מטה משיח (ישראל): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 4: שורה 4:


==היסטוריה==
==היסטוריה==
הרעיון להקים גוף שיעסוק בענייני גאולה ומשיח, התעורר בעקבות קריאות מהשטח מפעילים ושלוחים שהצביעו על הצורך בהקמת גוף שיאגד את עניני משיח. בשנת [[תנש"א]] פנה הרב [[דוד נחשון]] יו"ר [[צבאות ה' (ישראל)]] ו[[ניידות חב"ד]] [[הרבי|לרבי]] בבקשה להקמת גוף שכזה, והרבי השיב אז כי הדבר שייך לאגו"ח ולרבנים. אגו"ח הפנו את הנושא ל[[צעירי אגודת חב"ד (ישראל)|צא"ח]] הזרוע המבצעת, על מנת שהם יעסקו בזה. לאחר כארבע שנים בהם לא נעשה דבר, הוחזר הנושא לאגו"ח והיו"ר דאז הרב [[שלמה מיידנצ'יק]] דחף להקמת הארגון.
הרעיון להקים גוף שיעסוק בענייני גאולה ומשיח, התעורר בעקבות קריאות מהשטח מפעילים ושלוחים שהצביעו על הצורך בהקמת גוף שיאגד את עניני משיח. בשנת [[תנש"א]] פנה הרב [[דוד נחשון]], יו"ר [[צבאות ה' (ישראל)]] ו[[ניידות חב"ד]], [[הרבי|לרבי]] בבקשה להקמת גוף שכזה, והרבי השיב אז כי הדבר שייך לאגו"ח ולרבנים. אגו"ח הפנו את הנושא ל[[צעירי אגודת חב"ד (ישראל)|צא"ח]] הזרוע המבצעת, על מנת שהם יעסקו בזה. לאחר כארבע שנים בהם לא נעשה דבר, הוחזר הנושא לאגו"ח והיו"ר דאז הרב [[שלמה מיידנצ'יק]] דחף להקמת הארגון.


==מפעולות הארגון==
==מפעולות הארגון==

גרסה מ־16:20, 21 באוקטובר 2014

סמל מטה משיח
תשורה לאחד מאירועי המטה

מטה משיח (שם רשמי: מטה משיח בארץ הקודש) הוא ארגון שהוקם על ידי אגודת חסידי חב"ד בישראל, על מנת לפעול בלימוד והפצת נושאי הגאולה וביאת המשיח. הארגון מפיק פרסומים שבועיים ושנתיים ועורך שבתוני נופש וכנסים.

היסטוריה

הרעיון להקים גוף שיעסוק בענייני גאולה ומשיח, התעורר בעקבות קריאות מהשטח מפעילים ושלוחים שהצביעו על הצורך בהקמת גוף שיאגד את עניני משיח. בשנת תנש"א פנה הרב דוד נחשון, יו"ר צבאות ה' (ישראל) וניידות חב"ד, לרבי בבקשה להקמת גוף שכזה, והרבי השיב אז כי הדבר שייך לאגו"ח ולרבנים. אגו"ח הפנו את הנושא לצא"ח הזרוע המבצעת, על מנת שהם יעסקו בזה. לאחר כארבע שנים בהם לא נעשה דבר, הוחזר הנושא לאגו"ח והיו"ר דאז הרב שלמה מיידנצ'יק דחף להקמת הארגון.

מפעולות הארגון

הארגון עורך מדי שנה שבתות אירוח המכונות 'שבת שכולה משיח', שבמהלכן עוסקים המשתתפים בנושאי גאולה ומשיח[1].

הארגון עורך בחלק מהשנים כנסים בהשתתפות אלפים בסמיכות ליום הולדתו של הרבי מליובאוויטש, י"א בניסן. בכנסים מופיעים זמרים, בהם מרדכי בן דוד, יעקב שוואקי, ליפא שמלצר, פרחי מיאמי אהרן רזאל וישי לפידות[2] בין היתר התקיימו הכנסים אצטדיון בלומפילד וביד אליהו.

הארגון עורך כנס שנתי בסמיכות לכ"ח בניסן, תאריך שבו נשא הרבי מלובביץ' שיחה מפורסמת בקרב חסידי חב"ד, שבה אמר: "אני את שלי עשיתי... מכאן ולהבא עשו אתם כל אשר ביכולתכם להביא משיח בפועל ממש". הכנס נערך בבית הכנסת בית מנחם בכפר חב"ד[3]. הארגון עורך ימי עיון בנושא בית המקדש והגאולה בימי בין המצרים[4].

פרסומים

הארגון מוציא לאור עלון שבועי בעברית ואנגלית בשם "הגאולה מעניין ועכשווי". העלון, בעריכת הרב אריה קדם, מופץ בישראל על ידי תלמידי ישיבות חב"ד מהזרם המשיחיסטי במבצע תפילין ובתי הכנסת של חב"ד.

הארגון הוציא לאור בשיתוף עם מכון המקדש את הספר 'בית הבחירה'[5]. הפיק סדרת חוברות עיוניות בנושאי הגאולה בעריכת אריה קדם והעיתונאי מנחם זיגלבוים: 'מבשר הנצח' על אליהו הנביא, 'התחיה הגדולה' על תחיית המתים ו'בונים את המקדש' על מבנה בית המקדש[6] ופרסומים נוספים.

חברי הארגון

חברי הנהלה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים