מיכאל מישולבין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(מחקתי פרט לא נכון)
 
(51 גרסאות ביניים של 25 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:הרב מיכאל מישולובין.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב מיכאל מישולובין]]
[[קובץ:הרב מיכאל מישולובין.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב מיכאל מישולבין]]
הרב '''מיכאל מישולובין''' (נולד ב[[כ' במנחם אב]] [[תרצ"ט]], 1939) הינו [[משפיע]] ראשי ב[[נחלת הר חב"ד]]. שימש בעבר כמשפיע בישיבת [[תומכי תמימים באר שבע]]
הרב '''מיכאל מישולבין''' (יליד [[כ' במנחם אב]] [[תרצ"ט]]) הינו [[משפיע]] ראשי ב[[נחלת הר חב"ד]], ומחשובי משפיעי אנ"ש בארץ הקודש. לשעבר ראש ישיבת ומשפיע [[תומכי תמימים סמרקנד]] המחתרתית.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
[[קובץ:מיכאל מישולובין.JPG|שמאל|ממוזער|250px|הרב מישולובין בצעירותו]]
הרב מיכאל מישולבין, נולד ב[[כ' מנחם אב]] [[תרצ"ט]] בעיר וויטעבסק שב[[רוסיה הלבנה]] (אז [[ברית המועצות]]) לאביו הרב [[אליעזר מישולובין]] ולאימו מרת בתיה מישולבין.
הרב מיכאל מישולובין, נולד ב[[כ' מנחם אב]] [[תרצ"ט]] בעיר וויטעבסק שב[[רוסיה הלבנה]] (אז [[ברית המועצות]]) לאביו הרב [[אליעזר מישולובין]] ולאימו מרת בתיה מישולובין.


בשנת תש"ב היגרו הוריו לעיר סמרקנד שבאוזבקיסטן, שם למד בישיבות תומכי תמימים במחתרת.  
בשנת תש"ב היגרו הוריו לעיר [[סמרקנד]] שבאוזבקיסטן, שם למד בישיבות תומכי תמימים במחתרת.


שנים רבות גר בסמרקנד, ושמר על חיים יהודיים חסידיים, במסירות נפש. בט"ו אלול תשכ"ג [[נשא]] את מרת שמחה בת שבע, בתו של הרב [[אהרון חזן]], והחתונה נחגגה בעיירה בולשובו שבפרברי מוסקבה, ולאחר שעלה לארץ ישראל בט' שבט תשכ"ט התגורר ארעית בבית חמיו ב[[בני ברק]].
שנים רבות גר בסמרקנד, ושמר על חיים יהודיים חסידיים, במסירות נפש. ב[[ט"ו אלול]] [[תשכ"ג]] [[נשא]] את מרת שמחה בת שבע, בתו של הרב [[אהרון חזן]], והחתונה נחגגה בעיירה בולשובו שבפרברי מוסקבה, ולאחר החתונה החל ללמד בישיבת [[תומכי תמימים סמרקנד]], את התמימים הצעירים.
[[קובץ:איצ'ה מישלובין עם מיכאל מישולובין.png|שמאל|ממוזער|250px|הרב מיכאל מישולובין (משמאל) עם אחיו הרב יצחק מישולובין בצעירותם]]
ב[[ט' שבט]] [[תשכ"ט]] עלה עם משפחתו ל[[ארץ ישראל]] והתגורר ארעית בבית חמיו ב[[בני ברק]].


עם ייסודה של שכונת [[נחלת הר חב"ד]] בשנת תשכ"ט, ביקש הרבי מהרב [[אפרים וולף]] לאסוף קבוצת אברכים ולהכין רשימה לשליחות בעיר קריית מלאכי. הרב וולף פנה להרב מישולובין שיואיל להצטרף לקבוצה, הרב מישולובין הסכים להרשם לקבוצה.  
עם ייסודה של שכונת [[נחלת הר חב"ד]] בשנת תשכ"ט, ביקש הרבי מהרב [[אפרים וולף]] לאסוף קבוצת אברכים ולהכין רשימה לשליחות בעיר קריית מלאכי. הרב וולף פנה להרב מישולבין שיואיל להצטרף לקבוצה, הרב מישולבין הסכים להרשם לקבוצה.


ב[[התוועדות]] מיום ג' דסליחות באותה שנה שאל הרבי את הנוכחים מי כאן מהעולים החדשים שהתיישבו בנחלת הר חב"ד? האיצו אנשים ברב מישולובין לענות כי הוא נמנה על הקבוצה והוא החליט לענות בחיוב, ולאחר מכן סימן לו הרבי שיגש אליו. ניגש הרב מישולובין וקיבל מהרבי בקבוק [[משקה]] וברכה מהרבי לשליחות "באופן של התיישבות" והורה לו להיות [[משפיע]] בקהילה.
ב[[התוועדות]] מיום [[ג' דסליחות]] באותה שנה שאל הרבי את הנוכחים מי כאן מהעולים החדשים שהתיישבו בנחלת הר חב"ד? האיצו אנשים ברב מישולבין לענות כי הוא נמנה על הקבוצה והוא החליט לענות בחיוב, ולאחר מכן סימן לו הרבי שיגש אליו. ניגש הרב מישולבין וקיבל מהרבי בקבוק [[משקה]] וברכה מהרבי לשליחות "באופן של התיישבות" והורה לו להיות [[משפיע]] בקהילה.


הרב מישולובין עבר לגור בנחלת הר חב"ד, וכעבור כמה שנים, כאשר הרבי הורה למנות משפיעים, מונו הוא והרב [[שלום אליהו וילנקין]], למשפיעי השכונה.
עבר לגור בנחלת הר חב"ד, וכעבור כמה שנים, כאשר הרבי הורה למנות משפיעים, מונו הוא והרב [[שלום אליהו וילנקין]], למשפיעי השכונה.
במהלך השנים שימש גם כמשפיע בישיבות חב"ד בראשון לציון, בקריית גת ובבאר שבע.
במהלך השנים שימש גם כמשפיע בישיבות חב"ד בראשון לציון, בקריית גת ובבאר שבע.


בכ"ה אלול תשס"ד נפטרה אשתו מזיווג ראשון, וכעבור כשנה נשא בזיווג שני את רעייתו מרת חנה.
ידוע כבעל שמועה, מתפלל ב'[[עבודת התפילה|עבודה]]', בעל קאך מיוחד בלימוד ה[[תניא]] ועוד. למרות גילו המבוגר ידוע כבעל חיות מיוחדת, פה מפיק מרגליות, מתוועד פעמים רבות בבית הכנסת המרכזי 'היכל אליהו', ומוזמן להתוועד בתדירות ב[[ישיבות]] ו[[בתי כנסת]] ברחבי אה"ק - בקהל חבד"י וגם שאינו.


הרב מישולובין משמש בעשור האחרון כיו"ר קרן מחנות גן ישראל בארץ הקודש.
מוסר שיעורים קבועים בליקוטי שיחות ותורה אור-ליקוטי תורה מדי יום בבית הכנסת המרכזי.
 
ב[[כ"ה אלול]] [[תשס"ד]] נפטרה אשתו מזיווג ראשון, וכעבור כשנה נשא בזיווג שני את רעייתו מרת חנה.
 
הרב מישלובין נושא בגאון את דגל האמונה של [[הדור השביעי]], במהלך התוועדויותיו מנגן [[יחי אדוננו]] פעמים רבות, מזכיר את הרבי עם התוארים [[מלך המשיח]] וגם [[שליט"א]], אולם יחד עם זאת עושה זאת בצורה פשוטה ביותר שניכר עליו שאומר זאת כי באמת זה פשוט אצלו כך ולא משום סיבות צדדיות/פוליטיות וכיו"ב, ולכן כלל [[אנ"ש]] ב[[נחלת הר חב"ד]] - גם אלו שחלוקים עליו בעניינים מסוימים - מעריכים אותו עד למאוד ומשתתפים בהתוועדויותיו.
 
נאם מספר פעמים בכינוסים של [[התאחדות החסידים]] ו[[האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה]], ועורר את [[אנ"ש]] להתחזק בכל ענייני [[משיח]] ו[[גאולה]]. כמו"כ הרב מישלובין מהחתומים תדיר על רבים ממכתבי הקריאה של רבני ומשפיעי אנ"ש לבוא לכינוסים של [[המעמד הגדול]] ועוד.


==משפחתו==
==משפחתו==
;בניו:
;ילדיו:
*הרב יוסף יצחק מישולובין - [[שליח]] בדטרויט מישיגן, ארצות הברית
*הרב יוסף יצחק מישולובין - [[שליח]] בדטרויט מישיגן, ארצות הברית
*הרב [[מרדכי מישולובין]] - ראש ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית
*הרב [[מרדכי מישולובין]] - ראש ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית.
*הרב [[אלחנן ישראל מישולובין]] - חבר הנהלת ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית
*הרב [[אלחנן ישראל מישולובין]] - חבר הנהלת ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית
*הרב [[שלום דובער מישולובין]] - היה שליח בעיר אשדוד כיום מורה בתלמוד תורה נחלת הר חב"ד.
*הרב [[שלום בער מישולובין]] - מורה בתלמוד תורה בנחלת הר חב"ד.
*הרב [[משה מישולובין]] - משפיע ב[[ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש בצפת]]
*הרב [[משה מישולובין]] - משפיע ב[[ישיבת חח"ל צפת]]
*הרב אליעזר מישולובין - משפיע בעיר [[בואנוס איירס]], [[ארגנטינה]]
*הרב אליעזר מישולובין - משפיע בעיר [[בואנוס איירס]], [[ארגנטינה]].
*הרב שניאור זלמן מישולובין - משפיע בצפת
*בתו מרת שטערנה שרה אשת הרב [[מנחם יעקב שחר]], אנשי חינוך במוסדות חב"ד רחובות.
 
*הרב שניאור זלמן מישולובין - משפיע בצפת.
;בתו
*שטערנה שרה אשת הרב מנחם יעקב שחר, אנשי חינוך במוסדות חב"ד רחובות.


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
*שלום מגידמן, ''''הרבי שמר עלינו''', בתוך [[שבועון כפר חב"ד]] גליון 1865 עמוד 20
*מנחם כהנא, '''י"ב תמוז זה החג של הרבי''' מתוך ראיון לשבועון {{שבועון בית משיח}} לכבוד [[י"ב תמוז]] [[תשפ"ד]], גיליון 1418 עמוד 24.
*שלום מגידמן, '''הרבי שמר עלינו''', בתוך שבועון {{שבועון כפר חב"ד}} גליון 1865 עמוד 20.
*'''[https://77012.blogspot.com/2022/01/blog-post.html התוועדות מיוחדת עם הרב מישולובין על עבודת התפילה]''' {{לחלוחית}}


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*{{2קישור חבד וידפו|4387|האמת של הרבי - אבסלוטית}}
*{{קישור חבד וידפו ישן|4387|האמת של הרבי - אבסלוטית}}


{{מיון רגיל:מישולובין, מיכאל}}
{{מיון רגיל:מישולובין, מיכאל}}
שורה 46: שורה 53:
[[קטגוריה:אישים בנחלת הר חב"ד]]
[[קטגוריה:אישים בנחלת הר חב"ד]]
[[קטגוריה:משפחת חזן]]
[[קטגוריה:משפחת חזן]]
[[קטגוריה:משפחת מישולובין]]
[[קטגוריה:אישים בסמרקנד]]
[[קטגוריה:חסידים שיצאו מרוסיה בשנות הכ"פים]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרצ"ט]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים באר שבע]]

גרסה אחרונה מ־22:41, 15 באוקטובר 2024

הרב מיכאל מישולבין

הרב מיכאל מישולבין (יליד כ' במנחם אב תרצ"ט) הינו משפיע ראשי בנחלת הר חב"ד, ומחשובי משפיעי אנ"ש בארץ הקודש. לשעבר ראש ישיבת ומשפיע תומכי תמימים סמרקנד המחתרתית.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב מיכאל מישולבין, נולד בכ' מנחם אב תרצ"ט בעיר וויטעבסק שברוסיה הלבנה (אז ברית המועצות) לאביו הרב אליעזר מישולובין ולאימו מרת בתיה מישולבין.

בשנת תש"ב היגרו הוריו לעיר סמרקנד שבאוזבקיסטן, שם למד בישיבות תומכי תמימים במחתרת.

שנים רבות גר בסמרקנד, ושמר על חיים יהודיים חסידיים, במסירות נפש. בט"ו אלול תשכ"ג נשא את מרת שמחה בת שבע, בתו של הרב אהרון חזן, והחתונה נחגגה בעיירה בולשובו שבפרברי מוסקבה, ולאחר החתונה החל ללמד בישיבת תומכי תמימים סמרקנד, את התמימים הצעירים.

הרב מיכאל מישולובין (משמאל) עם אחיו הרב יצחק מישולובין בצעירותם

בט' שבט תשכ"ט עלה עם משפחתו לארץ ישראל והתגורר ארעית בבית חמיו בבני ברק.

עם ייסודה של שכונת נחלת הר חב"ד בשנת תשכ"ט, ביקש הרבי מהרב אפרים וולף לאסוף קבוצת אברכים ולהכין רשימה לשליחות בעיר קריית מלאכי. הרב וולף פנה להרב מישולבין שיואיל להצטרף לקבוצה, הרב מישולבין הסכים להרשם לקבוצה.

בהתוועדות מיום ג' דסליחות באותה שנה שאל הרבי את הנוכחים מי כאן מהעולים החדשים שהתיישבו בנחלת הר חב"ד? האיצו אנשים ברב מישולבין לענות כי הוא נמנה על הקבוצה והוא החליט לענות בחיוב, ולאחר מכן סימן לו הרבי שיגש אליו. ניגש הרב מישולבין וקיבל מהרבי בקבוק משקה וברכה מהרבי לשליחות "באופן של התיישבות" והורה לו להיות משפיע בקהילה.

עבר לגור בנחלת הר חב"ד, וכעבור כמה שנים, כאשר הרבי הורה למנות משפיעים, מונו הוא והרב שלום אליהו וילנקין, למשפיעי השכונה. במהלך השנים שימש גם כמשפיע בישיבות חב"ד בראשון לציון, בקריית גת ובבאר שבע.

ידוע כבעל שמועה, מתפלל ב'עבודה', בעל קאך מיוחד בלימוד התניא ועוד. למרות גילו המבוגר ידוע כבעל חיות מיוחדת, פה מפיק מרגליות, מתוועד פעמים רבות בבית הכנסת המרכזי 'היכל אליהו', ומוזמן להתוועד בתדירות בישיבות ובתי כנסת ברחבי אה"ק - בקהל חבד"י וגם שאינו.

מוסר שיעורים קבועים בליקוטי שיחות ותורה אור-ליקוטי תורה מדי יום בבית הכנסת המרכזי.

בכ"ה אלול תשס"ד נפטרה אשתו מזיווג ראשון, וכעבור כשנה נשא בזיווג שני את רעייתו מרת חנה.

הרב מישלובין נושא בגאון את דגל האמונה של הדור השביעי, במהלך התוועדויותיו מנגן יחי אדוננו פעמים רבות, מזכיר את הרבי עם התוארים מלך המשיח וגם שליט"א, אולם יחד עם זאת עושה זאת בצורה פשוטה ביותר שניכר עליו שאומר זאת כי באמת זה פשוט אצלו כך ולא משום סיבות צדדיות/פוליטיות וכיו"ב, ולכן כלל אנ"ש בנחלת הר חב"ד - גם אלו שחלוקים עליו בעניינים מסוימים - מעריכים אותו עד למאוד ומשתתפים בהתוועדויותיו.

נאם מספר פעמים בכינוסים של התאחדות החסידים והאגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה, ועורר את אנ"ש להתחזק בכל ענייני משיח וגאולה. כמו"כ הרב מישלובין מהחתומים תדיר על רבים ממכתבי הקריאה של רבני ומשפיעי אנ"ש לבוא לכינוסים של המעמד הגדול ועוד.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

ילדיו

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]