בנימין גבריאל כהן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(4 גרסאות ביניים של משתמש אחר אחד אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{פירוש נוסף|נוכחי=ראש ישיבת [[תומכי תמימים מלבורן]]|אחר=אחראי הלוגיסטי וטיפוח של [[כפר חב"ד]]|ראו=[[בנימין כהן]]}}
הרב '''בנימין גבריאל כהן''' (יליד שנת [[תש"ה]], 1945) הוא ראש ישיבת [[תומכי תמימים מלבורן]].
הרב '''בנימין גבריאל כהן''' (יליד שנת [[תש"ה]], 1945) הוא ראש ישיבת [[תומכי תמימים מלבורן]].


שורה 10: שורה 11:
בשנת [[תשל"ד]] עבר להתגורר ב[[מלבורן]] והתמנה לשמש כראש ישיבת [[תומכי תמימים מלבורן|תומכי תמימים המקומית]], והחליף את הרב גוטניק ששימש בתפקיד באופן רישמי, אך לא הנהיג את הישיבה בפועל למעט מסירת שיעורים באופן מזדמן.
בשנת [[תשל"ד]] עבר להתגורר ב[[מלבורן]] והתמנה לשמש כראש ישיבת [[תומכי תמימים מלבורן|תומכי תמימים המקומית]], והחליף את הרב גוטניק ששימש בתפקיד באופן רישמי, אך לא הנהיג את הישיבה בפועל למעט מסירת שיעורים באופן מזדמן.


לאורך השנים העמיד הרב כהן אלפי תלמידים. הוא ידוע בסגנון השיעורים הייחודי שלו, החושף את למדנותו הרבה מחד, אך מובן גם לתלמידים בעלי רקע תורני מועט ביותר. בנוסף, הרב כהן הוא מחנך משכמו ומעלה המיטיב להבין את נפש תלמידיו ולהעמידם בקרן אורה. בשל כך, ישנם תלמידים לשעבר העומדים עמו בקשר גם עשרות שנים לאחר שעזבו את כתלי הישיבה.
לאורך השנים העמיד אלפי תלמידים.
הרב כהן מרבה לכתוב בקבצי ״הערות התמימים״ היו״ל ע״י ישיבה גדולה, והוא משמש גם כמבקר ועורך של הקבצים. בנוסף, הוא הוציא לאור סדרדת חוברות תורניות עיוניות בשם 'ישמח ישראל', בהם פירסם רעיונות מתוך השיעורים שמוסר בפני תלמידי הישיבה.
הוא ידוע בסגנון השיעורים הייחודי שלו, החושף את למדנותו, אך מובן גם לתלמידים בעלי רקע תורני מועט ביותר.
הרב כהן רואה את תפקידו כראש ישיבה כתפקיד הדורש את כל כוחותיו ובשל כך הוא ממעט ליטול חלק בעסקנות הכללית (לאחר פטירת הרב יצחק דוד גרונר ע״ה, השליח הראשי, המרא דאתרא ומנהל המוסדות בעיר, ניאות לקבל על עצמו את הנהגת הקהילה הרוחנית ביחד עם עוד 5 מנכבדי וזקני רבני ועסקני אנ״ש בעיר, אך פרש לאחר תקופה קצרה). עם זאת, הוא מוסר שיעורים מספר פעמים בשבוע גם לאנ״ש, משמש כמשפיע לאברכים רבים ומייעץ מנסיונו החינוכי לרבים.
 
באופן מסורתי, מתוועד הרב כהן בישיבה גדולה פעם אחת בשנה - י״ט כסלו - התוועדות הנמשכת עד אור הבוקר ומשתתפים בה, בנוסף לבחורי הישיבה, גם חברי קהילת אנ״ש המקומיים.  
הוציא לאור סדרת חוברות תורניות עיוניות בשם 'ישמח ישראל', בהם פירסם רעיונות מתוך השיעורים שמוסר בפני תלמידי הישיבה.
לפני כשלושים שנה החל הרב כהן למסור שיעור לאנ״ש והבחורים בליל חג השבועות על משנה ו׳ בפרק ו׳ מפרקי אבות - דרכים שהתורה נקנית בהם - וביאר את הדרך הראשונה (מתוך ארבעים ושמונה דרכים המבוארות בה). מאז, בכל שנה מוסר הרב כהן שיעור על דרך נוספת.
הוא רואה את תפקידו כראש ישיבה כתפקיד הדורש את כל כוחותיו ובשל כך הוא ממעט ליטול חלק בעסקנות הכללית{{הערה|לאחר פטירת הרב [[יצחק דוד גרונר]] השליח הראשי המרא דאתרא ומנהל המוסדות בעיר, ניאות לקבל על עצמו את הנהגת הקהילה הרוחנית ביחד עם עוד 5 מנכבדי וזקני רבני ועסקני אנ״ש בעיר, אך פרש לאחר תקופה קצרה.}}.


==משפחתו==
==משפחתו==

גרסה אחרונה מ־16:25, 7 ביוני 2024

הרב בנימין גבריאל כהן (יליד שנת תש"ה, 1945) הוא ראש ישיבת תומכי תמימים מלבורן.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בחודש אדר תש"ה לאמו מרת פעריל בלונדון, בה גדל והסתופף בצילם של חסידי חב"ד שהתגוררו במקום, ביניהם ר' מענדל פוטרפס לאחר יציאתו מעבר למסך הברזל, ר' בן ציון שם טוב, ועוד.

בזמן לימודיו בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770, נסע בשנת תשכ"ט מטעם המרכז לעניני חינוך בשליחות הרבי לאזור אונטריו, קנדה יחד עם חברו ר' דניאל דב גולדברג, וכשחזרו הכניסו דו"ח מפורט שהיה למראה עיני הרבי שהביע את שביעות רצונו וכתב עליו שזהו 'דו"ח לדוגמא'[1].

בהגיעו לגיל נישואין, התחתן בשנת תשל"א עם רעייתו מרת שיינא רבקה, ונכנס ללמוד בכולל אברכים שעל יד מזכירות הרבי.

בשנת תשל"ד עבר להתגורר במלבורן והתמנה לשמש כראש ישיבת תומכי תמימים המקומית, והחליף את הרב גוטניק ששימש בתפקיד באופן רישמי, אך לא הנהיג את הישיבה בפועל למעט מסירת שיעורים באופן מזדמן.

לאורך השנים העמיד אלפי תלמידים. הוא ידוע בסגנון השיעורים הייחודי שלו, החושף את למדנותו, אך מובן גם לתלמידים בעלי רקע תורני מועט ביותר.

הוציא לאור סדרת חוברות תורניות עיוניות בשם 'ישמח ישראל', בהם פירסם רעיונות מתוך השיעורים שמוסר בפני תלמידי הישיבה. הוא רואה את תפקידו כראש ישיבה כתפקיד הדורש את כל כוחותיו ובשל כך הוא ממעט ליטול חלק בעסקנות הכללית[2].

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בנו, ר' ישראל כהן
  • בתו מרת דבורה לאה, רעיית הרב אלכסנדר סנדר גורביץ'

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. תצלום המענה בתשורה גולדברג תשפ"א עמוד 27.
  2. לאחר פטירת הרב יצחק דוד גרונר השליח הראשי המרא דאתרא ומנהל המוסדות בעיר, ניאות לקבל על עצמו את הנהגת הקהילה הרוחנית ביחד עם עוד 5 מנכבדי וזקני רבני ועסקני אנ״ש בעיר, אך פרש לאחר תקופה קצרה.