שאול יהודה לייב ליבין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(24 גרסאות ביניים של 15 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:ליבין.jpg|שמאל|ממוזער|250px|מצבת הרב ליבין]]
[[קובץ:ליבין.jpg|שמאל|ממוזער|250px|מצבת הרב ליבין]]
הרב '''יהודה ליב שאול ליבין''' היה מרבני חב"ד באוקריינה ובחברון. שימש כרב ב[[חרקוב]] וב[[קונסטנטינוגרד]] שב[[אוקראינה]]. בנו של ר' אהרן ליבין ע"ה.
הרב '''שאול יהודה ליב ליבין''' היה מרבני חב"ד ב[[אוקראינה]] וב[[חברון]]. שימש כרב ב[[חרקוב]] ובקונסטנטינוגרד שב[[אוקראינה]]. בנו של ר' אהרן ליבין.


עלה ל[[ארץ הקודש]] והתיישב ב[[חברון]] בשנת [[תרמ"ז]]. לאחר שהכירו הרב [[שמעון מנשה חייקין]] מינה אותו כרב לחסידי חב"ד ולקהילת "מגן אבות" החסידית כללית שבחברון. במשרה זו שימש עד שלהי שנת [[תרנ"ב]], ואז עבר ל[[ירושלים]].  
עלה ל[[ארץ הקודש]] והתיישב ב[[חברון]] בשנת [[תרמ"ז]]. לאחר שהכירו הרב [[שמעון מנשה חייקין]] מינה אותו כרב לחסידי חב"ד ולקהילת "מגן אבות" החסידית כללית שבחברון. במשרה זו שימש עד שלהי שנת [[תרנ"ב]], ואז עבר ל[[ירושלים]].  


נפטר ח' [[טבת]] [[תרנ"ג]].
נפטר ביום [[ג' בטבת]] [[תרנ"ג]].
 
בחודש [[טבת]] תשע"א נחשף קברו. על מצבתו כתוב: {{ציטוטון|פ"נ הרה"ח הישיש מו"ה שאול יהודא ליב הכהן רב דעה"ק חברון ת"ו נלב"ע ג' טבת תרנ"ג}}. בעקבות גילוי המצבה, עלו רבים מצאצאיו אל קברו{{הערת שוליים|1=[http://www.inn.co.il/News/News.aspx/213826 זוכרים את הרב שאול ליבין זצ"ל] - אתר ערוץ 7}}.


בחודש [[טבת]] בשנת [[תשע"א]] נחשף קברו. על מצבתו כתוב: {{ציטוטון|פ"נ הרב הישיש מו"ה שאול יהודא ליב הכהן רב דעה"ק [[חברון]] ת"ו נלב"ע ג' טבת תרנ"ג}}. בעקבות גילוי המצבה, עלו רבים מצאצאיו אל קברו{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=59131 זוכרים את הרב שאול ליבין] - אתר [[חב"ד אינפו]]}}.


== משפחתו ==
== משפחתו ==
*נכדתו מרת לאה ליבין - ברוק.
*נכדתו מרת לאה ליבין - ברוק.
*נינו הרב [[חיים שאול ברוק]], קרוי על שמו.
*נינו הרב [[חיים שאול ברוק]], קרוי על שמו.
==לקריאה נוספת==
*'''מעשה חשב''', תדפיס ה' אייר תשע"ג, עמוד 8


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*[http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=59093 היסטוריה: נחשף קברו של גדול רבני חברון] - [[חב"ד אינפו]]
*[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=59093 היסטוריה: נחשף קברו של גדול רבני חברון] - [[חב"ד אינפו]]
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
ביום ג בתמוז 19 ביוני מציינים חסידי חב"ד את יום פטירתו של הרבי מליובאוויטש. שלוש עשרה שנה עברו מאז "הסתלק" על פי המינוח החב"די המנהיג הנערץ, ולמרבה הפלא תנועת חב"ד שיש שהספידו אותה אחר פטירת מנהיגם עדיין חיה ותוססת. לא זו בלבד, המתחקה אחר תנועה זו מגלה שדווקא בשנים אלו, שהם פועלים ללא מנהיג, נפח הפעילות החב"די הכפיל ושילש את כוחו. מספר שליחי חב"ד בשנת 2007 הוא מעל 3000 שליחים, גידול של מאות אחוזים ממספר השליחים בשנת 1994.
{{מיון רגיל:ליבין}}
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק]]
מה סוד כוחה של תנועת חב"ד לאחר פטירת המנהיג? ומדוע הם לא ממנים מנהיג חדש? ד"ר יצחק קראוס מאוניברסיטת בר אילן, החוקר תנועה זו בעשור השנים האחרון, מגיש לקורא את פרי מחקרו בשפה קלה מרתקת וקולחת. בספר דן קראוס במהפכה של תנועת חב"ד תחת מנהיגותו של הרבי מליובאוויטש בשישים השנים האחרונות. הוא חושף את המוטיב המשיחי של תנועה זו שהוא המניע לפעילות החב"דית רבת ההיקף. החל בחב"דניק העומד בקרן רחוב ומניח תפילין לעוברים ושבים, דרך בתי חב"ד המצויים כמעט בכל מקום על פני הגלובוס וכלה בפן הפחות מוכר, ניסיון לשכנע גויים לקיים את שבע מצוות בני נח.
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש]]
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
מהי המטרה בפעולות אלה? הבאת המשיח. ולשאלה מה סוד כוחה של תנועה זו? התשובה ברורה: הציפיה למשיח! ולכן כל עוד משיח לא בא ימשכו פעולות אלו יותר ויותר, כי אנחנו מצויים ממש קרוב ממש לביאתו, כפי שנהג הרבי לומר.
[[קטגוריה:אישים בחברון]]
 
המתח המשיחי בחב"ד הגיע למפלס הגבוה ביותר בשנתיים שלפני פטירתו של הרבי, בעת שהיה חולה. מאמיניו ציפו שהוא יקום ממיטת חוליו ויתגלה כמשיח. וכשתקווה זו הכזיבה חסידי חב"ד התעשתו במהירות, והציבו משימה ישנה-חדשה: הבאת המשיח. הרבי היה ראוי להיות משיח, ולהתגלות כמשיח, אולם עדיין לא הושלמה המשימה להכשיר את העולם לקראת בואו. על פי המסורת החב"דית המנהיג השביעי הוא האחרון, כמו השבת שהיא סוף ימי השבוע, וברור שהאחרון בשושלת הוא המשיח. המשימה מוטלת על כל חסיד חב"ד ולכן יש צורך להגביר פעילות להחשת התגלותו של הרבי כמשיח, ולא להתייאש ולהחליף מנהיג.
 
כל ילד בחב"ד שר את ההמנון We Want Mashiach Now והשאלה היא עד מתי ימשיכו לשיר זאת בהתלהבות אמיתית?
 
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק|ליבין]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש|ליבין]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב|ליבין]]

גרסה אחרונה מ־13:16, 29 באוקטובר 2023

מצבת הרב ליבין

הרב שאול יהודה ליב ליבין היה מרבני חב"ד באוקראינה ובחברון. שימש כרב בחרקוב ובקונסטנטינוגרד שבאוקראינה. בנו של ר' אהרן ליבין.

עלה לארץ הקודש והתיישב בחברון בשנת תרמ"ז. לאחר שהכירו הרב שמעון מנשה חייקין מינה אותו כרב לחסידי חב"ד ולקהילת "מגן אבות" החסידית כללית שבחברון. במשרה זו שימש עד שלהי שנת תרנ"ב, ואז עבר לירושלים.

נפטר ביום ג' בטבת תרנ"ג.

בחודש טבת בשנת תשע"א נחשף קברו. על מצבתו כתוב: "פ"נ הרב הישיש מו"ה שאול יהודא ליב הכהן רב דעה"ק חברון ת"ו נלב"ע ג' טבת תרנ"ג". בעקבות גילוי המצבה, עלו רבים מצאצאיו אל קברו[1].

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • מעשה חשב, תדפיס ה' אייר תשע"ג, עמוד 8

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים