שרגא פייביש ווגל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 42: שורה 42:
[[קטגוריה:אישים שהרבי סידר עבורם קידושין]]
[[קטגוריה:אישים שהרבי סידר עבורם קידושין]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרצ"ו]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרצ"ו]]
[[קטגוריה:אישים בלונדון]]

גרסה מ־18:26, 17 במאי 2023

מקבל מהרבי לקח

הרב שרגא פייביש ווגל (וואגעל, יליד שנת תרצ"ו) הוא מראשוני שלוחי הרבי בקמפוסים, הפועל בשליחות הרבי באנגליה במשך למעלה מיובל שנים. בעת משפט הספרים נטל חלק פעיל בהשבת הספרים שהספיקו להימכר והתגלגלו בין סוחרי ואספני הספרים באירופה.

תולדות חיים

נולד במנצ'סטר שבאנגליה בשנת תרצ"ו לאביו ר' יעקב קאפיל וואגעל ולאמו מרת דאברא ביילא, במשפחה של יהודים יראי שמים, שלא נמנו על חסידי חב"ד.

כשהגיע לגיל ישיבה, הוא הלך ללמוד בישיבה בגייטסהד. הוא שמע על הרבי והחליט לכתוב לו מכתב המסביר כיצד הוא מרגיש שהוא לומד הרבה אך אינו פועל אצלו להיות יותר עדין. בתגובה הרבי יעץ לו ללמוד עם הרב דובער לוין [בן של ר' ישראל נעוולער] בסנדרלין (עיר לא רחוקה משם). לאחר שנה של למידה ובילוי איתו הוא קיבל השראה להיות לחסיד בעצמו. אחר כך שוכנעו הוא ואביו על ידי החסיד ר' בן ציון שם טוב שיגלה למקום תורה וייסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים בחצר הרבי, ואכן בעקבות כך התקרב הוא ואחריו רוב משפחתו והפכו לחסידי חב"ד, והוא למד בישיבה מחג הפורים תשי"ח ועד חודש תשרי תשכ"א.

בעודו בחור נהג למסור מידי ליל שישי שיעור תניא ב'ישיבה יוניברסיטי', ובאופן קבוע הכניס לרבי דו"ח מהשיעור עם שאלות שעלו למשתתפים, וזכה פעמים רבות למענה מפורט על שאלותיו.

קודם חתונתו עם רעייתו מרת דאברושא בת הרב מרדכי הערש חריטאנאוו, ביקש מהרבי שייעתר לסדר את הקידושין בחופתו, והרבי הסכים רק לאחר שוידא עם הרב חודוקוב שבני הזוג יצאו לשליחות בלונדון מייד לאחר החתונה, ואכן הרבי סידר את הקידושין בחתונה שנערכה בט"ז אלול תש"כ.

כשהגיע יחד עם זוגתו ללונדון, הצטרף לפעילותו של הרב נחמן סודק והיה מראשוני הפעילים עם הסטודנטים היהודים בקמפוסים, וזכה לקרב רבים ליהדות ולחסידות, כאשר אחד הנודעים שבהם הוא הסטודנט שהפך לימים לרבה הראשי של בריטניה, הרב הלורד ד"ר יעקב צבי המכונה יונתן זקס.

לצד פעילותו בשדה השליחות וסיועו להקמת וביסוס בית ליובאוויטש וכלל הפעילות החב"דית בלונדון, רתם בעלי ממון עבור מוסדות חב"ד בכל רחבי העולם, בדגש על ארץ הקודש.

כאשר עלתה הצעה שיהיה שותף עסקי בעסק מסויים מבלי שיצטרך לטרוח בכך כלל, השיב הרבי שמתפלא על עצם השאלה כיון שתפקידו להיות מסור לגמרי לחיזוק התורה באנגליה ולא במסחר באיזה אופן שרק יהיה[1].

בעת שהחלה להתגלגל פרשיית משפט הספרים בשנת תשמ"ה, היה איש הקשר שסייע לעלות על עקבותיהם של הספרים וכתבי היד שנמכרו והתגלגלו אצל סוחרי הספרים והאספנים באירופה, לפדותם אותם, ולהשיב אותם למקום בספריית ליובאוויטש, כשלאורך כל הדרך הוא מקבל הדרכה וליווי צמוד של הוראות הרבי דרך המזכירות.

נודע בשפתו הרהוטה, ומוזמן מעת לעת להתוועד בריכוזי אנ"ש ברחבי העולם.

משפחתו

  • אחיו, הרב אליהו ווגל.
  • אחיו, הרב נתן וואגעל (מוכר כלי כתיבה).
  • אחיו, הרב יחיאל וואגעל.
  • אחיו, הרב אברהם וואגעל.
  • אחותו, מרת גיטל אולזבערג.
  • בנו, ר' מרדכי צבי וואגעל.
  • בנו, ר' יוסף יצחק וואגעל.
  • בנו, ר' מנחם מענדל וואגעל.
  • בנו, ר' יעקב קאפל וואגעל.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים