דוד אבא לוין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(שינוי סדר בקטגוריה)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(17 גרסאות ביניים של 14 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''דוד אבא לוין''' היה 'מלמד' בעיירה החסידית [[נעוול]], וכישרונו זה יצא למרחוק. מטבעו היה ר' דוד אבא'לה (כפי שכינוהו הכל) חסיד פשוט, ירא שמים ותמים בהליכותיו. היו לו שיטות מיוחדות בחינוך אודותן דיברו הכל בהערצה. הוא החדיר בתלמידיו יראת שמים וברבות הימים סחו כי כל תלמיד שעבר תחת ידיו נשאר [[חסיד]] - חרף הלחצים והפיתויים האדירים שאיימו במשך השנים על הדור הצעיר.  
{{מקורות}}
הרב '''דוד אבא לוין''' (היו שכינוהו ר' דוד אבאל'ה מלמד) היה 'מלמד' ב[[עיירה]] החסידית [[נעוול]], ושמע כישרונו זה יצא למרחוק. התחיל להתעסק בזה בהוראת כ"ק אדמו"ר הרש"ב.  


זכה ר' דוד אבא ונולדו לו חמישה ילדים, מתוכם שלושה בנים - שלושתם מדמויותיה החסידיות הבולטות של נעוול: ר' [[שרגא פייטל לוין]], ר' [[ישראל לוין]] ור' [[גרשון בער לוין]]. היו אומרים עליהם כי הם מהווים התממשות הברכה "חסיד, ירא שמים ולמדן. הלמדן - ר' שרגא פייטל; החסיד - ר' ישראל; הירא שמים - ר' גרשון בער.
היו לו שיטות מיוחדות ב[[חינוך]] אודותן דיברו הכל בהערצה. הוא החדיר בתלמידיו [[יראת שמים]] וברבות הימים סחו כי כל תלמיד שעבר תחת ידיו נשאר [[חסיד]] - חרף הלחצים והפיתויים האדירים שאיימו במשך השנים על הדור הצעיר. הנהגתו הייתה כ[[חסיד]] פשוט, [[יראת שמים|ירא שמים]] ותמים בהליכותיו.


[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש|לוין דוד אבא]]
==משפחתו==
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב|לוין דוד אבא]]
* בנו, ר' [[שרגא פייטל לוין]]
* בנו, ר' [[ישראל לוין]]
* בנו, ר' [[גרשון בער לוין]]
* בתו, אשת ר' יהודה חן מפריז
 
ילדיו היו מדמויותיה החסידיות הבולטות של נעוול, אמרו עליהם כי הם מהווים התממשות הברכה "חסיד, ירא שמים ולמדן". הלמדן - ר' שרגא פייטל; החסיד - ר' ישראל; הירא שמים - ר' גרשון בער.
 
{{קצרמר|אישים}}
{{מיון רגיל:לוין, דוד אבא}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:משפחת לוין]]

גרסה אחרונה מ־02:36, 26 במרץ 2024

הרב דוד אבא לוין (היו שכינוהו ר' דוד אבאל'ה מלמד) היה 'מלמד' בעיירה החסידית נעוול, ושמע כישרונו זה יצא למרחוק. התחיל להתעסק בזה בהוראת כ"ק אדמו"ר הרש"ב.

היו לו שיטות מיוחדות בחינוך אודותן דיברו הכל בהערצה. הוא החדיר בתלמידיו יראת שמים וברבות הימים סחו כי כל תלמיד שעבר תחת ידיו נשאר חסיד - חרף הלחצים והפיתויים האדירים שאיימו במשך השנים על הדור הצעיר. הנהגתו הייתה כחסיד פשוט, ירא שמים ותמים בהליכותיו.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

ילדיו היו מדמויותיה החסידיות הבולטות של נעוול, אמרו עליהם כי הם מהווים התממשות הברכה "חסיד, ירא שמים ולמדן". הלמדן - ר' שרגא פייטל; החסיד - ר' ישראל; הירא שמים - ר' גרשון בער.

  ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.