יהושע נויהויזר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (א בוחער העביר את הדף יהושע נויהויזר לשם יהושע נהויזר)
אין תקציר עריכה
 
(36 גרסאות ביניים של 14 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{קובץ|תואר=הרב}}
{{קובץ|תואר=הרב}}
הרב '''יהושע מנחם נויהויזר''' (יליד שנת [[תש"מ]], 1980) הוא [[ר"מ]] בישיבת [[תומכי תמימים אור יהודה]], ומחבר תורני הידוע בעיסוקו הרב בתורת [[הגאון הרוגוצ'ובר]]. הרב נויויזר מתגורר ב[[בני ברק]]
הרב '''יהושע מנחם הלוי  נויהויזר''' (יליד שנת [[תש"מ]], 1980) הוא [[ר"מ]] בישיבת [[תומכי תמימים אור יהודה]], ומחבר תורני הידוע בעיסוקו הרב בתורת [[הגאון הרוגוצ'ובר]]. בנוסף, משנת [[תשפ"א]] משמש כחבר הנהלת [[את"ה המרכזי]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד ב[[בני ברק]] ב[[כ"ה אלול]] [[תש"מ]] לאביו ר' [[יחיאל נויהויזר]] ולאמו מרת יונה.
נולד ב[[בני ברק]] ב[[כ"ה אלול]] [[תש"מ]] לאביו ר' [[יחיאל הלוי  נויהויזר]] ולאמו מרת ינטא יונה חיה, בעלי זיקה חזקה לחב"ד.


בצעירותו למד בישיבת תומכי תמימים 'בית מנחם' בני ברק, ולאחר מכן המשיך את לימודיו בישיבת [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת]] ב[[ירושלים]], ולקראת שנת הלימודים [[תש"ס]] נסע ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]'.
בצעירותו הפך לחסיד חב"ד באופן מלא ולמד בישיבת תומכי תמימים 'בית מנחם' בני ברק, כחודשיים לאחר פתיחתה באלול [[תשנ"ד]]. באותם שנים התקרב אל ראש הישיבה הרב [[חנניה יוסף אייזנבך]]. לאחר מכן המשיך את לימודיו בישיבת [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת]] ב[[ירושלים]], ולקראת שנת הלימודים [[תש"ס]] נסע ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-[[770]] במסגרת שנת ה'[[קבוצה]]', והיה שם כמעט שנתיים (לא רצוף).


במהלך שנות לימודיו ב-770, נמנה על צוות העריכה של קובצי הפלפולים שיצאו לאור על ידי מערכת הערות התמימים ואנ"ש של ישיבת תות"ל המרכזית, ועל חברי מכון המחקר והפיענוח של הסדרה הפופלרית [[דבר מלכות - פיענוחים]].
במהלך שנות לימודיו ב-770, נמנה על צוות העריכה של קובצי הפלפולים שיצאו לאור על ידי מערכת הערות התמימים ואנ"ש של ישיבת תות"ל המרכזית, ועל חברי מכון המחקר והפיענוח של הסדרה הפופלרית [[דבר מלכות - פיענוחים]].


עם ייסודו של בטאון '[[התמים (בית משיח)|התמים]]', הצטרף לצוות הכתבים בעיתון,ופרסמי סקירות עיוניות-תורניות על חידושיהם וספריהם של גדולי ישראל.
עם ייסודו של בטאון '[[התמים (בית משיח)|התמים]]', הצטרף לצוות הכתבים בעיתון, ופירסם סקירות עיוניות-תורניות על חידושיהם וספריהם של גדולי ישראל.


בשנת [[תשס"ג]] פרסם תחת ה[[ועד להפצת שיחות]] את ספרו [[הצפנת פענח במשנת הרבי (ספר)|הצפנת פענח במשנת הרבי]].
בשנת [[תשס"ג]] פרסם תחת ה[[ועד להפצת שיחות]] את ספרו [[הצפנת פענח במשנת הרבי (ספר)|הצפנת פענח במשנת הרבי]].


[[נשא את]] בתו של הרב [[בנימין זאב סגל]], והצטרף לצוות החינוכי של ישיבת [[תומכי תמימים אור יהודה]].
[[נישואין|נשא]] את בתו של הרב [[בנימין זאב סגל]], ושימש כר"מ ב[[תומכי תמימים נתניה]]. לאחר מכן הצטרף לצוות החינוכי של ישיבת [[תומכי תמימים אור יהודה]].


בשנת [[תשע"ב]] זכה במקום השני בתחרות הארצית של מפעל הפיס 'וקנה לך חבר' בחיבור שערך על דיני דברים הבאים בתוך הסעודה.
בשנת [[תשע"ב]] זכה במקום השני בתחרות הארצית של מפעל הפיס 'וקנה לך חבר' בחיבור שערך על דיני [[ברכות הנהנין|דברים הבאים בתוך הסעודה]].
   
   
משתתף בכתיבה בקבצים תורניים רבים, ביניהם בקובץ [[דרך תמים (גליון)|דרך תמים]] היוצא לאור מטעם ישיבת תומכי תמימים אור יהודה.
משתתף בכתיבת קבצים תורניים רבים, ביניהם בקובץ [[דרך תמים (גליון)|דרך תמים]] היוצא לאור מטעם ישיבת תומכי תמימים אור יהודה.
 
פיתח שיטת לימוד ייחודית (הכוללת טכניקות לזיכרון) ע"פ הבנתו ב[[הלכות תלמוד תורה]] של אדה"ז, וע"פ מה ששמע מגדולי התורה ובעיקר מהרב [[זלמן נחמיה גולדברג]], את שיטת הלימוד מנחיל לבחורי הישיבה בשיחות הדרכה בסדרי עיונא.


{{מיון רגיל:נויהויזר, יהושע מנחם}}
{{מיון רגיל:נויהויזר, יהושע מנחם}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
 
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:קבוצה תש"ס]]
[[קטגוריה:קבוצה תש"ס]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:מחברים תורניים]]
[[קטגוריה:אישים בבני ברק]]
[[קטגוריה:משפחת סגל]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"מ]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים אור יהודה]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים בני ברק]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים בני ברק]]
[[קטגוריה:מחברים תורניים]]
[[קטגוריה:בני ברק: אישים]]

גרסה אחרונה מ־12:42, 28 ביוני 2024

הרב יהושע נויהויזר

הרב יהושע מנחם הלוי נויהויזר (יליד שנת תש"מ, 1980) הוא ר"מ בישיבת תומכי תמימים אור יהודה, ומחבר תורני הידוע בעיסוקו הרב בתורת הגאון הרוגוצ'ובר. בנוסף, משנת תשפ"א משמש כחבר הנהלת את"ה המרכזי.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בבני ברק בכ"ה אלול תש"מ לאביו ר' יחיאל הלוי נויהויזר ולאמו מרת ינטא יונה חיה, בעלי זיקה חזקה לחב"ד.

בצעירותו הפך לחסיד חב"ד באופן מלא ולמד בישיבת תומכי תמימים 'בית מנחם' בני ברק, כחודשיים לאחר פתיחתה באלול תשנ"ד. באותם שנים התקרב אל ראש הישיבה הרב חנניה יוסף אייזנבך. לאחר מכן המשיך את לימודיו בישיבת תורת אמת בירושלים, ולקראת שנת הלימודים תש"ס נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה', והיה שם כמעט שנתיים (לא רצוף).

במהלך שנות לימודיו ב-770, נמנה על צוות העריכה של קובצי הפלפולים שיצאו לאור על ידי מערכת הערות התמימים ואנ"ש של ישיבת תות"ל המרכזית, ועל חברי מכון המחקר והפיענוח של הסדרה הפופלרית דבר מלכות - פיענוחים.

עם ייסודו של בטאון 'התמים', הצטרף לצוות הכתבים בעיתון, ופירסם סקירות עיוניות-תורניות על חידושיהם וספריהם של גדולי ישראל.

בשנת תשס"ג פרסם תחת הועד להפצת שיחות את ספרו הצפנת פענח במשנת הרבי.

נשא את בתו של הרב בנימין זאב סגל, ושימש כר"מ בתומכי תמימים נתניה. לאחר מכן הצטרף לצוות החינוכי של ישיבת תומכי תמימים אור יהודה.

בשנת תשע"ב זכה במקום השני בתחרות הארצית של מפעל הפיס 'וקנה לך חבר' בחיבור שערך על דיני דברים הבאים בתוך הסעודה.

משתתף בכתיבת קבצים תורניים רבים, ביניהם בקובץ דרך תמים היוצא לאור מטעם ישיבת תומכי תמימים אור יהודה.

פיתח שיטת לימוד ייחודית (הכוללת טכניקות לזיכרון) ע"פ הבנתו בהלכות תלמוד תורה של אדה"ז, וע"פ מה ששמע מגדולי התורה ובעיקר מהרב זלמן נחמיה גולדברג, את שיטת הלימוד מנחיל לבחורי הישיבה בשיחות הדרכה בסדרי עיונא.