דוד טל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
שורה 32: שורה 32:
{{מיון רגיל:טל, דוד}}
{{מיון רגיל:טל, דוד}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים ששירתו בצה"ל]]
[[קטגוריה:חסידי חב"ד ששירתו בצה"ל]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ה]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ה]]
[[קטגוריה:שלוחים בארץ ישראל]]
[[קטגוריה:שלוחים בארץ ישראל]]
[[קטגוריה:בעלי תשובה]]
[[קטגוריה:בעלי תשובה]]

גרסה אחרונה מ־07:07, 16 ביולי 2023

ר' דוד טל בחזית בית חיינו 770

הרב דוד טל (יליד שנת תש"ה, 1945) הוא שליח הרבי ביישוב תמרת, ששימש בעברו כמפקד חטיבת המל"טים בצה"ל.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד לאביו אהרון ולאמו תמר בברית המועצות בכ' סיון תש"ה, במשפחה שאיננה שומרת תורה ומצוות.

בגיל 3 עלתה משפחתו לארץ, ואביו עסק בחקלאות, ולאחר סיום מסלול הלימודים הרגיל, החל ללמוד אגרו-מכניקה, במטרה לסייע לאביו בהמשך בתחום החקלאות.

בהמשך, למד בבית הספר הטכני של חיל האוויר, שירת בבסיס חיל האוויר ברמת דוד, ובהמשך נשלח על ידי הצבא ללמוד חינוך ולאחר מכן לאקטרו-אופטיקה.

בהגיעו לגיל נישואין, התחתן עם רעייתו מרת אירית.

בשנת תשל"ג החל ללמוד הנדסת אלקטרוניקה בטכניון בחיפה, אך הפסיק את לימודיו בשל פריצתה של מלחמת יום הכיפורים. בשנת תשל"ו סיים קורס קצינים, ובשנת תשל"ט נשלח להשלים את לימודי הנדסת אלקטרוניקה.

לבסוף התקבל לתפקיד אחראי פיתוח תחום המל"טים בחיל האוויר, תפקיד חדש בתחום שהוא היה שותף בתכנונו והקמתו של האגף, ובסך הכל שימש במשך 26 בתפקידיו השונים בצה"ל עד לפרישתו.

בשנת תשמ"ח החל לחזור בתשובה והפך לחסיד חב"ד, ולאחר תקופה הדרגתית של קבלת שמירת תורה ומצוות, בעקבותיה הרגישו בני המשפחה שהם מוכרחים לעבור לגור ביישוב עם קהילה מבוססת, ובמשך שנתיים התגוררו בכפר תבור ושנתיים נוספות במגדל העמק, ולאחר מכן חזרו להתגורר בתמרת, ובשנת תשנ"ז החל לראשונה להפעיל מנייני תפילה בביתו שבישוב תמרת, ובהמשך חיזק את המניין באמצעות סיוע קבוע שקיבל מבחורים הלומדים בישיבת תומכי תמימים מגדל העמק הנמצאת במרחק הליכה, שהחלו להגיע מידי שבת להבטיח את קיומו של המניין.

בתחילה נתקלה הפעילות בקושי מצד תושבי המקום, שנחבש ליישוב אליטסטי שהוקם במיוחד בסמוך לבסיס רמת דוד עבור אנשי הצבא השייכים אליו, אך בחלוף הזמן שקטו הרוחות ובית הכנסת הפך לעובדה מוגמרת ומניני התפילה המתקיימים בו הפכו לעצמאיים, כשהרב טל התמנה באופן רישמי לשמש כשליח הרבי ביישוב, ואף החל לפרסם טור שבועי עם דבר תורה קצר באתר היישוב, וכיום רובן ככולם של המשפחות חוגגות את השמחות שלהן בבית הכנסת שבהנהלתו.

לאחר פרישתו מהצבא שימש כמהל טכני של שתי חברות כבלים, ובהמשך פרש משאר עיסוקיו והקדיש את זמנו להפצת יהדות וחסידות ביישוב תמרת.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • ותן טל ומל"ט, שבועון כפר חב"ד גליון 1957 עמוד 36

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]