נאור כרמי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – " " ב־" ")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מ (החלפת טקסט – "קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א" ב־"קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א")
שורה 45: שורה 45:


{{מיון רגיל:כרמי נאור}}
{{מיון רגיל:כרמי נאור}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:מוזיקאים]]
[[קטגוריה:מוזיקאים]]
[[קטגוריה:בעלי תשובה]]
[[קטגוריה:בעלי תשובה]]

גרסה מ־19:16, 1 באוקטובר 2020

נאור כרמי על הבמה. צילום: סיון אופיר

ר' נאור כרמי, מוזיקאי חסיד חב"ד מייסד "התזמורת העממית", "הלב והמעיין" ו"פרויקט צמאה". מתגורר בנחלת הר חב"ד, בעבר התגורר ברחובות.

תולדות חיים

נאור נולד וגדל בעכו, וכבר בילדותו נמשך למוזיקה והחל ללמוד בקונסרבטיום בעכו. בגיל 12 כבר ניגן על כלי נשיפה שונים והחל לנגד על הקונטרבס, מכלי הקשת הקשים ביותר.

כשבגר והתגייס לצבא התנדב בלהקה הצבאית ובסיום השירות התגורר בתל אביב והחל להשתתף בהרכבים מוזיקליים, כשתוך זמן קצר נהפך למוזיקאי מבוקש במקהלות נחשבות.

חזרתו בתשובה

אחד ההרכבים בהם השתתף היה של המוזיקאי מאיר אריאל, יהודי שכלפי חוץ לא שמר על קיום תורה ומצוות אך היה מאמין גדול שדיבר המון על תורה ואמונה עם חברי הלהקה. בעקבות השהות הצמודה והעבודה המשותפת איתו חזרו כל חברי ההרכב בתשובה, בהם נאור. מאיר אריאל היה מהאישים שהשפיעו רבות על הקריירה המוזיקלית שלו[1].

בעקבות ההתוודעות לחיים היהודיים אחרי שיחות רבות עם מאיר אריאל עזב נאור את תל אביב ועבר ליישוב טירת שלום ליד נס ציונה. בתחילה החל לשמור שבת, ומידי פעם היה הולך לבית כנסת.

כעבור זמן עבר ללמוד בישיבה לבעלי תשובה, "מכון מאיר" בירושלים, התחתן וחזר להתגורר בטירת שלום.

לאחר החתונה החל אביו להתקרב ליהדות אצל הרב שלמה יצחק פראנק, רב קהילת חב"ד בעכו, ונאור החל ללמוד אצלו מתורת חסידות חב"ד. כעבור תקופה עבר להתגורר בירושלים שם הכיר את ר' דניאל זמיר, מוזיקאי חב"די, שהשפיע רבות על התקרובות לחסידות חב"ד.

הקריירה המוזיקלית

נאור בוגר האקדמיה למוזיקה בירושלים. התחיל את דרכו במקהלה הצבאית, לאחר מכן עם "התזמורת הפילהרמונית הצעירה", וניגן בין היתר בהרכבים "בוסתן אברהם", ו"הברירה הטבעית".

באחד הימים השתתף בהתוועדות חסידית שנערכה ל-50 מוזיקאים חב"דים, שם נפגש לראשונה מקרוב עם עולם ניגוני חב"ד, והתלהב. בהמשך להתוועדות ניגש לבית אבי-חי, מרכז תרבות בירושלים, והציע מופע של ניגונים חסידיים. בעקבות ההיענות הרבה הקים את מקהלת "הלב והמעיין", יחד עם חיליק פרנק, אורן צור ואריאל אלאייב.

אחרי המופע בבית אבי-חי הגיעו הזמנות למופעים רבים, עד שהוזמן לתחרות בפסטיבל המוזיקה היהודית באמסטרדם שם זכה במקום הראשון.

כיום, הנו המפיק של התזמורת העממית ושל להקת "הלב והמעין".

בשנת תש"ע נבחר כאיש השנה של המוזיקה היהודית באתר "כיפה"[2].

אלבומים

קישורים חיצוניים

הערות שוליים