שמואל אלעזר הלפרין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – "יצחק מאיר הלפרין" ב־"יצחק מאיר הלפרין")
תגיות: שחזור ידני עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(205 גרסאות ביניים של 82 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:הלפרין.jpg|left|thumb|250px|בימיו האחרונים]]
[[קובץ:שמואל אלעזר היילפרין.jpg|ממוזער|הרב שמואל אלעזר היילפרין]]
הרב שמואל אלעזר היילפרין (ט"ו תשרי ה'תרצ"ג - י"ג אדר ה'תשס"ט), תלמיד חכם, נואם וסופר, רב שכונת בית ישראל בירושלים. הרב הוא חסיד חב"ד ודור שביעי לבעל התניא. נולד בירושלים לאביו הרב חנניה יוסף, תלמיד חכם ואיש ספר, בן לשושלת רבנים שמוצאה בעיר ברז'ן שבגליציה.
[[קובץ:שמואל אלעזר היילפרין2.jpg|ממוזער]]
[[הרב]] '''שמואל אלעזר הלפרין''' (ט"ו [[תשרי]] [[תרצ"ג]] – י"ג אדר [[תשס"ט]]), מגדולי רבני חב"ד בארץ הקודש, דור שביעי ל[[רבנו הזקן]]. רבה של שכונת בית ישראל ב[[ירושלים]], [[ראש ישיבה|ראש]] [[ישיבה|ישיבת]] [[מוסדות תורת אמת|תורת אמת]], מייסד ויו"ר [[איגוד צאצאי רבנו הזקן]].


רעייתו, חסא יוכבד (עסקנית פעילה ויו"ר ארגון נשי ובנות חב"ד בישראל), בתו של הרב יהודה זונדל הגר, חתנו של הרב שמואל אהרון שזורי (וובר), מזכירה הראשון של הרבנות הראשית לישראל ויד ימינו של הרב קוק.
==תולדות חיים==
הרב היילפרין נולד ב[[ירושלים]] לאביו הרב [[חנניה יוסף הלפרין]], שהיה תלמיד חכם ואיש ספר, בן לשושלת דורות של רבנים, שמוצאה בעיר ברז'ן שבגליציה. ולאמו הרבנית בריינה לבית ווארטמן.


למד בישיבת חיי עולם בירושלים, אצל רבי שלמה שרייבר; ישיבת סלובודקה בבני ברק, אצל רבי יצחק אייזיק שר, ולבסוף, בישיבת תורת אמת של חבבירושלים, שם נעשה למקורבו ותלמידו המובהק של ראש הישיבה, רבי משה אריה לייב שפירא, רבה של שכונת בית ישראל.
רעייתו הרבנית חסא יוכבד (הייתה אשת ציבור פעילה, חברת וועד הפועל הארצי של [[נשי ובנות חב"ד]] בארה"ק, ויו"ר ארגון [[נשי ובנות חב"ד]] ב[[ירושלים]], נפטרה ביום י"ט תמוז תשס"א), בתו של רבי יהודה זונדל הגר אבסטאנביץ סוואראן, חתנו של הרב שמואל אהרון שזורי (וובר), מזכירה הראשון של הרבנות הראשית לישראל, ויד ימינו של הרב [[אברהם יצחק הכהן קוק]].


במשך שנים רבות היה תלמידו ומנאמני ביתו של רבי שלמה יוסף זווין. למד ממנו תורה ומחשבה וביצע עבורו שליחויות חשובות. הרב זווין אף הסמיכו לרבנות ודיינות וצרפו כחבר מן המניין במערכת האנציקלופדיה התלמודית, שהוא היה עורכה הראשי. תרם רבות לעיצוב אישיותו של הרב, המשפיע החב"די, רבי נחום שמריהו ששונקין, מי שכיהן ברבנות העיר באטום שבגרוזיה ובערוב ימיו שימש כרבם של חסידי חב"ד בירושלים.
למד בישיבת חיי עולם ב[[ירושלים]], אצל ראש הישיבה רבי שלמה שרייבר, ראב"ד בד"ץ של אגודת ישראל בירושלים, בישיבת סלובודקה ב[[בני ברק]], אצל רבי יצחק אייזיק שר, ב[[חודש אייר]] [[תשי"א]] החל ללמוד ב[[ישיבת תורת אמת]] בירושלים, שם נעשה למקורבו ותלמידו המובהק של ראש הישיבה, רבי [[משה אריה לייב שפירא]], רבה של שכונת בית ישראל.


תפקידיו לאורך השנים: רב שכונת בית ישראל בירושלים, משנת ה'תשל"ו ומרא דאתרא של בית הכנסת חב"ד-ליובאוויטש בשכונה (כממלא-מקום אביו משנת ה'תשמ"ח). מייסד ויו"ר איגוד צאצאי רבנו הזקן בשנת ה'תשל"ב, ועורך "ספר הצאצאים" בשנת ה'תש"מ. ראש ישיבת תורת אמת של חב"ד בירושלים (ה'תשכ"ד-ה'תשל"ז). חבר מערכת ומבקר ערכים ב"אנציקלופדיה התלמודית" (בכרכים יב-טז). ממונה וחבר הנהלה בכולל "חיבת ירושלים" של יוצאי גליציה. יו"ר ועד הרבנים למען שלימות העם (משנת ה'תש"ל) וחבר קונגרס הרבנים "פיקוח נפש". נושא בתואר הכבוד "רב חברת תהלים העולמית" של כולל חב"ד, בסמוך לקבר דוד המלך בהר ציון בירושלים.
היה תלמידו ומנאמני ביתו של רבי [[שלמה יוסף זווין]]. למד ממנו [[תורה]] ו[[מחשבה]] וביצע עבורו שליחויות חשובות. הרב זווין אף [[סמיכה לרבנות|הסמיכו לרבנות]] ודיינות וצירפו כחבר מן המניין במערכת ה[[אנציקלופדיה תלמודית|אנציקלופדיה התלמודית]], שהוא היה עורכה הראשי.


הרב נחשב מראשוני פעילי חב"ד בישראל ונטל חלק במפעליו של הרבי מליובאוויטש למעלה מיובל שנים, מאז החל הרבי להנהיג את חסידות חב"ד ולהרחיב את מפעליה בארץ ישראל. בראשית שנות החמשים, הרב היה שותף ליסוד צעירי אגודת חב"ד בישראל ואף עמד בראש סניפה הירושלמי, ומאז פעל רבות, בגלוי ובחשאי, בענייני חב"ד בארץ.
הרב היילפרין, קיבל מה[[משפיע]] החב"די, הרב [[נחום שמריהו ששונקין]], מי שכיהן ברבנות העיר באטום שבגאורגיה ובערוב ימיו שימש כרבם של [[חסידי חב"ד]] ב[[ירושלים]], ומהמשפיע הרב [[חיים שאול ברוק]], ראש ישיבת [[אחי תמימים]] בראשון לציון.
[[קובץ:הרבי עם הרב שמואל אלעזר הלפרין.png|ממוזער|הרבי מקבל את [[ספר הצאצאים]] מידי הרב הלפרין]]
==תפקידיו==
* ראש ישיבת [[תורת אמת]] [[חב"ד]] ליובאוויטש בירושלים, בשנים תשכ"ד - תשל"ו.
* רב שכונת בית ישראל בירושלים, משנת [[תשל"ו]] ו[[מרא דאתרא]] של בית הכנסת "בית יוסף" של חסידי חב"ד ליובאוויטש בשכונת בית ישראל (כממלא-מקום אביו משנת [[תשמ"ח]]).
* מייסד ויו"ר [[איגוד צאצאי רבנו הזקן]] בשנת [[תשל"ב]], ועורך "[[ספר הצאצאים]]" בשנת [[תש"מ]].
* חבר מערכת ומבקר ערכים ב"[[אנציקלופדיה תלמודית|אנציקלופדיה התלמודית]]" (בכרכים יב-טז).
* ממונה וחבר הנהלת [[כולל]] "חיבת ירושלים" של יוצאי גליציה.
* יו"ר ועד הרבנים למען [[שלימות העם]] (משנת [[תש"ל]])
* חבר [[עמותת הרבנים פיקוח נפש|קונגרס הרבנים "פיקוח נפש"]].
* נשא בתואר הכבוד "רב [[חברת תהלים]] העולמית" של [[כולל חב"ד]], בסמוך לקבר [[דוד המלך]] בהר ציון ב[[ירושלים]].


הרב היה מפרסם בקביעות מאמרי הגות ומחשבה בשבועון "כפר חב"ד" ולעתים ביומון "המודיע" ובטאונים נוספים. פלפולים תורניים וסוגיות הלכתיות פרסם בעבר בירחון "קול תורה" (שראה אור בעריכת סבו הרב שזורי) ובקבצים תורניים, דוגמת אלו שהופיעו לכבוד מלאות יובלות שונים לרבי מליובאוויטש.
הרב הלפרין נחשב מראשוני מפיצי תורת חב"ד בארץ ישראל, הוא נטל חלק במפעליו של [[הרבי]] למעלה מיובל שנים, מאז החל הרבי להנהיג את [[חסידות חב"ד]] ולהרחיב את מפעליה ב[[ארץ ישראל]]. בשנת תשי"ב,
הרב הלפרין היה שותף לייסוד [[צעירי אגודת חב"ד]] ב[[ישראל]] ואף עמד בראש סניפה הירושלמי, ומאז פעל רבות, בגלוי ובחשאי, בענייני [[חב"ד]] בארץ.
יוזם ומייסד את ארגון 'הנוער החב"די' בירושלים, ובמסגרתו 'ישיבת ערב' על סניפיה השונים בירושלים. ארגונים שהיו המעיין העיקרי, בהצטרפותם, של מאות בחורים ואברכים לליגיונו של מלך, רבנו נשיאנו, בשנות נשיאותו הראשונים.


פירסם מאמרי הגות ו[[מחשבה]] בשבועון [[כפר חב"ד (שבועון)|כפר חב"ד]] ולעיתים ביומון 'המודיע' וביטאונים נוספים. מאמרים תורניים וסוגיות הלכתיות, פרסם בירחון "קול תורה" (שראה אור בעריכת סבו הרב שזורי) ובספרים תורניים, דוגמת אלו שהופיעו לכבוד מלאות יובלות שונים ל[[רבי מנחם מענדל שניאורסון (אדמו"ר שליט"א)|רבי מליובאוויטש]].


[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ|הלפרין שמואל אלעזר]][[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א|הלפרין שמואל אלעזר]] [[קטגוריה:רבני חב"ד בעבר|הלפרין שמואל אלעזר]]
==חיבוריו==
* [[ספר הצאצאים]] - אילן יוחסין לצאצאי [[רבנו הזקן]], (ירושלים, תש"מ).
* "מחצבת" - ביטאון [[איגוד צאצאי רבנו הזקן]] בעריכת הרב.
* "ציון לנפש חי"ה" - הערות וביאורים על [[ספר התניא]], לזכר רעייתו '''ח'''סא '''י'''וכבד '''ה'''יילפרין (ירושלים, תשס"א).
*[http://www.shturem.net/images/news/38731_news_02102009_73238.pdf "בצילא דמהימנותא"] - זיכרונותיו משהותו בחצר [[הרבי מליובאוויטש]] בברוקלין (טבריה, תשס"ט).
[[קובץ:אנשים של צורה.jpg|שמאל|ממוזער|200px|שער הקונטרס]]
*"[http://www.col.org.il/pics/inbox/7622579_1574671.pdf מנחם משיב נפשי]" - אסופת מאמריו סביב אישיותו של [[הרבי מליובאוויטש]] (קריית מלאכי, תשס"ח).
* "אנשים של צורה" - הוא מאסף למאמריו של הגאון החסיד רבי [[שמואל אלעזר הלפרין]], אודות רבותיו ומעצבי דמותו, משפיעי [[אנ"ש]] חסידי [[חב"ד]] ב[[ירושלים]]. המאמר הראשון מוקדש לדמותו של הגרש"י זוין. אחריו מופיעים לפי הסדר מאמרים לדמותם ופועלם של הגאונים החסידים: רבי [[משה אריה לייב שפירא]], רב שכונת בית ישראל וראש ישיבת '[[תורת אמת]]' בירושלים; ה[[משפיע]] הנודע רבי [[נחום שמריהו ששונקין]]; המשפיע רבי [[ניסן הורביץ]] ראש ה'עובדים' בירושלים והמשפיע רבי [[דוד גולדברג]].
 
==מתלמידיו==
* הרב [[חנניה יוסף אייזנבך]], ראש ישיבות [[תומכי תמימים]] בני ברק.
* הרב [[עדין אבן ישראל]] (שטיינזלץ).
* הרב [[חיים יהודה רבינוביץ]], אב"ד בירושלים.
* הרב משה שפירא, מייסד וראש מדרשת "שובה" עפרה.
* הרב [[יצחק ידגר]], שליח הרבי לחבל התענכים.
* הרב יחיאל מיכל כץ.
* הרב יעקב מנחם רייניץ.
* הרב [[מרדכי גולדברג]], מנהל ישיבת [[אחי תמימים]], [[ראשון לציון]].
* הרב [[מאיר פריימן]], יו"ר [[רשת אהלי יוסף יצחק]] לשעבר.
* הרב [[ישראל שמעון בקרמן]], חבר הנהלת [[צעירי חב"ד]].
* הרב [[יששכר דב וולס]], ממנהלי [[ישיבת תורת אמת]].
* הרב [[דן יואל ליווי]], ראש מערכת [[כשרות OK]] לשעבר.
* הרב [[שמואל יהודה ויינפלד]], מנהל הוצאת ספרים ובעל הפירוש '[[שי למורא]]'.
* הרב [[נטע שלמה וילהלם]], משפיע בית כנסת חב"ד בסנהדריה המורחבת בירושלים.
* הרב [[מנחם מענדל טננבוים]], מהדיר ספריו של רבי [[יוסף רוזין]] הגאון מרוגוצ'וב.
* הרב [[אסף שמשון אנגלמן]], רב קהילת חב"ד בבית שמש.
* הרב [[משה קליין]], משב"ק ב[[בית רבי|בית של הרבי]].
 
 
== משפחתו ==
רעייתו, הרבנית חסא יוכבד הלפרין - נפטרה י"ט תמוז תשס"א.
 
'''אחיו:'''
*אחותו הרבנית אסתר לאה דנציגר - נפטרה כ"ו כסלו תשס"ז - אשת הרב [[אברהם מנחם דנציגר]] אדמו"ר מאלכסנדר.
*אחיו הרב [[משה צבי הלפרין]] ראש ישיבת [[אחי תמימים]] ורב קהילת חב"ד ב[[ראשון לציון]] חתן הרב[[חיים שאול ברוק]].
*אחיו הרב שמשון לייב הלפרין מחשובי החסידים בירושלים ומנהל המחלקה למוסדות ציבור בירושלים.
*אחיו הרב [[זאב דב הלפרין]] [[משפיע]] קהילת חב"ד סנדריה המורחבת ירושלים ומשנה לנציב מס הכנסה.
*אחיו הרב לוי יצחק הלפרין ראש המכון המדעי-טכנולוגי להלכה מגדלי הפוסקים ומחבר סדרת הספרים מעשה חושב על הלכות שבת.
*אחותו מרת מרים ראם אשת הרב שמחה ראם חבר לשכת הרבנות - [[פתח תקווה]].
*אחתו מרת שרה מלכה נחמה רודרמן אשת הרב [[יצחק רודרמן]] - [[פתח תקווה]].
 
 
 
'''בניו:'''
* הרב יצחק מאיר הלפרין - יו"ר [[איגוד צאצאי רבנו הזקן]].
* הרב משה צבי הלפרין - רב קהילות חב"ד ברמות ד' ובשכונת בית ישראל, ירושלים.
'''בנותיו:'''
* מרת שרה מלכה וילהלם רעיית הרב [[ישראל נחום וילהלם]] - מחבר הספר "יסודות ושורשים בשער היחוד והאמונה".
* מרת פשה הדסה יעקובוביץ' רעיית הרב [[יונה אלימלך יעקובוביץ']] - ראש ישיבת [[תומכי תמימים קריית גת]].
* מרת רחל לאה אייזנבך רעיית הרב צבי עקיבא אייזנבך.
 
==קישורים חיצוניים==
* '''[https://media.chabad.info/chabadinfoheb/wp-content/uploads/2024/02/22-02-2024-08-18-58-%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%94-15.pdf בטעם עליון]''' לקט אמרות פנינים וסיפורים של הרב הלפרין
* '''[http://www.shturem.net/images/articles/1955_articles_07032010_6125.pdf הקונטרס 'אנשים של צורה']''' {{קישור שבור|}}
*[http://www.he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/702074 "אתה יודע שהוא ממשפחת בית הרב"] - [[הרבי מליובאוויטש]] על ייחוסו של הרב {{וידאו}}
*[http://www.teshura.com/teshurapdf/Wilhelm-Paris%20-%20Kislev%209.pdf ישיבת תורת אמת] - אסופת מכתבי הרבי אל הרב בקשר לתפקידו כראש הישיבה באתר teshura.com {{PDF}}
*[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=45166 "את המכתבים שלך הרבי לוקח הביתה"] {{אינפו}}
*[http://shturem.net/index.php?section=news&id=34511 "אלופי ומיודעי"] - הרב [[טוביה בלוי]] מספיד את הרב.
*[http://shturem.net/index.php?section=artdays&id=1421 "גאון אמיתי, חסיד אמיתי ומקושר אמיתי"] - הרב על מורו ורבו, הרב [[שלמה יוסף זוין]].
*[http://www.sos-israel.com/14387.html החסיד שאהבת ארץ ישראל בערה בנשמתו] - אתר ארץ ישראל שלנו.
*[http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=6197&CategoryID=1322 מחזור חב"די לשלש רגלים] - הסכמת [[הרבי]] על הצעת הרב.
 
{{מיון רגיל:הלפרין שלמה אלעזר}}
[[קטגוריה:רבני חב"ד בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים בירושלים]]
[[קטגוריה:צוות ישיבת תורת אמת]]
[[קטגוריה:חברי כולל חב"ד]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת סלובודקה]]
[[קטגוריה:צאצאי אדמו"ר הזקן]]
[[קטגוריה:משפחת הלפרין]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרצ"ג]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשס"ט]]

גרסה אחרונה מ־15:56, 30 בספטמבר 2024

הרב שמואל אלעזר היילפרין

הרב שמואל אלעזר הלפרין (ט"ו תשרי תרצ"ג – י"ג אדר תשס"ט), מגדולי רבני חב"ד בארץ הקודש, דור שביעי לרבנו הזקן. רבה של שכונת בית ישראל בירושלים, ראש ישיבת תורת אמת, מייסד ויו"ר איגוד צאצאי רבנו הזקן.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב היילפרין נולד בירושלים לאביו הרב חנניה יוסף הלפרין, שהיה תלמיד חכם ואיש ספר, בן לשושלת דורות של רבנים, שמוצאה בעיר ברז'ן שבגליציה. ולאמו הרבנית בריינה לבית ווארטמן.

רעייתו הרבנית חסא יוכבד (הייתה אשת ציבור פעילה, חברת וועד הפועל הארצי של נשי ובנות חב"ד בארה"ק, ויו"ר ארגון נשי ובנות חב"ד בירושלים, נפטרה ביום י"ט תמוז תשס"א), בתו של רבי יהודה זונדל הגר אב"ד סטאנביץ סוואראן, חתנו של הרב שמואל אהרון שזורי (וובר), מזכירה הראשון של הרבנות הראשית לישראל, ויד ימינו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק.

למד בישיבת חיי עולם בירושלים, אצל ראש הישיבה רבי שלמה שרייבר, ראב"ד בד"ץ של אגודת ישראל בירושלים, בישיבת סלובודקה בבני ברק, אצל רבי יצחק אייזיק שר, בחודש אייר תשי"א החל ללמוד בישיבת תורת אמת בירושלים, שם נעשה למקורבו ותלמידו המובהק של ראש הישיבה, רבי משה אריה לייב שפירא, רבה של שכונת בית ישראל.

היה תלמידו ומנאמני ביתו של רבי שלמה יוסף זווין. למד ממנו תורה ומחשבה וביצע עבורו שליחויות חשובות. הרב זווין אף הסמיכו לרבנות ודיינות וצירפו כחבר מן המניין במערכת האנציקלופדיה התלמודית, שהוא היה עורכה הראשי.

הרב היילפרין, קיבל מהמשפיע החב"די, הרב נחום שמריהו ששונקין, מי שכיהן ברבנות העיר באטום שבגאורגיה ובערוב ימיו שימש כרבם של חסידי חב"ד בירושלים, ומהמשפיע הרב חיים שאול ברוק, ראש ישיבת אחי תמימים בראשון לציון.

הרבי מקבל את ספר הצאצאים מידי הרב הלפרין

תפקידיו[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב הלפרין נחשב מראשוני מפיצי תורת חב"ד בארץ ישראל, הוא נטל חלק במפעליו של הרבי למעלה מיובל שנים, מאז החל הרבי להנהיג את חסידות חב"ד ולהרחיב את מפעליה בארץ ישראל. בשנת תשי"ב, הרב הלפרין היה שותף לייסוד צעירי אגודת חב"ד בישראל ואף עמד בראש סניפה הירושלמי, ומאז פעל רבות, בגלוי ובחשאי, בענייני חב"ד בארץ. יוזם ומייסד את ארגון 'הנוער החב"די' בירושלים, ובמסגרתו 'ישיבת ערב' על סניפיה השונים בירושלים. ארגונים שהיו המעיין העיקרי, בהצטרפותם, של מאות בחורים ואברכים לליגיונו של מלך, רבנו נשיאנו, בשנות נשיאותו הראשונים.

פירסם מאמרי הגות ומחשבה בשבועון כפר חב"ד ולעיתים ביומון 'המודיע' וביטאונים נוספים. מאמרים תורניים וסוגיות הלכתיות, פרסם בירחון "קול תורה" (שראה אור בעריכת סבו הרב שזורי) ובספרים תורניים, דוגמת אלו שהופיעו לכבוד מלאות יובלות שונים לרבי מליובאוויטש.

חיבוריו[עריכה | עריכת קוד מקור]

שער הקונטרס

מתלמידיו[עריכה | עריכת קוד מקור]


משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

רעייתו, הרבנית חסא יוכבד הלפרין - נפטרה י"ט תמוז תשס"א.

אחיו:

  • אחותו הרבנית אסתר לאה דנציגר - נפטרה כ"ו כסלו תשס"ז - אשת הרב אברהם מנחם דנציגר אדמו"ר מאלכסנדר.
  • אחיו הרב משה צבי הלפרין ראש ישיבת אחי תמימים ורב קהילת חב"ד בראשון לציון חתן הרבחיים שאול ברוק.
  • אחיו הרב שמשון לייב הלפרין מחשובי החסידים בירושלים ומנהל המחלקה למוסדות ציבור בירושלים.
  • אחיו הרב זאב דב הלפרין משפיע קהילת חב"ד סנדריה המורחבת ירושלים ומשנה לנציב מס הכנסה.
  • אחיו הרב לוי יצחק הלפרין ראש המכון המדעי-טכנולוגי להלכה מגדלי הפוסקים ומחבר סדרת הספרים מעשה חושב על הלכות שבת.
  • אחותו מרת מרים ראם אשת הרב שמחה ראם חבר לשכת הרבנות - פתח תקווה.
  • אחתו מרת שרה מלכה נחמה רודרמן אשת הרב יצחק רודרמן - פתח תקווה.


בניו:

  • הרב יצחק מאיר הלפרין - יו"ר איגוד צאצאי רבנו הזקן.
  • הרב משה צבי הלפרין - רב קהילות חב"ד ברמות ד' ובשכונת בית ישראל, ירושלים.

בנותיו:

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]