קיצור דיני טהרה

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־19:01, 11 במרץ 2024 מאת זלמנובקראון (שיחה | תרומות) (←‏הוצאה לאור)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הקובץ קיצור דיני טהרה הוא ליקוט ההלכות העיקריות של טהרת המשפחה על פי פסקי רבותינו נשיאינו, שיצא לאור לראשונה בשנת תשמ"ג בהוראת הרבי על ידי חברי הכולל אברכים שעל יד מזכירות הרבי.

הוצאה לאור

כבר בשנת תש"י עלתה הבקשה לסדר קיצור דינים הקשורים לטהרת המשפחה על פי פסקי רבותינו נשיאינו, ואדמו"ר הריי"צ הורה להעביר את הבקשה אל הרבי[1].

הקובץ יצא לאור על פי הוראת הרבי בעריכת חברי הכולל אברכים שעל יד מזכירות הרבי בפיקוחו והדרכתו של ראש הכולל ומרבני שכונת קראון הייטס הרב יוסף אברהם הלר.

חברי המערכת של המהדורה הראשונה היו הרב הלר, הרב מנחם מענדל קמינצקי, הרב מנחם נחום גרליצקי, הרב ניסן דוד דובוב, והרב לוי יצחק גרליק[2].

הקובץ יצא לאור לראשונה בשנת תשמ"ג, כשהוא כולל י"ד סימנים, ומלבד הערות והגהות שונות של הרבי, הוא עבר את הגהתם של הרב זלמן שמעון דבורקין, הרב יצחק הנדל, והרב אברהם צבי כהן.

התרגום לאנגלית נעשה על ידי הרב יוסף לאבנשטיין והוגה על ידי הרב יוסף יצחק גוראריה.

לאחר מספר שנים עברה החוברת עריכה מחודשת, ובראש חודש כסלו תשמ"ז יצאה לאור המהדורה הרביעית עם הוספות שונות, בהם ליקוט מכתבי הרבי אודות לימוד ושמירת דיני טהרת המשפחה, תיקונים והערות על פי הגהותיו של הרב יקותיאל פרקש, ועוד. הוצאה זו נערכה על ידי הרב ניסן דוד דובוב והרב לוי יצחק גרליק, ובשנת תשמ"ח יצאה לאור המהדורה החמישית שנערכה על ידי הרב גרליק, והיא תורגמה מחדש לאנגלית על ידי הרב שלום דובער ויינברג והרב דובער בעל.

ההוצאה השמינית של הקובץ יצאה לאור בשנת תשס"ה, ונוספו בה מספר תיקונים והוספות על פי הערותיו של המדריך חתנים הרב פסח צבי שמרלינג.

על יסוד קובץ זה יצאו לאור מספר קובצי הלכה בדיני טהרת המשפחה, בהם הספר טהרה כהלכה של הרב יקותיאל פרקש, מדריך לטהרת המשפחה של הרב ישראל יוסף הנדל, והדינים שנלקטו בהוספות לסידור קרבן מנחה בהוצאת שי למורא.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ חלק י' אגרת ג'תרז.
  2. לצידם הודפסה רשימת 'המשתתפים בספר': אברהם פרנקלין, אליעזן ליפמן דוברבסקי, בן ציון חאנאוויטש, גרשון צירקינד, דובער בעל, דוד האלער, דוד ווילנסקי, דוד יצחק חסדן, הרצל אלוליאן, יהודה לייב רסקין, יוסף יצחק גוראריה, יוסף שילדקרויט, ישראל ענגל, מנחם מענדל גורדון, מנחם מענדל זלמנוב, מנחם מענדל רוזנפלד, משה גוטניק, נחום שפירא ושמחה פרנקל.
  3. סריקת הקובץ היא מהצד האנגלי לצד העברי (משמאל לימין), ולכן העמודים של המהדורה בלשון הקודש מסודרים מהסוף להתחלה.