בנימין מנדלסון

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־00:34, 30 בדצמבר 2024 מאת שיע בוט (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – "ולאמו" ב־"ול")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב בנימין מנדלסון (תשע"ו)

הרב בנימין מנדלסון (יליד שנת תשמ"ז, 1987) הוא גבאי ומייסד קהילת חב"ד ברמה ג'1 בבית שמש, ומוסדות הקהילה בהם מעון, גני ילדים, מקווה טהרה, ישיבת תפארת ישראל, ומערך פעילות סביב מעגל השנה.

תולדות חיים

נולד בי' תמוז תשמ"ז בלוד לאביו ר' מרדכי נח מנדלסון ול מרת שיינא (שיינדל)[1].

בבחרותו למד בישיבת תומכי תמימים מגדל העמק ולקראת שנת הלימודים תשס"ח נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה'.

בשנת תשס"ט התקיימה חתונתו עם רעייתו מרת אלישבע לבית קירשנבוים מירושלים[2].

לאחר החתונה קבע את מגוריו בבית שמש בקהילה החב"דית ברמת בית שמש ב' אותה ייסד אביו, ונכנס כשותף בעסק המשפחתי.

פעילות ציבורית

עם התחלת אכלוסה של רמה ג'1 בבית שמש, קבע בה את מגוריו בשנת תשע"ה והחל לפעול לייסוד בית כנסת חב"ד במקום וקהילת חב"ד, וניהל את המאבק מול העירייה לקבלת מקום של קבע עבור מרכז חב"די בשכונה.

כשנה לאחר שהחל בפעילות, מונה באופן רישמי על ידי שליח הרבי לעיר הרב אליעזר ויינר כשליח הרבי בשכונה{., ובפעילות מאומצת החל לבסס את הקהילה, כשאחת הפעולות הראשונות היה קידום המינוי של הרב חיים אליהו גלוכובסקי כרב בית הכנסת חב"ד המקומי[3].

בשנת תשע"ז ייסד מעון חב"די מצליח 'ליגה של מעון', ובשנת תשע"ח חנך את הרחבתו של בית הכנסת והקמת מקווה טהרה לגברים בסמוך אליו.

תוך שנים ספורות הפכה הקהילה לאבן שואבת ולאחת הקהילות הדומיננטיות ביותר בשכונה, ולאחת הקהילות המשמעותיות מבין קהילות חב"ד בעיר, כשחלק ניכר מהאירועים המרכזיים של קהילת חב"ד בעיר נערכו בבית הכנסת חב"ד הגדול שנוסד על ידו.

בבחירות לרשויות המקומיות שנערכו בשנת תשע"ט הצליחה קהילת חב"ד בהנהגתו לפעול להכנסתו של נציג מטעמם בעירייה, אחיו ר' ישראל מנדלסון, שנבחר כנציג מטעם סיעת הבית היהודי, ובעקבות מינוף הכח וההשפעה בעירייה, הצליח להשיג תקציבים והקצאות לטובת הקהילה המתפתחת. לקראת שנת הלימודים תשפ"ב ייסד בשכונה את ישיבת תפארת ישראל לבחורים דוברי אנגלית,

הערות שוליים

  1. נפטרה בי' אייר תשע"ה
  2. דיווח ותמונות מהחתונה באתר COL.
  3. דיווח באתר חב"ד אינפו. הבחירות התקיימו בצורה שבה חברי הקהילה היו צריכים להצביע נגד או בעד הרב, וההצבעה התקיימה באמצעות האימייל כך שהיה ניתן לדעת בדיוק מה הצביע כל אחד מחברי הקהילה. אופן בחירות זה הוביל לביקורת פנימית שקטה על אופי הבחירות.