שניאור זלמן כהן (צפת): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(←‏וידעת היום: זו כפילות, כבר כתבת ערך על הנושא, אפשר להביא כאן בקצרה)
שורה 29: שורה 29:


==[[וידעת היום]]==
==[[וידעת היום]]==
הרב שניאור כהן מנהל ארגון וידעת היום, אשר הוקם על ידי ששה מרבני [[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]], ומטרתו לתאם חברותות וירטואליות בגמרא מכל רחבי העולם. הרב שניאור זלמן כהן בראיון מיוחד לשבועון בית משיח הסביר כי הרעיון לבנות מיזם מותאם לאברכים של היום, הגיע מהתקופה בה עבד כמנהל המחלקה הרוחנית של ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש בצפת יחד עם ראש הישיבה הרב יוסף יצחק וילישאנסקי. הארגון הקים תשתית טכנולוגית ייחודית, בה לומדים החברותות וכולל ביאורים ועזרים ייחודים ללומדים, במקביל הוקם אתר מיוחד המכוון את הרישום ומתאם את החברותות.
{{ערך מורחב|וידעת היום}}


הכלים החדשניים שפותחו על ידי צוות וידעת היום בעזרת צוות מורחב של רבנים, מומחים, פסיכולוגים, ומפתחים מהשורה הראשונה מאפשרים לכל יהודי "לדבר תלמודית" בקלות: לקלוט את המבנה הייחודי לסוגיות גמרא, להבין את הלוגיקה ולהרגיש בנוח - כאילו קורא ספר שנכתב בתשפ"ג בעברית רגילה.
הרב שניאור זלמן כהן הינו מנהל ארגון וידעת היום שמנגיש את לימודי הגמרא לתלמידים.
חלק בלתי נפרד מהמערכת הוא לימוד בחברותא. במערכת כל אחד יכול לאתר בעצמו בכל עת חברותא פנוי ומתאים לסגנון הרצוי, חברותא קבועה או חד פעמית, מכל מקום בעולם ובכל שעה.
 
*ביאור לפי קטעים. המיזם כולל מערך של שיעור והסברה על דפי הגמרא ובו ביאור כל הש"ס בשפה פשוטה ומובנת לכל אחד. בתחילה מובא קטע גמרא ואחריו הסבר של אותו קטע בעברית צחה וברורה ומלאה, וכך מסבירים ענין שלם בעברית רגילה.
*ביוגרפיות אישי התלמוד. כל אישיות המוזכרת בגמרא, מוסבר מיד אם זה תנא או אמורא, ובלחיצה אחת ניתן לקבל תמצית ביוגרפית של האישיות.
 
*כללי התלמוד. הכללים הנהוגים בגמרא משולבים בתוך ההסברים השוטפים וכך עם הזמן הלומד מכיר את כללי התלמוד. במדור זה הושקעה עבודה רבה, לאור הוראות הרבי כי חשוב לדעת את כללי התלמוד.
 
*צוות כתיבה. עשרים תלמידי חכמים מופלגים, כותבי תוכן מקצועיים, שרובם סיימו את הש"ס מספר פעמים, חלקם כותבי תוכן מזה שנים רבות. בנוסף יש מגיהים מקצועיים ועורך ראשי.
 
*התאמת חברותא. נכון לקיץ [[תשפ"ג]], המתכנתים עובדים על פיתוחים חכמים, כדי שהמערכת תדע להתאים חברותא לפני נתוני גיל, קהילה, הבנה ועוד.
*מבחנים. ב'וידעת היום' יש מבחנים הכוללים פרסים ובהם השתתפות בכרטיסי טיסה לרבי.
 
בראיון ל[[שבועון בית משיח]] סיפר הרב שניאור זלמן כהן כי זמן קצר לאחר פתיחת המיזם ישנם כבר כאלף ומאתיים חברותות באתר. הרב [[יצחק אייזיק לנדא]] והרב [[עופר מיידובניק]] אשר לימדו נגלה וחסידות עשרות שנים ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]], ממליצים בחום להצטרף לפרוויקט{{הערה|[[שבועון בית משיח]] 1357}}. 
 
 
צוות וידעת היום:
*הרב שניאור זלמן כהן – לשעבר מנהל המחלקה הרוחנית ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]]
*הרב [[שלום דובער וולף (צפת)]] – משפיע ומגיד שיעור ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]], מחבר הספר [[ענינו של משיח]]
*הרב [[שלמה אזרף]] – מנהל ה[[מכון חסידי טכנולוגי]]
*הרב [[איסר שפרינגר]] - מגיד שיעור ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת]]
*הרב [[יעקב לנדא]]
*הרב [[אברהם קופצ'יק]]
*הרב [[שמריהו סגל]]
 
 
הקמת הארגון לוותה בפרסום בכל כלי התקשורת החב"דיים – [[בית משיח]], [[כפר חב"ד]], [[חב"ד אינפו]], [[חב"ד און ליין]] ועוד.


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==

גרסה מ־06:40, 12 במאי 2023

הרב שניאור זלמן כהן (יליד שנת תשמ"ח, 1988) הוא איש חינוך וותיק, וסופר חסידי.

תולדות חיים

נולד בד' אלול תשמ"ח בירושלים לאביו הרב אשר לעמיל כהן ולאמו מרת חנה יענטא, כבן זקונים במשפחה המונה 17 ילדים.

בגיל 3 התמנה אביו לשמש כרב קהילת חב"ד בביתר, ועבר להתגורר בעיר.

בבחרותו למד בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת, ולקראת שנת הלימודים תשס"ח נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה'.

לאחר סיום שנת ה'קבוצה', נשאר בבית חיינו ללימודי סמיכה לרבנות וקיבל סמיכה מאת הרב לבקובסקי, בשנה שלאחריה שימש כראש הישיבה במכון ללימודי סמיכה בפורט לודרדייל פלורידה שם לימד בחורים צעירים יותר שביקשו גם הם ללמוד סמיכה לרבנות והוציא לאור את הסיכומים המפורסמים על דיני הסמיכה, סיכומים אלה התפשטו בכל רחבי העולם ואומצו על ידי כל לומדי הסמיכה החבדיים.

בסיומה של שנה זו, התחתן עם רעייתו מרת מוסי לבית לבנוני, התיישב בכפר חב"ד, ונכנס ללמוד בכולל אברכים במשך קרוב לשבע שנים, שמהלכם קיבל 'סמיכה' לשמש כרב שכונה, ולאחריהם המשיך וקיבל הסמכה לרב עיר.

כבר כנער סייע בארגון סדרי פסח המוניים לישראלים בבוליביה, ביקר עשרות פעמים אצל אחיו המשמשים כשלוחי הרבי בקזחסטן וסייע להם לתקופות זמן קצובות, ארגן סדרי פסח וקייטנות, וכן התנדב לאורך שנים בשירות בתי הסוהר.

בשנת תשע"ה הוציא לאור בהוצאת 'כנרת זמורה ביתן' את ספרו 'המתנה', ששופך אור על כל הלכות צדקה בשפה ברורה ונגישה, שהפך במהירות לרב מכר פופולארי שהגיע לעשרות אלפי בתי אב.

בשנת תשע"ח הצטרף לצוות ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת כמנהל המחלקה הרוחנית, והיה יד ימינו של ראש הישיבה שיחי' ועבר להתגורר בעיר.

בתפקידו כמנהל המחלקה הרוחנית ייסד אסיפות קבועות בין כלל הרבנים בנגלה ובחסידות, פיתח מחדש את כל מערך התגבורים בישיבה והוסיף כעשרה אנשי צוות חדשים בכלל המחלקות, היה אחראי על הידוק ושיתוף פעולה בין כל האגפים השונים בישיבה, חיבר בין הפנימייה לזאל, סידר יחד עם הרבנים את הגדרות התפקיד, וייסד מערכה של אנשי צוות בראשות הרב נחמן לרנר והרב איסר שפרינגר שיוציאו לאור את שלחן ערוך המבואר ואת המאמרים המבוארים. יחד עם הרב יוסי דניאל ארגן מחדש את הכולל אברכים, נתן להם מקום בפני עצמם ודאג לתוכנית לימוד מסודרת ולהעמדת רב בעל יכולת לימודית מופלאה להפרות את הכולל.

לכל אורך התפקיד ייחס חשיבות רבה לשאלת שאלות עומק, להצבת חזון מרחיק לכת, לא להסכים למצב קיים, ולמחוק את המילה "אי אפשר" מתוך הלקסיקון, השקיע רבות רבות בלמידת המערכת לעומק תוך שיתוף פעולה מתמיד עם כלל הרבנים ככל האפשר, ונתן עדיפות עליונה לשיפור התנאים של הרבנים בישיבה הן בגשמיות בכל המצטרך והן ברוחניות בנתינת כלים הכשרה וסיעורי מוחות תמידיים בין הוותיקים לחדשים, היה בין המייסדים של תוכנית שכר חדשה לישיבה ומימש תוכנית להרחבת המקום הגשמי של הרבנים. יחד עם הרבנים דאג להביא שלוחים ומדריכים תוך הקפדה לאפשר ולתת להם את כל הכלים שצריך ובהרחבה גדולה.

החלום והחזון שהיו נר לרגליו היה לראות איך כל תלמיד ותלמיד עטוף במעטפת חינוכית חמה ואוהבת, ולראות שכל חברי המערכת מודע לכך, ועושה ככל האפשרי על מנת שתלמיד זה יהיה כבן יחיד אהוב ויקר.

בתש"פ סיים את תפקידו בישיבה, לאחר שלוש שנים שזכה לעבוד בצמוד לראש הישיבה ולקבל מאישיותו הנדירה אינספור פנינים במנהיגות.

וידעת היום

ערך מורחב – וידעת היום

הרב שניאור זלמן כהן הינו מנהל ארגון וידעת היום שמנגיש את לימודי הגמרא לתלמידים.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים