הרב יואל כהן נולד בשנת תר"צ ברוסיה, לאביו הרב רפאל נחמן כהן. בשנת תרצ"ו עלה ארצה עם משפחתו ארצה והתגורר ברמת גן. בשנות צעירותו חי בקהילות החסידיות שהתפתחו בארץ הקודש בתל אביב ורמת גן, קהילות בהן חיו רבים מחשובי החסידים בדור ההוא.

ר' יואל כהן
שער ספר הערכים - חב"ד

במשך השנים למד בישיבת אחי תמימים תל אביב אצל המשפיע ר' חיים שאול ברוק ששימש כמשפיע גם בישיבה בלוד בעת ששכנה בפרדס והיה אחד המשפיעים הגדולים של חב"ד בארץ הקודש בשנים האחרונות, וכשהגיע לגיל 18, בשנת תש"י, נסע ללמוד ב-770 ליד אדמו"ר הריי"צ נ"ע. בבואו לארה"ב נודע לו מהסתלקותו, אך החליט בכל אופן - בעקבות הוראה שקיבל מכ"ק אדמו"ר מה"מ - להישאר, והתקשר בכל עוזו ונפשו לכ"ק אדמו"ר שליט"א.

ימים ספורים לאחר אמירת מאמר קבלת הנשיאות באתי לגני פנה אליו הרבי וביקשו להכין "הנחה" מהמאמר. וכך הוא החל לחזור את התוועדויותיו של כ"ק אדמו"ר שליט"א.

התחתן בשנת תשי"ד עם זוגתו מרת לובא לאה, בת ר' שניאור זלמן בוטמן.

נודע בין החסידים בשילוב המיוחד בין זיכרון מדהים, יכולת העמקה ותפיסה בלתי רגילה וחוש הסברה מפותח. בשל כך ראה בו הרבי את האדם הראוי לכתיבת ספר הערכים - חב"ד, אותו כתב יחד עם הרב חיים שלום דובער ליפסקר. כיום הוא עובד על עריכת הסדרה יחד עם הרב שלום חריטונוב, גם הוא מה'חוזרים' של הרבי מלך המשיח. כמו-כן מונה ר' יואל למשפיע ראשי בישיבת תומכי תמימים 770,

בין השאר, זכורה במיוחד האפיזודה מחג השבועות תשי"ב לפנות בוקר, כשר' יואל היה באותו זמן במקווה, וכ"ק אדמו"ר שליט"א לא התחיל באמירת המאמר עד שהגיע.

במשך השנים באחת ההזדמנויות כ"ק אדמו"ר התבטא עליו באמצא התוועדות שהוא "דולה ומשקה מתורת רבו" (והוא היחידי שזכה לכינוי זה)

הרב כהן מוסר שיעורי חסידות לקהלים של חסידי פולין, שאליהם באים מאות אברכים. מדי פעם הוא יוצא למסעות להפצת החסידות בארה"ב, אירופה וארץ הקודש. אלפים נוהרים לשמוע את דבריו, שבהם הוא מביא בבהירות את עומק תורתו של הרבי.

בשנת תשנ"ג שימש כחבר המטה העולמי להבאת המשיח.

זר כי יפגוש את הזקן העולה במעלות קינגסטון, עם החליפה הקצרה, זקן הצמר והאף, הוי האף, יחשוב אותו לגבאי ביכנ"ס או משהוא בכיוון.

הרבה אמרו וכתבו עליו על הענווה של, הגאונות שלו, ההתקשרות שלו לרבי ועל הפצת המעיינות שלו.

בשביל רבים מחוץ לחב"ד הוא נחשב לאיש מספר אחד בחב"ד.

הוא האיש ששמו ממלא את בניני האומה ומשנה מידי שנה לעשרות בחורים את התפיסה מהו רבי, מהי נצחיותו וכיצד מתקשרים אליו, מהו משיח ומהי הפצת המעינות.

לא פלא שמידי שנה חוזרים לארץ עשרות בחורים שמשוגעים עליו חוזרים על הבטויים שלו מחקים אותו ואף נהנים לראות תמונה שלו - הוא שינה אותם את כל התפיסה שלהם, בממשך השיעורים שלו כמידי ערב בזאל הקטן (ומשתתפים שם בעיקר בוגרי מדל-העמק, כפ"ח וקריית-גת).

ספריו

קישורים חיצוניים

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.