שרון הרשקו: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(ניסוח, עריכה)
שורה 1: שורה 1:
{{שכתוב|}}
[[קובץ:ש הרשקו.jpg|ממוזער|ר' שרון הרשקו רוכב על סוס (תש"פ)]]
ר' '''שרון הרשקו''' הוא חסיד חב"ד, רוכב סוסים מקצועי שהקים את שיטת [[סוס ורוכבו]], העצמה ברכיבה על פי תורת החסידות.
ר' '''שרון הרשקו''' (יליד [[תש"מ]]), הוא חסיד חב"ד, רוכב סוסים מקצועי. הקים את שיטת [[סוס ורוכבו]] - העצמה ברכיבה על פי תורת החסידות.


==תולדות חייו והתקרבותו לחב"ד==
==תולדות חיים==
נולד בשנת תש"מ בראשון לציון, בבית רחוק מהדת. היהדות אצלם לא עברה את מפתן הבית. גם יום כיפור היה יום ככל הימים.
נולד בשנת [[תש"מ]] ב[[ראשון לציון]], בבית רחוק מ[[יהדות]].


סבו, אב אמו, אומנם היה אדם מסורתי, אבל השיח בבית בנושאי דת ומדינה תמיד היה מועט.
ב[[שבת]] [[בר המצווה]] שלו, הוחלט ש[[עלייה לתורה|יעלה לתורה]] כיוון שלהוריו לא היה נעים מסבו המסורתי, ניצול ה[[שואה]]. זה נועד מלכתחילה להיות טקס חברתי, אבל שרון החליט כי לא מתאים שיסע ל[[בית הכנסת]] עם [[רכב]].  


בשבת בר המצווה שלו, הוחלט שיעלה לתורה כיוון שלהוריו לא היה נעים מסבו המסורתי, ניצול השואה. זה נועד מלכתחילה להיות טקס חברתי, אבל שרון החליט כי לא מתאים שיסע לבית הכנסת עם רכב.  
באותם ימים התחבבה עליו אומנות גלישת–ים, היה זה תחביב של דוד שלו שהיה גולש ים מוכר. יום אחד, בעת גלישתו בים החלה לנשב רוח חזקה, עד מהרה מצא שרון את עצמו נסחף יותר ויותר עמוק אל תוך הים. הוא הגיע למרחק של כעשרה קילומטרים מהחוף וחש במצוקה אדירה. אז, בפעם הראשונה בחייו מצא את עצמו זועק ל[[קב"ה]]. באופן מפתיע, כמה דקות אחר כך, מצא את עצמו נסחף עם זרם נגדי לעבר החוף.


באותם ימים גילה את הקסם בגלישת–ים. היה זה תחביב של דוד שלו שהיה גולש ים מוכר בחופי ראשון לציון.
לאחר האירוע העוצמתי שחווה, כשהיה בשערי מוות וניצל בזכות אותה קריאה מקרב לב, שרון החליט להתחיל לשמור [[תורה]] ו[[מצוות]].


יום שגרתי אחד, החלה לנשב בים פתאום רוח חזקה מאוד. מדריך הגלישה המליץ לו לחזור לחוף כדי שלא יסחף ללב ים, אך עד מהרה מצא שרון את עצמו נסחף יותר ויותר עמוק. הוא הגיע למרחק של כעשרה קילומטרים, וחש כיצד שעון החול של חייו הולך ואוזל. ואז בפעם הראשונה בחיו מצאתי את עצמו זועק לקב"ה, צעקה פנימית. לאחר הצעקה הזאת, היה ברור לו שהקב"ה איתו ויעזור לו.
בתחילת התקרבותו ליהדות החל ללמוד [[תורה]] ו[[חסידות]] עם הרב פנחס שוורץ.
באופן מפתיע, כמה דקות אחר כך, מצא את עצמו נסחף עם זרם נגדי לעבר החוף.


לאחר האירוע העוצמתי שחווה, כשהיה בשערי מוות וניצל בזכות אותה קריאה מקרב לב, שרון כבר לא הסכים להתכחש עוד לאמונה הפועמת בלבו. הוא החליט להפוך ליהודי שומר תורה ומצוות.
בין השנים [[תשנ"ח]] - [[תש"ס]] למד ב[[ישיבת הבוכרים]] ב[[כפר חב"ד]], כשבמקביל הוא לומד את מלאכת ה[[סת"ם]].


אחרי כמה חודשים פגש אותו הרב פנחס שוורץ, חסיד חב"ד שגר באיזור. כששמע ששרון רוצה לשמוע על יהדות, קבע איתו לימוד בחברותא בספר תניא, והתחיל לקיים כמה מצוות, וכמובן התחיל לחבוש כיפה. אביו התנגד מאוד לתהליך, אבל לא הייתה לו ברירה.
בשנת [[תשס"א]] נסע ללמוד ב[[770]] במסגרת שנת ה[[קבוצה]].


במקביל ללימודי התניא ולשמירת המצוות האישית שלו, לקח שרון את זוג התפילין שלו לבית הספר ובכל הפסקה הניח אותן לחבר'ה הצעירים.
בשנת [[תשס"ג]] [[חתונה|הקים את ביתו]].


ההתקדמות של שרון הייתה כמו קריעת ים סוף. על כל צעד ושעל היה עליו ללכת נגד הזרם: המשפחה הקרובה והרחוקה, החברים, הסביבה. כולם לעגו, כעסו או ריחמו. אך שרון נשאר דבק באמונתו. הוא ידע שזו האמת והחליט ללכת במסירות נפש אחרי האמונה שלו.
לאחר חתונתו יצא לשליחות באורשה שב[[בלרוס]] שם כיהן כשליח וכרב מקומי. עקב בעיות שונות בשליחות, עבר מאוחר יותר להתגורר ב[[לוד]].


כעת הגיע לשלב של החלטה מכריעה בחייו: האם ללכת ללמוד בישיבה, או להתגייס לצבא כמו כל חבריו בני גילו. מצד אחד רצה להמשיך להתקדם ביהדות; הוא הרגיש שהוא ממש בתחילת דרכו, וכי אם ילך לצבא, יפסיק את ההליך החדש בו החל. מצד שני – המעבר לישיבה חרדית על כל הקונוטציות השליליות שיש לזה במשפחתו, היה בלתי אפשרי מבחינתו.
מספר שנים לאחר חתונתו למד רכיבה טיפולית מקצועית ונהיה לרוכב סוסים מהמקצועיים בארץ.


האֵם התייעצה עם הרב משה גרוזמן, מהשלוחים בראשון לציון, והוא המליץ לה לשלוח את שרון לישיבת הבוכרים בכפר חב"ד.
שרון פיתח שיטה יחודית לרכיבה על סוסים ע"פ [[ספר התניא]] ו[[תורת החסידות]], במסגרת זו הוא עובד עם נוער בסיכון ומעצים אותם מבחינה רגשית.
שרון למד בישיבה שלש שנים מלאות, נגלה וחסידות, כשבמקביל הוא לומד את מלאכת הסת"ם, ובתום שלש שנים גדושות, המשיך לשנת ה'קבוצה'.


אחרי שנת ה'קבוצה', התבקש שרון על ידי הנהלת ישיבת הבוכרים להיות שליח בישיבה עם תלמידי שיעור ג', במטרה להכינם לשנת ה'קבוצה'. במהלך אותה שנה מוצלחת, עם הקסם האישי שלו ועם ההנהגות החסידיות שהראו דוגמה חיה כיצד נראה 'תמים' חסידי, הצליח להעלות תלמידים רבים על המסלול. עד היום ישנם תמימים רבים שחבים לו את המשפחות החסידיות שהקימו, כמו גם את המידות החסידיות שנטע בהם.
==לקריאה נוספת==
*{{בית|מנחם מענדל דיקשטיין|השם תציל אותי|1253|23|תשפ"א}}


==קישורים חיצוניים==
*[https://chabad.info/magazine/657576/ עשרה ק"מ מהחוף, צעקתי: "ה', תציל אותי" • סיפור אישי] {{אינפו}}
*[https://col.org.il/news/127875 בתחרות סוסים הנחשבת בארץ: חב"דניק מלוד במקום השני] {{COL}}


אחרי אותה שנה התחתן שרון עם רעייתו מהיישוב מנחמיה שבצפון. לאחר חתונתם, יצאו לשליחות בעיר אורשה שבבלרוס, שם כיהן שרון כשליח וכרב המקומי. דא עקא לאחר שראש הקהילה המקומי סירב לשתף עמם פעולה בהקמת מעון וגן ילדים, מחשש שתקציבים שקיבל מגופים פילנטרופיים בינלאומיים יחמקו מידיו, בלית ברירה, לאחר התייעצות עם השליח והרב הראשי לרוסיה הרב בערל לאזאר, נאלצו לעזוב את בלרוס ולשוב לארץ ישראל.
לאחר ארבע שנים, כשילדיהם גדלו, עברו בני הזוג להתגורר בלוד.
==רכיבה על סוסים==
תחושת השליחות שפיעמה בשרון, לא הרפתה. הוא החליט לתעל אותה לטובת טיפול רגשי בילדים ובני נוער. שמע על למידת רכיבה בחווה של 'רטורנו' למדריכים חרדים, רכיבה שנועדה להקנות להם ידע ברכיבה טיפולית מקצועית, והוא הגיע כדי להתרשם. כאוהב חיות משכבר הימים, הציץ ונפגע, בהבינו את המשמעות והחשיבות של בעלי החיים שיכולים להשפיע על בני אדם, ועל נערים בגיל ההתבגרות בפרט.
נושא הרכיבה הטיפולית היה אז בחיתוליו, ובו–במקום החליט שרון לנצל את הפוטנציאל חדש והלא–ממומש שיכול לעזור לרבים בציבור החב"די והחרדי. כך הפך לחסיד חב"ד הראשון שהרים את הכפפה.
שנה לאחר שסיים את לימודיו, היה למדריך בחווה בה למד, והצליח להחזיר למסלול כמה וכמה "נערי שוליים". הדוגמא האישית שנתן כחסיד המקפיד על קלה כבחמורה וביחד עם זה מסור לעבודה ולנערים שאיתו, גרמו להם להתקשר אליו ולהשתקם דרכו. כך הפך שרון למדריך הרכיבה המקצועי הראשי של חוות 'רגש' בצפריה מבית 'יד לילד המיוחד'.
אחרי ניסיון טיפולי שנמשך חמש שנים, יצא לדרך חדשה, לאחר שפיתח שיטה מיוחדת. שיטה זו נועדה להקנות באמצעות הרכיבה העצמה אישית לצד כלים ויכולת לכל אדם לעשות סדר בחייו האישיים, לאפס ולאלף את עצמו, כל זאת על פי יסודות ספר התניא ותורת חסידות חב"ד.
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"מ]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"מ]]
[[קטגוריה:אישים בלוד]]
[[קטגוריה:אישים בלוד]]
[[קטגוריה:חוזרים בתשובה]]
[[קטגוריה:אישים בבלארוס]]

גרסה מ־01:42, 15 במרץ 2024

ר' שרון הרשקו רוכב על סוס (תש"פ)

ר' שרון הרשקו (יליד תש"מ), הוא חסיד חב"ד, רוכב סוסים מקצועי. הקים את שיטת סוס ורוכבו - העצמה ברכיבה על פי תורת החסידות.

תולדות חיים

נולד בשנת תש"מ בראשון לציון, בבית רחוק מיהדות.

בשבת בר המצווה שלו, הוחלט שיעלה לתורה כיוון שלהוריו לא היה נעים מסבו המסורתי, ניצול השואה. זה נועד מלכתחילה להיות טקס חברתי, אבל שרון החליט כי לא מתאים שיסע לבית הכנסת עם רכב.

באותם ימים התחבבה עליו אומנות גלישת–ים, היה זה תחביב של דוד שלו שהיה גולש ים מוכר. יום אחד, בעת גלישתו בים החלה לנשב רוח חזקה, עד מהרה מצא שרון את עצמו נסחף יותר ויותר עמוק אל תוך הים. הוא הגיע למרחק של כעשרה קילומטרים מהחוף וחש במצוקה אדירה. אז, בפעם הראשונה בחייו מצא את עצמו זועק לקב"ה. באופן מפתיע, כמה דקות אחר כך, מצא את עצמו נסחף עם זרם נגדי לעבר החוף.

לאחר האירוע העוצמתי שחווה, כשהיה בשערי מוות וניצל בזכות אותה קריאה מקרב לב, שרון החליט להתחיל לשמור תורה ומצוות.

בתחילת התקרבותו ליהדות החל ללמוד תורה וחסידות עם הרב פנחס שוורץ.

בין השנים תשנ"ח - תש"ס למד בישיבת הבוכרים בכפר חב"ד, כשבמקביל הוא לומד את מלאכת הסת"ם.

בשנת תשס"א נסע ללמוד ב770 במסגרת שנת הקבוצה.

בשנת תשס"ג הקים את ביתו.

לאחר חתונתו יצא לשליחות באורשה שבבלרוס שם כיהן כשליח וכרב מקומי. עקב בעיות שונות בשליחות, עבר מאוחר יותר להתגורר בלוד.

מספר שנים לאחר חתונתו למד רכיבה טיפולית מקצועית ונהיה לרוכב סוסים מהמקצועיים בארץ.

שרון פיתח שיטה יחודית לרכיבה על סוסים ע"פ ספר התניא ותורת החסידות, במסגרת זו הוא עובד עם נוער בסיכון ומעצים אותם מבחינה רגשית.

לקריאה נוספת

  • מנחם מענדל דיקשטיין, ‏השם תציל אותי, שבועון בית משיח, גיליון 1253 עמוד 23 (תשפ"א) קישור לשבועון בית משיח

קישורים חיצוניים