עריכת הדף "גני יוחנן"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:הרב אברהם פרודנשטסקי.jpg|שמאל|ממוזער|250px|השליח הרב אברהם פרודנשטסקי]]'''גני יוחנן''' הוא מושב עובדים בקרבת העיר [[רחובות]], בצמוד ל[[מזכרת בתיה]]. המושב נמצא בתחום מועצה אזורית גזר. בתחילה קראו למקום "גני יונה" ולאחר מכן שונה השם "גני יוחנן". לפעמים גם מוזכר בתור "גני מרקו" על שם המשפחה היחידה שגרה שם - משפחת מרקו.
+
{{בעבודה}}
 
+
'''גני יוחנן''' הוא מושב עובדים בקרבת העיר [[רחובות]], בצמוד ל[[מזכרת בתיה]]. המושב נמצא בתחום מועצה אזורית גזר. בתחילה קראו למקום "גני יונה" ולאחר מכן שונה השם "גני יוחנן", נקרא על שם הנשיא הראשון של קרן קיימת לישראל יוחנן קרמיניצקי. נוסד בשנת [[תש"י]] ואוכלס על ידי עולים מ[[רומניה]]. מאוחר יותר אוכלס גם על ידי עולים מטריפולי שבלוב. התושבים עוסקים בחקלאות וברפתות חממות פרחים. במהלך השנים היו חדירות של מסתננים למושב דבר שגרם למשבר כלכלי, אשר גרמו לנטישת התושבים. כיום מתגוררים במושב 700 תושבים.
נקרא על שם הנשיא הראשון של קרן קיימת לישראל יוחנן קרמיניצקי. נוסד בשנת [[תש"י]] ואוכלס על ידי עולים מ[[רומניה]]. מאוחר יותר אוכלס גם על ידי עולים מטריפולי שבלוב. התושבים עוסקים בחקלאות וברפתות חממות פרחים. במהלך השנים היו חדירות של מסתננים למושב, דבר שגרם למשבר כלכלי והביא לנטישת התושבים. כיום מתגוררים במושב 700 תושבים.
 
  
 
== בית חב"ד ==
 
== בית חב"ד ==
{{לעדכן}}
+
את בית חב"ד מנהל הרב אברהם פרודנשטסקי. הגיע למושב בחודש [[חשוון]] [[תש"ע]].
את [[בית חב"ד]] מנהל הרב '''אברהם פרודנשטסקי'''. הגיע למושב בחודש [[חשוון]] [[תש"ע]]. לבית חב"ד מסייע במשך כל הפעילות הרב אריה גרינברג מנהל בית חב"ד ביישוב הסמוך מזכרת בתיה.
 
 
 
ב[[חג החנוכה]] [[תש"ע]] ערך בית חב"ד הדלקה במזכירות המושב בהשתתפות מעל 100 תושבים. בנוסף הודלקה חנוכיית ענק בכניסה ליישוב ונערכו ביקורי בית על מנת להדליק עם התושבים את נרות החנוכה.
 
 
 
ב[[חג הפורים]] [[תש"ע]] ערך בית חב"ד קריאות מגילה וסעודת פורים. בנוסף חילק בית חב"ד מעל 200 משלוחי מנות לתושבי המושב.
 
 
 
ב[[ראש חודש]] [[ניסן]] [[תש"ע]] נערכה לראשונה מסיבת ראש חודש לנשות המושב.
 
 
 
לקראת [[חג הפסח]] חנך בית חב"ד מבנה חדש בלב המושב. בנוסף חולק לכל משפחה במושב שלישיית מצות שמורות עבודת יד. בית חב"ד ערך במבנה החדש [[סדר ציבורי]] לתושבי המושב. ב[[אחרון של פסח]] ערך בית חב"ד [[סעודת משיח]].
 
 
 
ב[[כ"ח ניסן]] [[תש"ע]] נערך בבית חב"ד כינוס [[שלוחים]] של אזור השפלה.
 
  
ב[[תהלוכת ל"ג בעומר]] [[תש"ע]] השתתפו מעל 50 ילדים. באותו יום ערך בית חב"ד טקס "התחלה לכתיבת [[ספר תורה]]" לזכות תושבי גני יוחנן ולעילוי נשמת '''אהרון רוני שסקין'''.
+
ב[[תהלוכת ל"ג בעומר]] במושב השתתפו מעל 50 ילדים. בואו יום ערך בית חב"ד טקס "התחלה לכתיבת [[ספר תורה]]" לזכות תושבי גני יוחנן ולעילוי נשמת אהרון רוני שסקין.
  
בחודש [[סיוון]] [[תש"ע]] נערך לראשונה במושב [[כינוס תורה]].
+
בחודש [[סיוון]] [[תש"ע]] נערך לראשונה במושב כינוס תורה.
  
בחודש [[אב]] [[תש"ע]] דאג בית חב"ד לעירוב סביב המושב. העבודה החלה באותו חודש, כך שעד [[יום כיפור]] [[תשע"א]] יסיימו את העירוב.
+
בחודש [[אב]] [[תש"ע]] דאג בית חב"ד לעירוב סביב המושב. העבודה החלה, כך שעד [[יום כיפור]] [[תשע"א]] יסיימו את העירוב.
[[קטגוריה:קהילות חב"ד בארץ הקודש]]
 

לתשומת לבך: תרומתך לחב"דפדיה תפורסם תחת תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך, או העתקת אותו ממקור שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אין לעשות שימוש בחומר המוגן בזכויות יוצרים ללא רשות!

ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)