אור ישראל – הבדלי גרסאות

אין תקציר עריכה
צ'קטי
 
(13 גרסאות ביניים של 8 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[אור ישראל]] הוא נעלה יותר מ[[שני המאורות]] שמש וירח וכמו שאמרו רז"ל על הפסוק  "אשר עשית גדולות "  - "אשר עשית גדולות" אלו שני המאורות הגדולים – ואתה - מתאווה לאורן של ישראל".
{{שכתוב|חסר בערך ידע בסיסי, מקורו בספרות, מיקומו בסדר השתלשות ועוד}}
{{להשלים|כל הערך=כן}}
{{מקורות}}


במעלת "אור ישראל" על "שני המאורות הגדולים" שני ביאורים:
[[אור ישראל]] הוא נעלה יותר מ[[שני המאורות]] שמש וירח וכמו שאמרו רז"ל על הפסוק "אשר עשית גדולות" - "אשר עשית גדולות" אלו שני המאורות הגדולים - ואתה - מתאווה לאורן של ישראל".


א. אורן של ישראל בא ע"י שמהפכים את החשך ל[[אור]] ו[[יתרון האור מן החושך|אור זה יש לו יתרון על האור כמו שהוא מצד עצמו]].
במעלת "אור ישראל" על "שני המאורות הגדולים" שני ביאורים:


ב "אור ישראל" הוא אור המאיר ב[[תפארת]] קו האמצעי ולכן הוא נעלה מ"[[שני המאורות]]" כי "שני המאורות" הם [[חסד]] ו[[גבורה]] ששורשם מ[[חכמה]] ו[[בינה]] ואילו [[תפארת]] עולה עד ה[[כתר]].
א. אורן של ישראל בא על ידי שמהפכים את החשך ל[[אור]] ו[[יתרון האור מן החושך|אור זה יש לו יתרון על האור כמו שהוא מצד עצמו]].


ב "אור ישראל" הוא אור המאיר ב[[ספירת התפארת|תפארת]] קו האמצעי ולכן הוא נעלה מ"[[שני המאורות]]" כי "שני המאורות" הם [[ספירת החסד|חסד]] ו[[ספירת הגבורה|גבורה]] ששורשם מ[[ספירת החכמה|חכמה]] ו[[ספירת הבינה|בינה]] ואילו תפארת עולה עד ה[[כתר]].
{{אור}}
[[קטגוריה:אורות וכלים]]
[[קטגוריה:אורות וכלים]]
[[קטגוריה:תורת החסידות]]