פעשא לאה לאפיין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – " " ב־" ")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(34 גרסאות ביניים של 15 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:הרבי בהלוויית לאה לאפיין.jpeg|250px|ממוזער|שמאל|הרבי בהלוויות לאה לאפיין]]
[[קובץ:הרבי בהלוויית לאה לאפיין.jpeg|250px|ממוזער|שמאל|הרבי בהלוויות לאה לאפיין]]
'''פעשא לאה לאפיין''' (? - [[ב' אדר]] [[תשנ"ב]]) הייתה מנשות חב"ד ב[[קראון הייטס]], שנרצחה על [[קידוש ה']] על ידי כושי בביתה.
מרת '''פעשא לאה לאפיין''' ([[תשי"ד]] - [[ב' אדר|ב' אדר א']] [[תשנ"ב]]) הייתה מנשות חב"ד ב[[קראון הייטס]], שנרצחה על [[קידוש ה']] על ידי אפרו אמריקאי בביתה.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נישאה עם ר' חיים דוד לאפיין.
נולדה בשנת [[תשי"ד]] בעיירה ליד יוסטון שב[[טקסס]] לאביה ר' שרגא פייבל{{הבהרה|שם משפחה?}}. משפחתה אז לא שמרה [[תורה]] ו[[מצוות]]. כנערה היא [[עלייה לארץ ישראל|עלתה לארץ ישראל]] ונקלטה בקיבוץ. לאחר מכן היא [[חזרה בתשובה]], ועברה ללמוד במכון "נווה ירושלים". לאחר סיום תקופת הלימודים היא חזרה לטקסס, שם נישאה עם ר' חיים דוד לאפיין.  


בליל [[ב' אדר]] ראשון [[ה'תשנ"ב]] נכנס שחור לבית משפחת לאפיין ב[[קראון הייטס]] ורצח את אם המשפחה בגלל שלא נתנה לו להתעלל בה, בבית היה גם בנה הקטן.
לאחר נישואיה, היא התגוררה עם משפחתה ב[[מוריסטון]], אולם לאחר מכן בהוראת [[הרבי]] היא חזרה לטקסס. בטקסס היא הייתה עורכת גיליון חדשות עבור הפעילות החב"דית. לאחר מספר שנים עברה עם משפחתה ל[[קראון הייטס]].
===רציחתה===
בצהרי [[ב' אדר א']] [[תשנ"ב]], בהיותה צעירה, נשואה ואם לארבעה ילדים, נכנס אפרו אמריקאי לבית משפחת לאפיין ב[[קראון הייטס]] ורצח את אם המשפחה שעמדה נגדו בגבורה. באתו זמן נכחה בבית גם ביתה הקטנה.


[[קובץ:הרבי בהלויית פעשה לאפיין..jpg|ממוזער|[[הרבי]] יוצא ל[[הלוויה|הלווית]] מרת [[פעשא לאה לאפיין]] ברחוב [[קינגסטון]]]]
למחרת, ביום שישי בצהריים, הובאה למנוחות אחרי הלוויה המונית שבראשה צעד [[הרבי]].
הרבי יצא להלווייתה של מרת לאפיין והמשיך באופן חריג עד לבניין צא"ח (ההלוויה פנתה ימינה לעבר ביתה של המנוחה), שם נעצר והמתין עשר דקות עד שכל הקהל חלף, ולאחר מכן חזר לחדרו.
הרבי יצא להלווייתה של מרת לאפיין והמשיך באופן חריג עד לבניין צא"ח (ההלוויה פנתה ימינה לעבר ביתה של המנוחה), שם נעצר והמתין עשר דקות עד שכל הקהל חלף, ולאחר מכן חזר לחדרו.


ב[[ט' אדר]] - יום סיום ה'[[שבעה]]' אחרי חזרתו מ[[האוהל]] אמר הרבי [[שיחה]] מיוחדת בעקבות אירוע הרצח המחריד. בשיחה אמר הרבי שמאורע כזה לא מתאים להתרחש בימי ההכנה לגאולה, וצריך לטעון אצל הקב"ה ע"כ ולבקש שלא יקרו עוד כאלו דברים מצערים.
ב[[ט' אדר]] - יום סיום ה'[[שבעה]]' אחרי חזרתו מ[[האוהל]] אמר הרבי [[שיחה]] מיוחדת בעקבות אירוע הרצח המחריד. זה היה מעמד מרטיט שבו דיבר הרבי בכאב רב. בשיחה אמר הרבי שלא מתאים שמאורע כזה יתרחש בימי ההכנה לגאולה, וצריך לבוא על כך בטענה אל הקב"ה ולבקש שלא יקרו עוד כאלו דברים מצערים.
 
כשנה לאחר מכן בשנת [[תשנ"ג]] הורשע הרוצח בבית המשפט, ונידון למאסר עולם.
 
בשנת [[תשס"ח]] נפתחה בקראון הייטס בריכת שחייה לעילוי נשמתה{{הערה|[https://col.org.il/news/36035' ועד הקהל' פותח בריכת שחייה לילדי קראון-הייטס {{col}}]}}.
 
בשנת [[תשע"א]] הוכנס [[ספר תורה]] ל-[[770]] לעילוי נשמתה{{הערה|[https://col.org.il/news/59927 ב-770 הוכנס ספר-תורה לע"נ מרת לאפיין ● גלריה] {{חב"ד און ליין}}.}}.


כשנה לאחר מכן בשנת [[תשנ"ג]] הורשע הרוצח בבית המשפט.
==משפחתה==
==משפחתה==
*בנה - אברהם לאפיין.
*בנה, הרב אברהם לאפיין - (נולד [[תשמ"ז]]), משלוחי הרבי בטקסס ו[[שליח הרבי]] במסגרת '[[חב"ד בקמפוס]]' העולמי ב[[אוניברסיטה]] של מדינת מיזורי, על שם וושינגטון, בעיר קולומביה שבמיזורי.
 
==לקריאה נוספת==
*[[משה מרינובסקי]], '''לעילוי נשמתה של אמה''', בתוך שבועון [[כפר חב"ד (שבועון)|כפר חב"ד]], גיליון מס' 1945.
 
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*[https://col.org.il/news/11624627  27 שנה לרצח הגב' פאשה לאה לאפין ע"ה ● וידאו] {{col}}
*[https://col.org.il/news/136440 כך זה היה: הרצח הנורא המחאות הסוערות - ושיחת הרבי הנוקבת ● וידאו] {{col}}
*[https://col.org.il/news/95099| 24 שנה לרצח שזעזע את חב"ד: השיחה שהרבי הקדיש לנרצחת] {{col}}
*[https://col.org.il/news/95099 24 שנה לרצח שזעזע את חב"ד: השיחה שהרבי הקדיש לנרצחת] {{col}}
* https:/photos.app.goo.gl/NRKkZANyNXNWGyxu8 גלריית תמונות מההלווייה {{רבי דרייב}}
* [http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=74664 תמונות ויומן מההלווייה] {{תמונה}} {{אינפו}}
{{קצרמר}}
*[https://photos.google.com/share/AF1QipN869cuov_eEZqDxsISZA8p9XcVrRWMC7jJsCediSyAIY4QKjYF-9ISO3tiYoSH-w?key=Mm91enVkM1NsTXZwZ2VSUzJZNU5MUk41amVIbDRn גלריית תמונות מההלווייה] {{רבי דרייב}}
*[https://col.org.il/files/uploads/crop/2022/02/61ff956861784_1644139880_news_images_gallery.jpg תמונת המצבה] {{תמונה}}


{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:לאפיין, פעשא לאה}}
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:נשים]]
[[קטגוריה:בעלי תשובה]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשי"ד]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשנ"ב]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשנ"ב]]
[[קטגוריה:אירועים והיסטוריה חב"דיים]]
[[קטגוריה:אישים שהרבי השתתף בהלוייתם]]
[[קטגוריה:אירועים בחסידות בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים שנהרגו על קידוש השם]]

גרסה אחרונה מ־01:22, 30 בדצמבר 2024

הרבי בהלוויות לאה לאפיין

מרת פעשא לאה לאפיין (תשי"ד - ב' אדר א' תשנ"ב) הייתה מנשות חב"ד בקראון הייטס, שנרצחה על קידוש ה' על ידי אפרו אמריקאי בביתה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולדה בשנת תשי"ד בעיירה ליד יוסטון שבטקסס לאביה ר' שרגא פייבל[דרושה הבהרה]. משפחתה אז לא שמרה תורה ומצוות. כנערה היא עלתה לארץ ישראל ונקלטה בקיבוץ. לאחר מכן היא חזרה בתשובה, ועברה ללמוד במכון "נווה ירושלים". לאחר סיום תקופת הלימודים היא חזרה לטקסס, שם נישאה עם ר' חיים דוד לאפיין.

לאחר נישואיה, היא התגוררה עם משפחתה במוריסטון, אולם לאחר מכן בהוראת הרבי היא חזרה לטקסס. בטקסס היא הייתה עורכת גיליון חדשות עבור הפעילות החב"דית. לאחר מספר שנים עברה עם משפחתה לקראון הייטס.

רציחתה[עריכה | עריכת קוד מקור]

בצהרי ב' אדר א' תשנ"ב, בהיותה צעירה, נשואה ואם לארבעה ילדים, נכנס אפרו אמריקאי לבית משפחת לאפיין בקראון הייטס ורצח את אם המשפחה שעמדה נגדו בגבורה. באתו זמן נכחה בבית גם ביתה הקטנה.

הרבי יוצא להלווית מרת פעשא לאה לאפיין ברחוב קינגסטון

למחרת, ביום שישי בצהריים, הובאה למנוחות אחרי הלוויה המונית שבראשה צעד הרבי.

הרבי יצא להלווייתה של מרת לאפיין והמשיך באופן חריג עד לבניין צא"ח (ההלוויה פנתה ימינה לעבר ביתה של המנוחה), שם נעצר והמתין עשר דקות עד שכל הקהל חלף, ולאחר מכן חזר לחדרו.

בט' אדר - יום סיום ה'שבעה' אחרי חזרתו מהאוהל אמר הרבי שיחה מיוחדת בעקבות אירוע הרצח המחריד. זה היה מעמד מרטיט שבו דיבר הרבי בכאב רב. בשיחה אמר הרבי שלא מתאים שמאורע כזה יתרחש בימי ההכנה לגאולה, וצריך לבוא על כך בטענה אל הקב"ה ולבקש שלא יקרו עוד כאלו דברים מצערים.

כשנה לאחר מכן בשנת תשנ"ג הורשע הרוצח בבית המשפט, ונידון למאסר עולם.

בשנת תשס"ח נפתחה בקראון הייטס בריכת שחייה לעילוי נשמתה[1].

בשנת תשע"א הוכנס ספר תורה ל-770 לעילוי נשמתה[2].

משפחתה[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים