חידון גאולה ומשיח הארצי

חידון גאולה ומשיח הארצי הוא אירוע חינוכי, הנערך על ידי ארגון את"ה העולמי ומוקדש ללימוד ענייני גאולה ומשיח, על מנת לחזק את הלימוד בהם בקרב תלמידי התמימים ולהעצים את חשיבותם. האירוע, שמתקיים בכל שנה (החל משנת תשפ"ד), כולל תחרות ידע מקיפה בין תלמידי ישיבות תומכי תמימים מכל רחבי ישראל.

החידון בשנת תשפ"ד
הזוכים בחידון בשנת תשפ"ד

חידון גאולה ומשיח עריכה

נושא החידון משתנה משנה לשנה. בין הנושאים - שיחות ה'דבר מלכות', שיחות מרכזיות מ'ליקוטי שיחות גאולה ומשיח' וביאורי הרבי על פרקים י"א וי"ב בהלכות מלכים.

לקראת החידון, מתקיימת תקופת הכנה אינטנסיבית בישיבות תות"ל באה"ק, הכוללת מבצע לימוד מקיף בשיחות הדבר מלכות, תרגול שאלות והכנות לקראת החידון. בתקופת המבצע נערכים מבחנים שלפי הציונים בהם נבחרים המתמודדים לחידון.

החידון הראשון - תשפ"ד עריכה

החידון עסק בשיחות הדבר מלכות.

אירוע הגמר של החידון התקיים בכ"ג תמוז התשפ"ד, יחד עם כינוס התמימים הארצי הראשון. הכינוס נערך באמפי וואהל בתל אביב, והשתתפו בו אלפי תמימים, רבנים ומשפיעים.

במהלך האירוע דיברו דוברים שונים, שעוררו את תלמידי התמימים על הצורך והחשיבות להשקיע בלימוד ענייני גאולה ומשיח, ובשיחות הדבר מלכות בפרט. וכן הוקרנו מספר קטעי מולטימדיה מיוחדים, ונערך סדר ניגונים המוני ומרגש וסוחף.

מרכז האירוע היה מעמד הסיום הפומבי של החידון, אליו ניגשו 38 נציגי ישיבות תות"ל באה"ק. לאחר שלושה סבבים שכללו שאלות מכלל שיחות הדבר מלכות בכתב ובעל פה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים ובמולטימדיה, הכריז חבר השופטים על הזוכים בחידון לשנת התשפ"ד:

  • חתן הישיבות הקטנות: הת' לוי יצחק גבריאל.
  • סגן הישיבות הקטנות: הת' אלחנן ניימן.
  • חתן הישיבות הגדולות: הת' לוי יצחק רוזנבלט.
  • סגן הישיבות הגדולות: הת' יוסף יצחק הרצל.

חבר השופטים עריכה

חבר השופטים בשנת התשפ"ד:

החידון השני - תשפ"ה עריכה

החידון עסק בשיחות מרכזיות בעניני גאולה ומשיח, מתוך לקוטי שיחות בעניני גאולה ומשיח.

ישיבות בארץ ישראל המשתתפות בחידון עריכה

ישיבות קטנות עריכה

ישיבות גדולות עריכה

צוות החידון עריכה

ראו גם עריכה

קישורים חיצוניים עריכה