בית חב"ד בהילולות הצדיקים

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בית חב"ד הילולות הצדיקים פועל מידי הילולת צדיק, מרכזה של הפעילות מתבטאת בעיקר בהקמת דוכני 'אגרות קודש' ופירסום זהותו של הגואל - הרבי מלך המשיח שליט"א.

היסטוריה

בשנת תש"ס החליט התמים (אז) אלעד קנטור יחד עם כמה תמימים להקים דוכני אגרות קודש לכתיבה להרבי בקברי צדיקים ביום ההילולא שלהם ולדאוג לחלוקת כרטיסי משיח ועיתוני שיחת הגאולה. בהילולת הצדיק רבי שמעון בר יוחאי נמצא גם דוכן "קבלת המלכות" ותמקיים מידי שעה עגולה הרצאה באוהלים שנמצאים במקום.

סקירה כללית

הילולת רבי שמעון בר יוחאי

בעיר צפת - כל שנה בי"ח אייר הנקרא ל"ג בעומר מתקיימת הילולת ענק לכל אלפי המשתתפים המגיעים לעלות לציון הקדוש, הדוכנים עומדים יציב בהר מירון, בדרך לציון הקדוש אשר במירון גופא.

כמו־שכתוב לעיל עושים התמימים את הפעילות כרגיל.

יוצא־דופן ודבר מיוחד מצוי דווקא בהילולא זו - בנוסף לכתיבה לרבי ישנם שיעורים בכל שעה עגולה על־ידי טובי המרצים החב"דיים. ובכלל בכל אזור המאהל והציון מופץ בכמות מרובה על־דבר הגאולה והגואל.

התמימים האחראים המנהלים את ההפצה והפעילות בהילולא זו - התמימים דישיבת חח"ל צפת.

לתמונות מהפעילות הקליקו בקישור הבא{{הערה|

הילולת רבינו חיים חורי

בעיר באר־שבע - בכל שנה בכ"ד אייר מתקיימת
שגיאות פרמטריות בתבנית:מונחון

לא נמצא templatedata תקין
בבית החיים הילולא גדולה עם כ־3.500 משתתפים לערך.

בהילולא זו מקימים התמימים שלושה מאהלים, הראשון בכניסה לבית החיים מהציר המרכזי והשני בכניסה האחורית, השלישי לעומת זאת מוקם בתוך ההילולא עצמה כאחד מן הדוכנים (המציעים מוצרים, דברי מאכל וכיוצא בזה למכירה) בהילולא.

המיוחד בהילולא זו - בה מקפידים התמימים לתלות ולפרסם בכל דבר אפשרית את דבר זהות על דבר הגאולה והגואל, במיוחד כשהתמימים מחלקים פלייארים לכל־אחד־ואחד.

התמימים האחראים והמנהלים את ההפצה והפעילות בהילולא זו - התמימים מישיבת תומכי תמימים באר שבע.

הילולת הבבא סאלי

בעיר נתיבות - בכל שנה בד' שבט מתקיימת הילולת ענק רבת משתתפים, העולים לציונו הקדוש לעתיר בקשה ותפילה לפני הצדיק.

דוכני ההפצה והפעילות עומדים איתנים למרגלות השביל המוביל לציון הקדוש, גם שם, כבכל הילולא התמימים יוצאים ומתפרסים לכל כיוון רוח - ומחלקים ומפיצים ללא הגבלה עד לשעות המאוחרות של הלילה.

ניתן לציין שבהילולא זו המתקיימת פעמיים, פעם־אחת בלילה ובפעם־השנייה בבוקרו של יום ההילולא - אשר־על־כן, דואגים התמימים להיות שם גם ביום, ולזכות את כל יהודי בהנחת תפילין ולציידו ברכטיס משיח והעלון הנודע - שיחת הגאולה - הגיליון של ימות המשיח.

כמו־כן, בשנת תשע"ט הדפיסו התמימים מישיבת תומכי תמימים באר שבע עלון בפורמט קטן, המשקף את קשריו של הבבא סאלי עם הרבי בכמה־וכמה עמודים.

הילולת הרב מרדכי אליהו

בעיר ירושלים - בבית החיים אשר בהר המנוחות מתקיימת בכל שנה בכ"ה סיוון הילולת הרב מרדכי אליהו.

גם שם, כבכל הילולא מקימים התמימים דוכן מלא במיני מתיקה ושתיה, ומציעים לכלל המשתתפים לכתוב לרבי ולקבלת עצה, ברכה וישועה.

ראוי לציין, בשנת תשע"ט הדפיסו התמימים מישיבת תות"ל ראשון־לציון עלון בפורמט קטן על ביקוריו ומכתביהם של הרבי יחד עם הרב מרדכי אליהו - במיוחד על הגאולה האמיתית והשלימה.

בשנת תשפ"א הוציא־לאור הרב חיים ששון חוברת מיוחדת ומלאת תוכן לכבוד ההילולא בשם ראשון לציון הנה הנם ולירושלים מבשר אתן[1], שם מובא באריכות על כל פגישותיו, שליחותיו, מכתביו ואמרותיו של הרב מרדכי אליהו על הגאולה האמיתית והשלימה, ובמיוחד דבריו ושיחותיו עם הרבי.

כמו־כן, ישנה רשימה מלאה שמות של צדיקים, אליהם נוסעים התמימים מכלל ישיבות חב"ד בארץ הקודש, ומעט מהם לפנינו:

והרשימה ארוכה, וקצרה היריעה מלהכיל.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. החוברת להורדה באתר חב"ד אינפו להורדה ולהפצה.