עריכת הדף "בישול ישראל"
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
ניתן לבטל את העריכה. אנא בדקו את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן שמרו את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.
גרסה אחרונה | הטקסט שלך | ||
שורה 1: | שורה 1: | ||
+ | {{בעבודה}} | ||
{{לעריכה}} | {{לעריכה}} | ||
− | + | '''בישול ישראל''' הינו תבשיל שהתבשל על ידי [[יהודי]], ו'''בישול נכרי''' (או '''בישולי עכו"ם''') הוא תבשיל שהתבשל על ידי גוי ללא התערבות של יהודי. חכמים גזרו לאסור כל תבשיל חשוב העולה על שולחן מלכים שהתבשל על ידי גוי, ובאופן שפעולת הבישול תהיה דווקא על ידי אש. | |
− | דיני | + | דיני הבישול מובאים ביורה דעה סימן קיב. |
==האיסור== | ==האיסור== | ||
שורה 140: | שורה 141: | ||
*[[כבשים של גויים]] | *[[כבשים של גויים]] | ||
− | {{הערות שוליים}} | + | {{הערות שוליים|טורים=כן}} |
{{הלכה}} | {{הלכה}} | ||
− | [[קטגוריה: | + | [[קטגוריה:אכילה ושתיה]] |
+ | [[קטגוריה:יורה דעה]] |