שיחות קודש תנש"א - תשנ"ב

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מברשת לפסח.png ערך זה זקוק לעריכה: ייתכן שהערך סובל מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

הספר שיחות קודש - ה'תנש"א, המביא את שיחות הקודש של חודשי ניסן, אייר, סיוון, של אותה שנה.

חלק זה, שקיבל את האות ג' (מתוך ארבע) על כריכתו, מביא את כל שיחות הקודש, הבלתי מוגהות, כפי שנאמרו בשעתו מש"פ ויקרא עד ש"פ שלח, ע"י הרבי מלך המשיח, באותה "שנה שמלך המשיח נגלה בה".

במהלך קיץ תשס"ט, הופיעו מידי שבת בשבתו, חוברות מיוחדות, שנחטפו בשקיקה ע"י קהל החסידים, ולאור הביקוש הוחלט להוציאם כספר, שמייד עם צאתו לאור רשם התענינות רבה, ומאות רבות של עותקים נרכשו בתוך ימים ספורים.

צוות המכון

חברי צוות המכון הם הרבנים שיחיו: הרה"ח ר' מאיר שלמה ברנשטיין, נ.י. הרה"ח ר' ישראל נח שיחי' וואגל, פוסטוויל איווה, הרה"ח ר' ברוך וילהלם, נהרי' אה"ק, הרה"ח ר' חשד"ב ליפסקער, נ.י. הרה"ח ר' אהרון לייב ראסקין, נ.י., הת' שלום יהודה לייב גינזבורג.

שיחות אלו מקבלות חשיבות מיוחדת לאור העובדה כי מדובר בשיחות אשר יצאו לאור בשעתו בפורמט ה"דבר מלכות" המפורסם, לאחר שהוגהו ע"י הרבי. בשיחות אלו, ה"בלתי מוגהות", מופיעים הביטויים המיוחדים שנאמרו ע"י הרבי בשעתו, שכבשו בסערה את העולם כולו.

שאר הספרים (א', ב', ד') יצאו לאור אי"ה במהלך שנת תש"ע.

קישורים חיצונים