט "בית חב"ד" המזמין כל יהודי להיכנס פנימה. חבר יהודי שנשאל על ידו על המקום סיפר לו על הפעילות היהודית שמקיימים שני הרבנים הצעירים, הרב נתן גוראריה והרב העשיל גרינברג (כיום ראש ישיבת תומכי תמימים סיגייט).
הפעם הראשונה שנכנס לבית חב"ד הייתה בתפילת קבלת שבת, והתפילה עם השירה עוררה לו רגש בלב. הוא נשאר נפעם למרות שלא ידע מאום מסדר התפילה. בסיום כשפנו כולם לסעודת שבת הסבירו לו הרבנים כיצד נוטלים ידיים לסעודה ואת המשמעות שבנטילה. בעקבות התפילה והסעודה שלאחריה החל להשתתף בקביעות בשיעורי תורה שנמסרו בבית חב"ד, ויצר קשר חזק עם הרב נתן גוראריה.
בשלב מסויים הפך ליד ימינו של הרב, והיה מלווה אותו כמעט בכל פעילות לקירוב הסטודנטים. בחופשת הקיץ הראשונה ארגנו השלוחים 'ישיבת קיץ' לסטודנטים היהודיים, שם העמיק עוד יותר את ידיעותיו ביהדות, והחל לחבוש כיפה.
בשנה השלישית ללימודיו במקום חווה ירידה רוחנית, ומי שעורר אותו הייתה דווקא סטודנטית לא יהודיה. באותה שנה מונה לסגן הנשיא של אגודת הסטודנטים היהודיים, ובמסגרת תפקידו פעל להעצים את הזהות היהודית בקרב הסטודנטים. בעקבות שבת שהתארח אצל הרב מצגר מקראון הייטס החליט להפוך את חייו ולשמור על כל מצוות התורה.
אצל הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]
בי"ט כסלו תשל"ו ארגן הרב נתן גוראריה מפגש לסטודנטים עם הרבי. כשנכנסו ל-770 היה זה באמצע התוועדות של הרבי, והחסידים ניגנו ניגון דבקות.
בהמשך הגיע לביקורים נוספים, וכשסיים את לימודיו באוניברסיטה נסע לארץ הקודש ונכנס ללמוד בישיבת אור תמימים בכפר חב"ד ותקופה מסוימת שימש כמדריך במכון אסנט בצפת. בשלהי תשל"ח חזר לארצות הברית נכנס ללמוד בישיבה לבעלי תשובה במוריסטון, ובחודש תשרי היה אצל הרבי.
בשנת תשמ"ד בא בקשרי השידוכין עם רעייתו הראשונה מרת חנה, ובברכת הרבי יצאו לשליחות באוניברסיטה בפילדלפיה.
במכון אסנט[עריכה | עריכת קוד מקור]
בתום תקופה של פעילות הגיעה הצעה לשמש בשליחות קבועה במכון אסנט, ובמוצאי חג השבועות כשעבר בחלוקת כוס של ברכה ביקש מהרבי "ברכה לשליחות בצפת", הרבי השיב "ברכה והצלחה" וכעבור רגע קרא לו שוב, הגיש לו בקבוק 'משקה' והורה שיערוך התוועדות עם הבקבוק כשיגיע לצפת.
כיום משמש מרדכי כחלק מהצוות הבכיר במכון, ובשנים הרבות בהם עובד קירב מאות יהודים לתורה ומצוות. עבודתו היא יחודית, ובכשרון וחן מיוחד מצליח לגשת ללבו של כל יהודי.
קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- נתן אברהם, מסע חיים - מלא זיו, סיפור חיים בבית משיח, ר"ח סיוון תשע"ד, גיליון 928