לדלג לתוכן

דוב בער סגל – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
מ מוישי גורליק העביר את הדף דב סגל לשם דוב בער סגל
 
(45 גרסאות ביניים של 13 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{עריכה|}}
[[קובץ:הרב דובי סגל.jpg|ממוזער|ר' דובי סגל ([[תשפ"ה]])]]
הרב '''דב (דובי) סגל''' הוא מנהל [[תלמוד תורה פאר מנחם אלעד]], מחנך חב"די ומתושבי העיר ביתר עילית. בעבר שימש כמחנך בתלמוד תורה תפארת מנחם וכמנהל גשמי בישיבת תומכי תמימים ביתר.
הרב '''דב בער (דובי) הלוי סגל''' (יליד שנת [[תשל"ט]]) הוא מנהל תלמוד תורה "פאר מנחם" חב"ד באלעד, מחנך חסידי ותיק ובעל תפילה. בעבר שימש כסגן מנהל ומחנך בתלמוד תורה "תפארת מנחם" בביתר עילית וכמנהל גשמי בישיבת תומכי תמימים בעיר.
== תולדות חיים ==
נולד בשנת [[תשל"ט]] בעיר [[בני ברק]], למשפחה חב"דית שורשית. אביו,הרב [[שניאור זלמן סגל]], היה דמות מוכרת בעולם הישיבות של חב"ד ושימש כר"מ בישיבות תומכי תמימים לוד ותורת אמת. אמו היא מרת פסיה.


== תולדות חיים ==
בצעירותו התחנך במוסדות חב"ד בבני ברק, ובהמשך עבר ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]] ובישיבת [[תורת אמת]] בירושלים. בישיבה בירושלים בלט כ"תמים" פעיל במיוחד ב"מבצעים" של הרבי וכן ניהל את את"ה בישיבה, כשהוא מקדיש שעות רבות להפצת המעיינות ביישובי הסביבה ובפעילות עם חיילים.
נולד לאביו הרב [[שניאור זלמן סגל]] ולרעיתו פסיה בעיר [[בני ברק]].


למד במוסדות חב"ד בעיר בני ברק ובישיבות חב"ד בארץ הקודש.
לאחר שנת הלימודים בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 ("הקבוצה" - מחזור תשנ"ט), נשלח כחלק מקבוצת שלוחים לעיר מילאנו שבאיטליה. שם, לצד לימודיו לסמיכה לרבנות, פעל תחת השליח הרב [[גרשון מענדל גרליק]] בקירוב יהודי הקהילה והדרכת נוער.


נשא את רעייתו רחל בת הרב [[משה אדלר]] מ[[ביתר עילית]] וקבע את מגוריו במקום.
לאחר נישואיו לרעייתו מרת רחל (לבית הרב משה אדלר מ[[ירושלים]]), החל את דרכו בעולם החינוך כמחנך ב[[תלמוד תורה]] חב"ד בשכונת [[גילה]]. גם בתקופה זו המשיך בפעילות "חוצה", כשהוא יוצא עם ה[[טנק מבצעים]] של חב"ד ליישובי הסביבה של ירושלים, פועל להנחת תפילין וקירוב לבבות עם תושבי האזור.


שימש במשך שנים כמחנך הכיתה הגבוהה ב[[תלמוד תורה תפארת מנחם ביתר]] וכסגן מנהל תחת הרב [[יוסף הערש סירוצקי]].
== בפעילות בשדה החינוך ==
'''בביתר עילית:''' במשך כ-18 שנה שימש כדמות דומיננטית בתלמוד תורה "תפארת מנחם". הוא כיהן כמחנך כיתה ח' (המכינה לישיבה),  בהמשך מונה לסגן מנהל המוסד תחת הרב [[יוסף סירוצקי]].


במשך תקופה שימש כמנהל גשמי בישיבת [[תומכי תמימים ביתר עילית]].
'''ניהול גשמי:''' לצד עבודתו הפדגוגית, שימש במשך כעשור כמנהל הגשמי של ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית. בתפקיד זה היה אמון על פיתוח התשתיות של הישיבה ודאגה לכל צורכיהם הגשמיים של התמימים.


לאחר שהרב [[שלמה אלבז]] פרש מהתפקיד - מונה הרב סגל לשמש במקומו כמנהל [[תלמוד תורה פאר מנחם אלעד]].
'''ניהול תלמוד תורה אלעד:''' בשנת תשע"ט מונה לעמוד בראש תלמוד תורה "פאר מנחם" באלעד, במקומו של הרב שלמה אלבז. תחת ניהולו עבר המוסד תנופת פיתוח אדירה, הן בכמות התלמידים והן באיכות המבנים והתכנים. בעבודתו באלעד, פועל הרב סגל תחת הדרכתו הצמודה והכוונתו של המרא דאתרא של קהילת חב"ד בעיר, הרב [[שניאור זלמן ירוסלבסקי]].  


הרב סגל שיכלל ופיתח את תלמוד תורה בצורה מעוררת השראה וכיום התלמוד תורה נחשב לתלמוד תורה מהשורה הראשונה.
== עשייה קהילתית ==
הרב סגל מזוהה כאחד מעמודי התווך של קהילת חב"ד בביתר עילית. הוא היה שותף פעיל בהקמת בית הכנסת "מזריטש-770" – מבנה המהווה העתק של מרכז חב"ד העולמי. כיום הוא משמש כגבאי פעיל וחבר בוועד הבניין, ודואג לביסוסו של בית הכנסת.


הרב סגל משמש גם כחזן בעיקר ב"סליחות" ומוזמן למקומות רבים להנעים משירתו.<ref>סרטון בערוץ של ר' יוסי מאיירס - <nowiki>https://www.youtube.com/watch?v=5kiZa2AcXFY</nowiki></ref>
כבעל מנגן מיומן, הרב סגל משמש כבעל תפילה המשלב נוסח חב"די שורשי עם רגש חסידי בימים הנוראים. תפילתו מאופיינת בנוסח חב"ד המדויק ובהתעוררות חסידית,.<ref>סרטון בערוץ של ר' יוסי מאיירס - <nowiki>https://www.youtube.com/watch?v=5kiZa2AcXFY</nowiki></ref>.


רעייתו מרת רחל משמשת כמנהלת בית ספר בעיר לוד.


== משפחתו ==
== משפחתו ==
*בתו: חנה, אשת ר' ישראל יוסף שיינר (בנו של הרב [[יצחק שיינר]]).


* בתו, גב' חנה,אשת ר' ישראל יוסף שיינר.
*רעייתו: מרת רחל - משמשת כמנהלת חטיבת הביניים של בנות חב"ד בלוד.
* בתו, גב' מוסיא, אשת ר' מנחם מענדל פינקוביץ.
 
== לקריאה נוספת ==
[https://col.org.il/news/75489 תהלוכת הקצב במושב נס הרים] {{COL}}
 
[https://chabad.info/news/994271/ פתיחת שנת הלימודים בפאר מנחם] {{אינפו}}


[https://col.org.il/news/147478 פותחים שנה בתלמוד תורה פאר מנחם] {{COL}}
*אביו: הרב [[שניאור זלמן סגל]] - היה ר"מ בישיבות תות"ל המרכזית לוד ו"תורת אמת".


[https://chabad.info/news/681092/ מסיבת חומש לילדי כיתה א' בפאר מנחם] {{אינפו}}
*אחיו: הרב [[יוסף יצחק סגל (פולטבה)]] , ר' [[שימי סגל]] (איש תקשורת מחב"ד), הרב שלמה יהודה, הרב אהרון צבי ור' חיים שלום.


[https://chabad.info/news/1111785/ מעמד סיום מרגש לתלמידי כיתות ח' בתלמוד תורה פאר מנחם] {{אינפו}}
==קישורים חיצוניים==
* [https://col.org.il/news/75489 תהלוכת הקצב במושב נס הרים] {{COL}}
* [https://chabad.info/news/994271/ פתיחת שנת הלימודים בפאר מנחם] {{אינפו}}
* [https://col.org.il/news/147478 פותחים שנה בתלמוד תורה פאר מנחם] {{COL}}
* [https://chabad.info/news/681092/ מסיבת חומש לילדי כיתה א' בפאר מנחם] {{אינפו}}
* [https://chabad.info/news/1111785/ מעמד סיום מרגש לתלמידי כיתות ח' בתלמוד תורה פאר מנחם] {{אינפו}}


== הערות שוליים ==
{{הערות שוליים}}
<references />
[[קטגוריה:משפחת סגל]]
[[קטגוריה:משפחת סגל]]
[[קטגוריה:אישים בביתר עילית]]
[[קטגוריה:אישים בביתר עילית]]
שורה 46: שורה 47:
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה חב"ד אלעד]]
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה חב"ד אלעד]]
[[קטגוריה:חזנים]]
[[קטגוריה:חזנים]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבות חב"ד]]
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה תפארת מנחם ביתר]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים ביתר עילית]]
[[קטגוריה:קבוצה תשנ"ט]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשל"ט]]
[[קטגוריה:צוות תלמוד תורה גילה]]

גרסה אחרונה מ־15:48, 12 במרץ 2026

ר' דובי סגל (תשפ"ה)

הרב דב בער (דובי) הלוי סגל (יליד שנת תשל"ט) הוא מנהל תלמוד תורה "פאר מנחם" חב"ד באלעד, מחנך חסידי ותיק ובעל תפילה. בעבר שימש כסגן מנהל ומחנך בתלמוד תורה "תפארת מנחם" בביתר עילית וכמנהל גשמי בישיבת תומכי תמימים בעיר.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשנת תשל"ט בעיר בני ברק, למשפחה חב"דית שורשית. אביו,הרב שניאור זלמן סגל, היה דמות מוכרת בעולם הישיבות של חב"ד ושימש כר"מ בישיבות תומכי תמימים לוד ותורת אמת. אמו היא מרת פסיה.

בצעירותו התחנך במוסדות חב"ד בבני ברק, ובהמשך עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים לוד ובישיבת תורת אמת בירושלים. בישיבה בירושלים בלט כ"תמים" פעיל במיוחד ב"מבצעים" של הרבי וכן ניהל את את"ה בישיבה, כשהוא מקדיש שעות רבות להפצת המעיינות ביישובי הסביבה ובפעילות עם חיילים.

לאחר שנת הלימודים בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 ("הקבוצה" - מחזור תשנ"ט), נשלח כחלק מקבוצת שלוחים לעיר מילאנו שבאיטליה. שם, לצד לימודיו לסמיכה לרבנות, פעל תחת השליח הרב גרשון מענדל גרליק בקירוב יהודי הקהילה והדרכת נוער.

לאחר נישואיו לרעייתו מרת רחל (לבית הרב משה אדלר מירושלים), החל את דרכו בעולם החינוך כמחנך בתלמוד תורה חב"ד בשכונת גילה. גם בתקופה זו המשיך בפעילות "חוצה", כשהוא יוצא עם הטנק מבצעים של חב"ד ליישובי הסביבה של ירושלים, פועל להנחת תפילין וקירוב לבבות עם תושבי האזור.

בפעילות בשדה החינוך[עריכה | עריכת קוד מקור]

בביתר עילית: במשך כ-18 שנה שימש כדמות דומיננטית בתלמוד תורה "תפארת מנחם". הוא כיהן כמחנך כיתה ח' (המכינה לישיבה), בהמשך מונה לסגן מנהל המוסד תחת הרב יוסף סירוצקי.

ניהול גשמי: לצד עבודתו הפדגוגית, שימש במשך כעשור כמנהל הגשמי של ישיבת תומכי תמימים ביתר עילית. בתפקיד זה היה אמון על פיתוח התשתיות של הישיבה ודאגה לכל צורכיהם הגשמיים של התמימים.

ניהול תלמוד תורה אלעד: בשנת תשע"ט מונה לעמוד בראש תלמוד תורה "פאר מנחם" באלעד, במקומו של הרב שלמה אלבז. תחת ניהולו עבר המוסד תנופת פיתוח אדירה, הן בכמות התלמידים והן באיכות המבנים והתכנים. בעבודתו באלעד, פועל הרב סגל תחת הדרכתו הצמודה והכוונתו של המרא דאתרא של קהילת חב"ד בעיר, הרב שניאור זלמן ירוסלבסקי.

עשייה קהילתית[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב סגל מזוהה כאחד מעמודי התווך של קהילת חב"ד בביתר עילית. הוא היה שותף פעיל בהקמת בית הכנסת "מזריטש-770" – מבנה המהווה העתק של מרכז חב"ד העולמי. כיום הוא משמש כגבאי פעיל וחבר בוועד הבניין, ודואג לביסוסו של בית הכנסת.

כבעל מנגן מיומן, הרב סגל משמש כבעל תפילה המשלב נוסח חב"די שורשי עם רגש חסידי בימים הנוראים. תפילתו מאופיינת בנוסח חב"ד המדויק ובהתעוררות חסידית,.[1].


משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בתו: חנה, אשת ר' ישראל יוסף שיינר (בנו של הרב יצחק שיינר).
  • רעייתו: מרת רחל - משמשת כמנהלת חטיבת הביניים של בנות חב"ד בלוד.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. ^ סרטון בערוץ של ר' יוסי מאיירס - https://www.youtube.com/watch?v=5kiZa2AcXFY