תלמוד תורה אור מלכה ראשון לציון

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חנוכת המבנה החדש של התלמוד תורה
קיר מעוטר בתלמוד תורה

תלמוד תורה אור מלכה הוא תלמוד תורה חב"די הפועל בעיר ראשון לציון, ומשמש את קהילת חב"ד בעיר וקהילות חב"ד מערים סמוכות ומשפחות המקורבות לחסידות.

התלמוד תורה נוסד בשנת תשנ"ט עם כיתה אחת, כיתה א', ובכל שנה נפתחה כיתה חדשה. את המוסד יזם ר' ישראל ליפסקר לעילוי נשמת אמו מרת מלכה ליפסקר, ומנוהל על ידי חתנו, ר' בנימין נחום זילברשטרום.

בשנת הלימודים ה'תשע"ה עבר ביה"ס לפעול תחת משרד החינוך במסלול 'ממלכתי חרדי'.

היסטוריה

לפני פתיחת המוסד, היו קיימים בעיר מוסדות חינוך חב"ד רק לגיל גן וכיתת מכינה. ילדי הקהילה בגיל בית הספר היו לומדים ברחובות ובכפר חב"ד.

עם התפתחות הקהילה והביקוש מצד תושבי העיר נולד הצורך לפתיחת תלמוד תורה חב"ד בעיר, ור' ישראל ליפסקר החליט על פתיחת התלמוד תורה. ר' ישראל תרם את הסכום הנדרש לפתיחת בית הספר, וחתנו, ר' בנימין זילברשטרום הופקד על הניהול.

בית הספר נפתח עם כיתה א', ושוכן במבנה ישן ברחוב יואל סגל, בצפון העיר. מחנך הכיתה היה ר' יצחק ליפש מכפר חב"ד. הלימודים נגמרו באחת בצהריים.

בכיתה הראשונה היו קרוב ל-20 תלמידים, שהתקבצו מקהילות חב"ד השונות בסביבות העיר ראשון לציון. חלק גדול מהילדים היו ממשפחות המקורבות לחסידות חב"ד.

בשנה השניה נפתחה כיתה ב', והמחנך היה ר' יעקב קטן, כיום מנהל רוחני בישיבת חב"ד באלעד. שעות הלימודים נגמרו בשעה 4 אחר הצהריים, עם אפשרות לצהרון לתלמידי כיתה א'.

במהלך השנים נפתחו שאר הכיתות, כשהכיתה הראשונה פותחת כל שנה את הכיתה החדשה.

בשנת תשע"ב הוכנס ספר תורה לתלמוד תורה, תרומת משפחת ליפסקר לעילוי נשמת אב המשפחה, ר' ישראל מייסד התלמוד תורה במלאות שנה לפטירתו.

מבנה התלמוד תורה

בפתיחת המוסד שכן בית הספר בצפון העיר, במבנה ישן וקטן. במבנה היו 5 כיתות לימוד קטנות, ובשנת הלימודים תשס"ה היה המבנה צר מהכיל את כל כיתות הלימוד, ובאמצע שנת הלימודים עבר בית הספר למזרח העיר, למבנה גדול ששימש בעבר בית ספר של תנועת ש"ס. להשגת המבנה לבית הספר חב"ד עזר רבות הרב אריה כהן, סגן ראש העיר (מטעם ש"ס) ומקורב לחב"ד (מיועד להיות רב העיר ראשון לציון). בשנת תשע"ד נחנך בניין נוסף לתלמוד תורה שמשמש את ילדי הגנים.

קישורים חיצוניים