משתמש:מה עם ההתגלות?/חב"דפדיה:הצבעה

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דף זה אמור להחליף את: תבנית:אופן ההצבעה במידה ויסכימו לזה מנהלי חב"דפדיה ומפעילי המערכת:
ךלחי.png הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

הצבעה היא אחת הדרכים להכריע בין מחלוקות שמתעוררות בחב"דפדיה. כאשר ישנה אי הסכמה בנוגע לנושא מסויים, ניתן לפתוח הצבעה בה כל אחד מהחב"דפדים שיש להם זכות הצבעה יכול להביע את קולו כשלסיום נספרים הקולות ונקבעים על פי דעת הרוב.

כללי ההצבעה[עריכה]

מתי פותחים הצבעה?[עריכה]

בדרך כלל, ראוי להימנע מהצבעה, ותמיד עדיף להכריע במחלוקות על ידי הגעה להסכמה או פשרה באמצעות דיון (בדיון, ניתן להשתמש גם בבורר מוסכם על הצדדים שיפשר או יכריע בינהם). אמנם, במידה והדיון נתקל במבוי סתום ולא מגיע להכרעה, ניתן לפתוח הצבעה.

על מה אפשר לפתוח הצבעה?[עריכה]

ההצבעה יכולה להיות על מחיקת ערך או קיומו, על שמו של הערך או על תוכנו (לדוגמא: ניתן לפתוח האם להכליל מידע מסויים בערך, על פתיחת פסקת ביקורת וכיו"ב). האם יכולה להיות גם הצבעה על מדיניות מסויימת (כגון הצבעה כללית על מי לפתוח פסקת ביקורת וכיו"ב? - כנראה שלא

פתיחת ההצבעה[עריכה]

פתיחת ההצבעה נעשית על ידי משתמש בעל זכות הצבעה (ראה להלן). בפיחתה עליו לציין את צדדי ההצבעה ואפשרויות ההצבעה, ואת התאריך והשעה בה נפתחה ההצבעה (לפי שעון האתר/ישראל?). אין לפתוח את ההצבעה קודם שימלאו 72 שעות להצגת נתוני הצדדים.

זכות ההצבעה[עריכה]

זכות הצבעה ישנה למשתמשים שנרשמו לפחות 30 ימים לפני רגע פתיחת ההצבעה וביצעו לפחות 100 עריכות במרחב הראשי במהלך 90 הימים שקדמו לתחילת ההצבעה (כלומר עריכות דפי שיחה, דפי מדיניות וכדומה אינן נספרות). את יום ההרשמה למערכת ניתן לבדוק ביומן האישי. את מספר התרומות ניתן לבדוק בדף התרומות האישי בחיפוש תרומות שתחת מרחב השם: מרחב הערכים. יש לשים לב לספור רק את התרומות מ90 יום קודם תחילת ההצבעה.

אופן ההצבעה[עריכה]

ההצבעה נעשית על ידי חתימת המשתמש בסעיף המתאים. ניתן להשתמש בתבניות הצבעה[1], וכן ניתן להביע מילולית את ההעדפות. ניתן להביע נימוק קצר, אך אין להיכנס עליו בדיון בפסקת ההצבעה.

במידה וישנם כמה אפשרויות ניתן לדרגם לפי העדפותיכם באופן מילולי, למשל: "אפשרות א', ואם לא אז ב' או ג', ואם לא אז ד'". או להשתמש בקיצורים המקובלים:

  • ד – העדפת אפשרות ד' על פני כל אפשרות אחרת.
  • בגא - העדפת אפשרות ב', ואם לא אז ג' ואם לא אז א' ואם לא אז כל אפשרות אחרת.
  • ב(גא) - העדפת אפשרות ב' כאפשרות ראשונה ולאחר מכן א' או ג' ללא העדפה ביניהן ואותן על פני כל אפשרות אחרת.
  • גד(אב) – העדפת האפשרויות ג' ו-ד' על פני אפשרויות א' ו-ב', כשאפשרות ג' עדיפה על פני ד' ולאחריהן א' ו-ב' ללא ההעדפה ביניהן ואותן על פני כל אפשרות אחרת.
  • (דה)(אבג) – העדפת אפשרויות ד' או ה' (ללא העדפה ביניהן) על פני אפשרויות א', ב' או ג' (ללא העדפה ביניהן) ואותן על פני כל אפשרות אחרת.

הדירוג יכול להיות חלקי, והעדפות שתתעלמו מהם, יחשבו כאחרונות בתור. אסור שהדירוג יכיל סתירה פנימית.

לא הצלחתי להבין מה המשמעות של הצבעה עם הרבה אפשרויות, ואיך בדיוק מכריעים בה (אם בוחרים תמיד את הרוב קולות של האפשרות הראשונה, אין שום נפק"מ לשאר הדירוגים ובמילא לא אמור להיות יותר משני אפשרויות, ואם ישנו משקל לשאר האפשרויות, מהו בדיוק?. עכשיו ראיתי שאצל הקליפה משתמשים בזה בשיטת שולצה. וצריך לשבת ללמוד אותה ואז לראות אם אנו משתמשים בה כאן ואיך להסביר אותה בשפה פשוטה וה' יעזור שזה יקרה

משך ההצבעה[עריכה]

ההצבעה מתחילה מרגע פתיחת הצבעה ועד שבוע בדיוק לאחר מכן. הצבעות שקודם לכן או לאחר מכן לא יחשבו. ניתן להאריך את ההצבעה בהסכמה כללית של כל המשתתפים בדיון.

ההכרעה בהצבעה[עריכה]

ההכרעה בהצבעה נקבעת לפי דעת הרוב. במידה וישנו תיקו, אם ההצבעה היא על מחיקת ערך או שינוי שמו אין למחוק אותו או לשנות את שמו, ואם ההצבעה היא על תוכנו של הערך יש לחזור לגירסא היציבה (שהחזיקה שלושים יום) קודם פתיחת ההצבעה.

הערות שוליים

  1. כגון: נגד.pngנגד, Symbol support vote.svg.png בעד, וכדומה