הבדלים בין גרסאות בדף "הר נבו"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(כתיבת 'קצרמר'. יש עוד להרחיב ולנסח לדעתי.)
 
מ (ויקיזציה)
 
שורה 11: שורה 11:
 
משה רבינו, התעלה במדרגתו הנפלאה, עד שזכה לקבל [[מ"ט שערי בינה|49 מחמישים שערי בינה]]{{הערה|[[מסכת ראש השנה|ראש השנה]] כא, ב}}, ועליו נאמר "ותחסרהו מעט מאלוקים"{{הערה|[[תהלים]] ח, ו}}.
 
משה רבינו, התעלה במדרגתו הנפלאה, עד שזכה לקבל [[מ"ט שערי בינה|49 מחמישים שערי בינה]]{{הערה|[[מסכת ראש השנה|ראש השנה]] כא, ב}}, ועליו נאמר "ותחסרהו מעט מאלוקים"{{הערה|[[תהלים]] ח, ו}}.
  
עם בא יום פטירתו של משה רבינו נכללו והתרכזו כל העבודות שעבד כל ימי חייו, ובנוסף לכך (כתוצאה מהצטברות כל העבודות כולן) התווסף על כך אור העולה על כולן, ואזי זכה משה גם להתגלותו של שער הנו"ן{{[[לקו"ש]] חלק א, שיחת פרשת בחוקותי סעיף י-יא}}.
+
עם בא יום פטירתו של משה רבינו נכללו והתרכזו כל העבודות שעבד כל ימי חייו, ובנוסף לכך (כתוצאה מהצטברות כל העבודות כולן) התווסף על כך אור העולה על כולן, ואזי זכה משה גם להתגלותו של שער הנו"ן{{הערה|[[לקו"ש]] חלק א, שיחת פרשת בחוקותי סעיף י-יא}}.
 
{{קצרמר}}
 
{{קצרמר}}
  

גרסה אחרונה מ־01:08, 27 במאי 2024

הר נבו הוא הר הנמצא מעברו המזרחי של הירדן, על הר זה העלה ה' את משה רבינו על מנת להראות לו את כל הארץ לפני מותו. בחסידות מוסבר כי בהר זה הגיע משה לשלימות הגבוהה ביותר - למעלה ממה שהשיג בכל חייו.

ההר בתורה[עריכה]

טרם כניסתם של עם ישראל מהמדבר לארץ ישראל קרא ה' למשה רבנו ואמר לו "עלה אל הר העברים הזה הר נבו... וראה את ארץ כנען אשר אני נתן לבני ישראל לאחוזה: ומת בהר אשר אתה עלה שמה"[1]. בעלותו להר נבו הראה הקב"ה למשה את ארץ ישראל ואף את כל המאורעות העתידים לקרות לעם ישראל עד תחיית המתים[2].

בתורת החסידות[עריכה]

משמעות שמו של ההר[עריכה]

נבו - נו"ן בו. שבו זכה משה לשער ה50 מ'חמישים שערי בינה'.

דרגתו של משה רבינו[עריכה]

משה רבינו, התעלה במדרגתו הנפלאה, עד שזכה לקבל 49 מחמישים שערי בינה[3], ועליו נאמר "ותחסרהו מעט מאלוקים"[4].

עם בא יום פטירתו של משה רבינו נכללו והתרכזו כל העבודות שעבד כל ימי חייו, ובנוסף לכך (כתוצאה מהצטברות כל העבודות כולן) התווסף על כך אור העולה על כולן, ואזי זכה משה גם להתגלותו של שער הנו"ן[5].

סמל חבדפדיה חדש.jpg ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.

ראו גם[עריכה]

הערות שוליים

  1. דברים לב, מט-נ
  2. דברים לד, ב ברש"י
  3. ראש השנה כא, ב
  4. תהלים ח, ו
  5. לקו"ש חלק א, שיחת פרשת בחוקותי סעיף י-יא