נפתלי צבי ברג: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(הגהה)
שורה 16: שורה 16:
היה בקשרי ידידות טובים עם הפרופסור [[ירמיהו ברנובר]].
היה בקשרי ידידות טובים עם הפרופסור [[ירמיהו ברנובר]].


בתו סיפרה שאת אחת ההמצאות הטובות שלו הוא המציא בזכות [[מאמר]] מ[[ליקוטי תורה]] של [[אדמו"ר הזקן]].בשנת תשנ"א חלה במחלה הידועה והבריא בברכת הרבי {{הערה|ע"פ כתבה באתר col אור לכ"ח אייר תשפ"ג}}
בתו סיפרה שאת אחת ההמצאות הטובות שלו הוא המציא בזכות [[מאמר]] מ[[ליקוטי תורה]] של [[אדמו"ר הזקן]]. בשנת תשנ"א חלה במחלה הידועה והבריא בברכת הרבי {{הערה|ע"פ כתבה באתר col אור לכ"ח אייר תשפ"ג}}


בחודש [[סיוון]] [[תשנ"ד]] תקפה אותו שנית המחלה הידועה, וב[[כ"ז תמוז]] [[תשנ"ד]] נפטר.
בחודש [[סיוון]] [[תשנ"ד]] תקפה אותו שנית המחלה הידועה, וב[[כ"ז תמוז]] [[תשנ"ד]] נפטר.

גרסה מ־13:05, 11 ביוני 2023

הרב דוקטור נפתלי צבי יהודה ברג (כ"ב אב ת"שכ"ז תמוז תשנ"ד) היה חסיד חב"ד ומדען שעבד במחלקת ההגנה של ארצות הברית ("הפנטגון").

תולדות חיים

נולד בכ"ב אב בשנת ת"ש להורים שאינם שומרי תורה ומצוות בשיקגו, בהשפעת סבו התפלל בילדותו בבית כנסת חב"ד "בית הכנסת בני ראובן שיקגו"[1], כשהגיע לבית הכנסת הוא הכיר את הרב דוד משה ליברמן שקירב אותו לחב"ד וליהדות בכלל, כעבור זמן החל להתכתב עם הרבי ולשאול אותו שאלות בעניינים מסוימים.

בגיל עשר הוא הודיע לאימו שהוא רוצה לעבור לבית ספר דתי. בתחילה התנגדה לרצונו, אולם כעבור זמן סולק מבית ספרו, לפיכך לא היה לאמו ברירה והיא העבירה אותו לבית ספר דתי.

בשנת תשי"ד עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים 770, באותה עת נפגש לראשונה עם הרבי. בגיל עשרים הוא נשלח ללמד נערים צעירים במונטריאול, שם קיבל סמיכה לרבנות וערך את שיחותיו של הרבי[דרוש מקור].

בעקבות רצונה החזק של אמו שילך לאוניברסיטה שאל על כך את הרבי ונענה בתשובה שלילית. לאחר זמן הסכים הרבי לכך שילמד באוניברסיטה אולם בתנאי שיקפיד על לימוד חת"ת[2].

לאחר שסיים את לימודיו חיפש מקום עבודה, אך בשום מקום לא הסכימו לתנאי שהציב שלא יעבוד בשבת, בסופו של דבר הוא התקבל לפנטגון (משרד הביטחון האמריקאי) שהסכימו לתנאי זה.

בתקופה זו זכה במספר פרסים ותארים: בשנת תשל"ח קיבל את הפרס המאמר הטוב ביותר, בתשל"ט קיבל את התואר איש השנה בתחום ההמצאות, ובשנת תשמ"ב קיבל מטעם ארצות הברית את התואר מהנדס השנה.

היה בקשרי ידידות טובים עם הפרופסור ירמיהו ברנובר.

בתו סיפרה שאת אחת ההמצאות הטובות שלו הוא המציא בזכות מאמר מליקוטי תורה של אדמו"ר הזקן. בשנת תשנ"א חלה במחלה הידועה והבריא בברכת הרבי [3]

בחודש סיוון תשנ"ד תקפה אותו שנית המחלה הידועה, ובכ"ז תמוז תשנ"ד נפטר.

בי' תשרי תשע"ג התקיימה הכנסת ספר תורה לעילוי נשמתו[4].

משפחתו

בנו:

  • ר' בן ציון ברג - קראון הייטס

חתניו:

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. למרות התנגדות הוריו
  2. לימים העיד שבזכות זה עד סוף ימיו היה מקפיד על חת"ת
  3. ע"פ כתבה באתר col אור לכ"ח אייר תשפ"ג
  4. דיווח באתר COL.