שלמה חיים קסלמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "'''אוצר החסידים''' " ב־"אוצר החסידים ")
שורה 54: שורה 54:
==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
* הרב [[ישראל אלפנביין]], '''ה[[משפיע]] ר' שלמה חיים קסלמן''', [[סיוון]] התשע"ג (05.2013)
* הרב [[ישראל אלפנביין]], '''ה[[משפיע]] ר' שלמה חיים קסלמן''', [[סיוון]] התשע"ג (05.2013)
* יוסף אשכנזי, '''[[אוצר החסידים (ספר)|אוצר החסידים]]''' - אישיותם ומשנתם החסידית של משפיעי חב"ד בארץ הקודש, בהוצאת [[חזק (בית הוצאה לאור)|חזק]], תשע"ב
* יוסף אשכנזי, [[אוצר החסידים (ספר)|אוצר החסידים]] - אישיותם ומשנתם החסידית של משפיעי חב"ד בארץ הקודש, בהוצאת [[חזק (בית הוצאה לאור)|חזק]], תשע"ב


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==

גרסה מ־23:06, 15 באוקטובר 2017

הרב שלמה חיים קסלמן
הרב קסלמן מלמד מאמר בכפר חב"ד, תשכ"ט
הרב קסלמן מזמן על כוס יין, בחברת תלמידיו, בשבע ברכות של הרב דוד מאיר דרוקמן.

הרב שלמה חיים קסלמן (כ' אלול תרנ"ד 1894 - י"ט אייר תשל"א 1971) היה אחד מהמשפיעים החשובים והמפורסמים בדור הקודם, שהעמיד דורות רבים של תמימים בישיבות חב"ד בארץ הקודש.

תולדות חיים

נולד בכ' אלול תרנ"ד בז'יטומיר להוריו שהיו חסידי קוידנוב, ונקרא ע"ש רבי שלמה חיים פרלוב מקוידנוב[1]. בשנת תרס"ט שמע על חסידות חב"ד ועבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש, בשנת תר"ע עבר ללמוד בסניף הישיבה בשצ'דרין, אצל המשפיע הרב שאול בער זיסלין, בסיום השנה חזר ללמוד בליובאוויטש שם למד עד שנת תרע"ה.

בשנת תרע"ח עבר לסניף של הישיבה בקרמנצ'וג וכעבר שנה התחיל למסור שיעורים בחסידות. בשנת תר"פ מינה אותו הרבי הרש"ב למשפיע בסניף הישיבה ברוסטוב. בשנת תרפ"א התחתן עם בלומא בת הרב זאב וואלף בורנשטיין. בשנת תרפ"ב שלח אותו הרבי הריי"צ לשמש כמשפיע בישיבות מחתרתיות שונות - ביניהם בתומכי תמימים מלחובקה, תומכי תמימים פולוצק, תומכי תמימים חרקוב. בשנת תש"ב ברח עם משפחתו למדינת אוזבקיסטן שם היה למשפיע בתומכי תמימים טשקנט.

באלול תש"ו אחרי מלחמת העולם השנייה הצליח לצאת עם משפחתו מרוסיה עם קבוצה גדולה של חסידי חב"ד להאליין שבאוסטריה, ובהמשך שהה למשך תקופה בפוקינג. בשנת תש"ז היה ממייסדי ישיבת תומכי תמימים ברינואה בצרפת והיה למשפיע בה.

בסיוון ה'תש"ט (1949) עלה לארץ הקודש והחל לשמש כמשפיע ישיבת תומכי תמימים המרכזית בארץ הקודש - בתחילה במשכנה בתל אביב, בלוד, ומשנת תשכ"ג - בכפר חב"ד. נודע כמשפיע ומחנך המסור לתלמידיו. הוא התגורר במתחם הישיבה והשקיע את רוב יומו בלימוד ושיחות עם תלמידים והתוועדויות עמם. בעבודת התפילה ראה את חזות הכל - והעמיד מאות תלמידים שעסקו בה ברצינות ובחיות. בתפקידו זה זכה גם להוראות והדרכות צמודות מאדמו"ר הריי"צ ומהרבי.

נפטר ביום שישי י"ט אייר שנת תשל"א, ונקבר בחלקת חב"ד שבבית הקברות בהר הזיתים ליד התורת חסד. על מצבתו הורה הרבי לכתוב 'ורבים השיב מעוון'[דרוש מקור].

את מקומו כמשפיע בתומכי תמימים כפר חב"ד מילא הרב מנחם מענדל פוטרפס.

משפחתו

מתלמידיו

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

  1. ה'תקנ"ז – י"ז באב ה'תרכ"ב, 1862