הרבנות הראשית לרוסיה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(5 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 3: שורה 3:
==מחלקת הכשרות==
==מחלקת הכשרות==
{{ערך מורחב|ערך=[[בד"צ אגודת הרבנים - רוסיה (KR)]]}}
{{ערך מורחב|ערך=[[בד"צ אגודת הרבנים - רוסיה (KR)]]}}
במסגרת מוסד הרבנות פועלת מחלקת כשרות הידועה כוועד הכשרות ובראשו עומד הרב [[יוסף וורזוב]]{{הערה|1=[http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=57493 מהפכת הכשרות ברוסיה: גלידה [[חלב]]ית למהדרין], שטורעם.נט}}. וועד הכשרות של הרבנות הראשית ברוסיה, מעניק כשרות מהודרת לעשרות מפעלי [[מזון]] ברחבי [[רוסיה]], כמו גם למספר מסעדות במוסקבה. סמל ההכשר של הוועד נושא את האותיות KR, "כשרות רוסיה", כשחותמת הכשרות היא "בד"ץ אגודת הרבנים - רוסיא".
במסגרת מוסד הרבנות פועלת מחלקת כשרות הידועה כוועד הכשרות ובראשה עומד הרב [[יוסף יצחק מרזל]] והרב [[יוסף וורזוב]]{{הערה|1=[http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=57493 מהפכת הכשרות ברוסיה: גלידה [[חלב]]ית למהדרין], שטורעם.נט}}. וועד הכשרות של הרבנות הראשית ברוסיה, מעניק כשרות מהודרת לעשרות מפעלי [[מזון]] ברחבי [[רוסיה]], כמו גם למספר מסעדות במוסקבה. סמל ההכשר של הוועד נושא את האותיות KR, "כשר רוסיה", כשחותמת הכשרות היא "בד"ץ אגודת הרבנים - רוסיא".


==הרב הראשי הצבאי==
==הרב הראשי הצבאי==
שורה 11: שורה 11:
בשנת [[תש"ן]] התמנה לרבה של [[מוסקבה]] וברית המועצות הרב אדולף שייביץ', שהמשיך לכהן כרב ראשי גם לאחר [[התפרקות ברית המועצות]]. בשנת [[תשס"ג]] קונגרס הקהילות היהודיות הדתיות והארגונים הדתיים של רוסיה (Конгресс еврейских религиозных общин и организаций России (КЕРООР) בחר אותו לרבה של הפדרציה הרוסית.
בשנת [[תש"ן]] התמנה לרבה של [[מוסקבה]] וברית המועצות הרב אדולף שייביץ', שהמשיך לכהן כרב ראשי גם לאחר [[התפרקות ברית המועצות]]. בשנת [[תשס"ג]] קונגרס הקהילות היהודיות הדתיות והארגונים הדתיים של רוסיה (Конгресс еврейских религиозных общин и организаций России (КЕРООР) בחר אותו לרבה של הפדרציה הרוסית.


בשנת [[תש"ס]] "איגוד הקהילות היהודיות ברוסיה" בחר ברב בערל לאזאר לתפקיד רבה הראשי של רוסיה. כיום רוב הקהילות היהודיות ברוסיה ורבני הערים מכירות ברב ברל לזר כרבה הראשי, כמו כן הוא זוכה להכרה רשמית של הממשל ברוסיה.  
בשנת [[תש"ס]] "איגוד הקהילות היהודיות ברוסיה" בחר ברב [[בערל לאזאר]] לתפקיד רבה הראשי של רוסיה. כיום רוב הקהילות היהודיות ברוסיה ורבני הערים מכירות ברב [[בערל לאזאר]] כרבה הראשי, כמו כן הוא זוכה להכרה רשמית של הממשל ברוסיה.  
לרב לאזר יחסים טובים עם נציגי השלטון, והוא זוכה לביקורים תכופים במוסדותיו של נציגי הממשל הבכירים וכן מתארח אצל נציגי ממשל לעיתים תכופות. לחלק מהאוליגרכים היהודיים הנאמנים לשלטון יש קשר אליו. בעזרת לב לבייב, קשר קשרים קרובים עם נשיא רוסיה בעבר וגם בהווה ולדימיר פוטין.
לרב לאזאר יחסים טובים עם נציגי השלטון, והוא זוכה לביקורים תכופים במוסדותיו של נציגי הממשל הבכירים וכן מתארח אצל נציגי ממשל לעיתים תכופות. לחלק מהאוליגרכים היהודיים הנאמנים לשלטון יש קשר אליו. בעזרת [[לוי לבייב]], קשר קשרים קרובים עם נשיא רוסיה בעבר וגם בהווה ולדימיר פוטין.


==ראו גם ==
==ראו גם ==

גרסה אחרונה מ־20:19, 14 באפריל 2024

הרבנות הראשית לרוסיהרוסית: Главный раввинат России) היא מוסד רבני בכיר בשטחי הפדרציה הרוסית, האחראית להפעלת מערכת הכשרות והענקת סיוע לקהילות היהודיות ברחבי המדינה. בראש הרבנות הראשית עומד הרב הראשי, בערל לאזאר. משרדי הרבנות הראשית שוכנים בשכונת מרינה רושצ'ה שבמוסקבה. מזכיר בית הדין הרבני של הרבנות הוא הרב לוי יצחק מונדשיין, שמכהן גם כשליח חב"ד ורבה הראשי של העיר סמולנסק[1].

מחלקת הכשרות[עריכה | עריכת קוד מקור]

ערך מורחב – בד"צ אגודת הרבנים - רוסיה (KR)

במסגרת מוסד הרבנות פועלת מחלקת כשרות הידועה כוועד הכשרות ובראשה עומד הרב יוסף יצחק מרזל והרב יוסף וורזוב[2]. וועד הכשרות של הרבנות הראשית ברוסיה, מעניק כשרות מהודרת לעשרות מפעלי מזון ברחבי רוסיה, כמו גם למספר מסעדות במוסקבה. סמל ההכשר של הוועד נושא את האותיות KR, "כשר רוסיה", כשחותמת הכשרות היא "בד"ץ אגודת הרבנים - רוסיא".

הרב הראשי הצבאי[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב הראשי הצבאי של רוסיה הוא תפקיד שהוקם על ידי מוסד הרבנות הראשית, שמינה לכך את הרב אהרון גורביץ', שהוכר על ידי משרד ההגנה הרוסי והוענקה לו דרגת סגן אלוף (פולקובניק). הוא מונה בשנת תשס"ח והיה לרב הראשי הצבאי הראשון ברוסיה מאז "מהפכת אוקטובר". תוארו הרשמי הוא הרב הראשי של שירות בתי הסוהר הפדרלי והכוחות המזוינים.

הרבנים הראשיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת תש"ן התמנה לרבה של מוסקבה וברית המועצות הרב אדולף שייביץ', שהמשיך לכהן כרב ראשי גם לאחר התפרקות ברית המועצות. בשנת תשס"ג קונגרס הקהילות היהודיות הדתיות והארגונים הדתיים של רוסיה (Конгресс еврейских религиозных общин и организаций России (КЕРООР) בחר אותו לרבה של הפדרציה הרוסית.

בשנת תש"ס "איגוד הקהילות היהודיות ברוסיה" בחר ברב בערל לאזאר לתפקיד רבה הראשי של רוסיה. כיום רוב הקהילות היהודיות ברוסיה ורבני הערים מכירות ברב בערל לאזאר כרבה הראשי, כמו כן הוא זוכה להכרה רשמית של הממשל ברוסיה. לרב לאזאר יחסים טובים עם נציגי השלטון, והוא זוכה לביקורים תכופים במוסדותיו של נציגי הממשל הבכירים וכן מתארח אצל נציגי ממשל לעיתים תכופות. לחלק מהאוליגרכים היהודיים הנאמנים לשלטון יש קשר אליו. בעזרת לוי לבייב, קשר קשרים קרובים עם נשיא רוסיה בעבר וגם בהווה ולדימיר פוטין.

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים