יצחק מאיר מורגנשטרן
הרב יצחק מאיר מורגנשטרן, מגדולי המקובלים החסידיים בדורנו ומגדולי חסידי ברסלב, ראש ישיבת "תורת חכם" ללימוד תורת הקבלה.
תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]
הרב יצחק מאיר מורגנשטרן נולד לערך בשנת תשכ"ז למשפחה מחסידי גור. עוד בצעירותו נודע כעילוי וכעובד ה' מיוחד, וזכה לסיים את הש"ס והשולחן ערוך עוד לפני נישואיו. באותה תקופה החל להתקרב לרבי צבי הירש רוזנבוים, האדמו"ר מקרעטשניף, ומשם ינק את ההערצה המיוחדת לנשיאי חב"ד.
לאחר תקופה נודע שמו כעילוי גדול בתורת הקבלה, וכן נודע בבהירותו המיוחדת בשיעורי קבלה. הוא משלב את שיעורי הקבלה שלו עם ביאורי החסידות, כפי שיטת הבעל שם טוב הקדוש ותלמידיו.
קשריו עם הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]
הרב מורגנשטרן מעריץ נלהב של הרבי מליובאוויטש, ובספריו "ים החכמה" מבאר בארוכה את החילוק בין צדיקים ששרשם מספירת היסוד העוסקים בעיקר בעבודת ה' מתוך התלהבות, ועוסקים ומצווים לעסוק בעיקר בש"ס כדוגמת הרמב"ן, לבין צדיקים ששרשם מספירת המלכות כדוגמת הרמב"ם, בעל התניא והחפץ חיים שעוסקים בעיקר בהלכות שעניינם ספירת המלכות. מסיבה זו, הוא מסביר, כי הרבי שענינו הוא מספירת המלכות - שעניינה פרסום מלכות שמים בעולם, עוסק בעיקר בהחדרת מלכות שמים בעולם בכל עיר ועיר ובכל מקום ומקום, ומסיבה זו הרבי גם הורה על לימוד הרמב"ם.
הרב מורגנשטרן עוסק רבות בגדלותם של נשיאי חב"ד ובביאורים עמוקים על השתלשלות דרך העבודה בין נשיאי חב"ד[1] בנוסף, במקומות רבים בספריו מבאר הרב מורגנשטרן את שורשי ההבדלים בין אדמו"ר האמצעי, לרבי אהרון מסטרשלא תלמידו של אדמו"ר הזקן. הרב מורגנשטרן מעמיד את אדמו"ר האמצעי בקו ימין ספירת החכמה ואת רבי אהרון בקו שמאל ספירת הבינה.
בשיעורי הקבלה שלו מבאר כל דבר לפי המסורות השונות, ובמיוחד לפי תורת חסידות חב"ד, בהדגש על תורת אדמו"ר הזקן ואדמו"ר האמצעי וכן רבי אהרון מסטרשלא מלבד זאת, הוא מוסר שיעורים בספר התניא בישיבתו, ושיעורים אלו מתפרסמים דרך המערכת הטלפונית של קול הלשון בטלפון ובאינטרנט.
לרב מורגנשטרן ישנה התכתבות ארוכה ומעמיקה על מאמרי וכתבי חסידות חב"ד - עם הגאון החסידי הרב ישראל נחום וילהלם, מחבר הספר 'יסודות ושורשים בשער היחוד והאמונה'[2].
הרב מורגנשטרן נואם פעמים רבות בכנסים חב"דיים שנערכים לכבוד הרבי.
באדר ב' תשפ"ד קיבל את הרב יחי המלך משיח מנחם מענדל עזגאווי לפגישה במעונו, הרב עזגאווי העניק לו את הספר דבר מלכות - חידושים וביאורים בהלכות מלכים, הם התפלפלו בדברי הרמב"ם בהלכות מלכים ושוחחו אודות הציפייה לגאולה, בנוסף שוחחו על נבואתו של הרבי ועל בשורת הגאולה, הרב מורגנשטרן אף התעניין באמונה ברבי כמלך המשיח לאחר ג' בתמוז תשנ"ד, ובירר על דעותיו של ר' יואל כהן בנושא, בסיום הפגישה הודה לרב עזגאווי והעניק לו את ברכתו[3].
קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- בביקור באוהל
- שיעורים בספר התניא
- 53 שיעורים בשער היחוד והאמונה
- שיעורים בספר אוצרות חיים
- בביקור במוסדות אור אבנר באוקראינה - אתר לדעת
- י"ט כסליו בבית מדרשו
הערות שוליים
- ↑ ראה למשל ביאור בספר ים החכמה תשס"ח אודות החילוק בין עבודת אדמו"ר הזקן לעבודת אדמו"ר האמצעי.
- ↑ 2=ראה לדוגמא בספר 'תשובה לאגרות בספר ים החכמה'
- ↑ וידאו 'האם הרבי אמר ממש נבואה שהמשיח מגיע בקרוב? - הרה"צ יצחק מאיר מארגנשטערן שליט"א - ספר דבר מלכות בערוץ היוטיוב' DVAR MALCHUS HILCHOS MOSHIACH דבר מלכות משיח.