בועז קלי
הרב בועז קלי (ז' סיוון תש"י - כ"ב תמוז תשע"ח) היה סמנכ"ל מוסדות החינוך של חב"ד בחיפה וקריית שמואל, יושב ראש מטה שבע מצוות בני נח, היה עסקן פעיל של קהילת חב"ד בקריית שמואל, ומנהל בית הכנסת התיירותי במושבה הגרמנית בחיפה.
תולדות חיים
נולד בז' סיוון תש"י ליעקב וציפורה קלי, שהיו מאנשי תנועת 'המזרחי'.
נשא את רעייתו מרת חדווה, ולאחר התקרבותם לחסידות חב"ד החל לפעול במסגרת הניהול הגשמי של מוסדות חינוך חב"ד בקריית שמואל ובחיפה והיה שותף להקמת קריית החינוך החב"דית בה לומדים נכון לשנת תשע"ד קרוב לאלפיים תלמידים ותלמידות מגיל גן ועד לגיל סמינר.
שבע מצוות בני נח
תוך כדי פעילותו בניהול המוסדות, בחודש תשרי של שנת תשס"ב פגש ברב חיים לוי יצחק גינזבורג שהפיק ערכות מהודרות של שבע מצוות בני נח המסבירות את הנושא בטוב טעם, וביקש את עזרתו של הרב קלי להפיץ את הערכות בין השלוחים, לצורך כך הסביר לו את החשיבות שהרבי רואה בהפצת שבע מצוות אלו בין אומות העולם.
בעקבות פעילות זו הוא הפך ממסייע ליוזם, ואחרי מספר חודשים הקים את מטה "שבע מצוות לשבעים אומות" יחד עם הרבנים יוסף יצחק וילישאנסקי, טוביה בולטון וגידי שרון.
אחרי תקופה ארוכה של פעילות, עברה הפעילות שבניהולו לבית כנסת תיירותי במושבה הגרמנית בחיפה שהפך למטה הראשי של הפעילות, כשאת המקום פוקדים מידי שנה עשרות אלפי מטיילים גויים המקבלים הסבר קצר וממצה על חשיבות שמירת השבע מצוות.
בנוסף, פעל הרב קלי לפגוש מנהיגים מוסלמים דרוזים וערבים, ולהחתים אותם על הצהרה לבני קהילותיהם על חשיבות השמירה של מצוות אלו. בסיורים אלו התלווה אליו בדרך כלל הרב זלמן נוטיק.
בתשע"ד, צירף לפעילות את הרב לוי יצחק ביסברג (רב קהילת חב"ד בית שמואל - בית שמש רמה ג'), שמוציא לאור פרסומים תורניים בנושא שבע המצוות. החיבור הראשון שיצא במסגרת זו הוא "וקרקר כל בני שת" (240 עמודים), חיבור מקיף בנושא בני נח בהלכה ובחסידות. פרוייקטים נוספים עליהם עמלה המחלקה התורנית היא סידור לאומות העולם בכמה שפות. וסידרת קורסים בנושא הלכות בני נח, על מנת להכשיר שלוחים ורבנים בהלכות אלו. בכ' מנחם אב תשע"ה, פרסמה המחלקה התורנית, קובץ שלישי עם תשובות מרבני אנ"ש בנושא בני נח. ובסופו, פרק ראשון משער היחוד והאמונה בערבית - בפרסום ראשון.
היה מהשלוחים והמשפיעים שליוו את האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה. והיה נואם כמעט בכל כינוס פעילים וכן בכנסים השנתיים על שבע מצוות בני נח.
פטירתו
בשנת תש"ע התגלתה אצלו המחלה הידועה ובחסדי שמים החלים ממנה, אך כעבור כמה שנים חזרה אליו המחלה, עד אשר בשנתו האחרונה השפעת המחלה החמירה את מצבו ובשבועיים האחרונים לחייו חלה התדרדרות חמורה נוספת, עד שנפטר בתאריך כ"ב תמוז תשע"ח.
לעילוי נשמתו הכניסו בני משפחתו ספר תורה לבית הכנסת 'שוחרי תפילה' שם משמש כרב חתנו הרב שמואל גולדפרב[1]. כמו כן לעילוי נשמתו נערכה הדפסת התניא בחברת החשמל-מרחב צפון על ידי השליח במקום - הרב משה רופא[2].
בית בועז
לרגל שנת היארצייט ה-6 שלו (שנת תשפ"ד), התכנסו יחד בני הקהילה למעמד לקריאת השם ׳בית בועז׳, למבנה הראשון שנבנה בקרית החינוך של חב"ד בחיפה[3] .
משפחתו
- הרב בנימין מאיר קלי - שליח הרבי בשכונת מרום נווה ברמת גן.
- הרב אברהם קלי - ראש ישיבת חב"ד ושליח בשכונת נווה צדק בתל אביב.
- הרב ישי קלי - שליח הרבי בשכונת בת-גלים בחיפה
- הרב שמואל קלי, כפר חב"ד.
- חתנו, הרב שמואל גולדפרב - מורה בתלמוד תורה צבאות מנחם קריית שמואל ושליח הרבי בשכונת קריית חיים (מזרחית).
קישורים חיצוניים
- מנחם מענדל ערד, שבע לשבעים במושבה הגרמנית, בתוך שבועון בית משיח
- שניאור זלמן לוין, ובועז עלה, כתבה לדמותו בשבועון בית משיח